Китайська локшина – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Локшина для народу Китаю – це одне з найстаріших і традиційних страв їх кухні, азіатські люди вживають цей продукт настільки часто, що локшина замінює їм і картоплю і крупи. А готується вона, як правило, з пшеничного або рисового борошна, але деякі використовують і соєве борошно. Така страва має нейтральний смак, але доповнивши його соусами, м’ясом або морепродуктів – виходить комплексне блюдо, яке набрало величезну популярність і в наших широтах.

Локшина по-китайськи з овочами в домашніх умовах

Коли немає вільного часу і бажання стояти біля плити, а нагодувати всіх членів сім’ї потрібно – готуємо оригінальне блюдо азіатської кухні, яка напевно припаде до смаку всім, хто тільки спробує його. Яєчна локшина, ніжне куряче м’ясо і овочі під пікантним соусом – смачно, швидко і без проблем.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Локшина удон 500 гр.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Перець червоний мелений 2 щіпки
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Квасоля стручкова 200 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Пшениця проросла 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Китайську відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці.
  2. відокремлюємо Філе від кістки, зачищаємо від білих плівок і жиру, нарізаємо кубиками.
  3. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо курку близько 4 хвилин.
  4. Приправляємо м’ясо сіллю, чорним меленим перцем і перцем чилі.
  5. Підливаємо в сковороду соєвий соус і тушкуємо філе ще близько 7-10 хвилин.
  6. Засипаємо в сковороду довільно нарізані овочі, зазначені в списку інгредієнтів (можна замінити сумішшю заморожених овочів для смаження»), підливаємо ще соусу і тушкуємо до готовності.
  7. За 5 хвилин до зняття з плити, з’єднуємо локшину з овочами і куркою, гарненько перемішуємо і прогріваємо всі разом.
  8. Розкладаємо ароматна страва по піалах, озброюємося паличками і насолоджуємося. Приємного апетиту!