Смажений рис з куркою на сковороді
Смажений рис з куркою на сковороді готується дуже просто, буквально за півгодини. Але, щоб готування була в радість, і, щоб уникнути пригорання рису, використовуйте вок або сковороду з антипригарним покриттям.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 250 гр.
- Масло рослинне без запаху – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Морква – 120 гр.
- Крупа рисова – 200 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Часник – 20 гр.
- Корінь імбиру – 20 гр.
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рис промийте і поставте варити. Головку цибулі очистіть і дрібно наріжте.
Крок 2. Корінь імбиру очистити. Помийте і дрібно порубаєте ножем.
Крок 3. З зубчиків часнику зніміть шар сухого лушпиння і зріжте корінці. Обмийте часточки і дрібно наріжте їх.
Крок 4. З моркви зріжте тонкий верхній шар, обмийте її і також дрібно наріжте.
Крок 5. Пір’я зеленої цибулі промийте і наріжте невеликими відрізками.
Крок 6. Обмийте куряче філе, покладіть його на обробну дошку і наріжте соломкою.
Крок 7. На сильному вогні просушіть сковороду, влийте рослинне масло і додати шматочок вершкового. У мисочці збовтайте обидва курячих яйця, вилийте масу на сковороду, смажте, постійно помішуючи. Потім викладіть смажені яйця на тарілку.
Крок 8. Після цього на цю ж сковороду додайте ще трохи рослинного масла, викладіть цибулю, часник і корінь імбиру. Смажте овочі протягом хвилини.
Крок 9. Далі додайте подрібнену моркву, перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
Крок 10. Додайте до овочів соєвий соус і зелений горошок. Перемішайте масу і смажте ще хвилину на сильному вогні.
Крок 11. Тепер викладіть філе куряче, перемішайте. Посоліть і поперчіть страву за смаком, готуйте ще 2-3 хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.
Крок 12. Викладіть до овочів і курці смажені яйця і варений рис. Перемішайте блюдо і тримайте його на вогні півхвилини.
Крок 13. В самому кінці всипте подрібнений зелений лук і зніміть сковороду з вогню. Подавайте блюдо в гарячому вигляді, посипавши кунжутом. Приємного апетиту!