Омлет в мікрохвильовці – 8 рецептів пишного омлету з молоком з покроковими фото

Омлет в мікрохвильовці – це «паличка-виручалочка» для багатьох господинь і особливо для дитячого меню, адже страва готується просто і швидко. Смак омлету визначається не тільки якісними основними інгредієнтами: яйцем і молоком, але і доповненням страви овочами, ковбасою, сиром та іншими продуктами. Вибираємо рецепти по своєму смаку і смаку дитини.

Пишний омлет в мікрохвильовці з молоком

Омлет в мікрохвильовці з молоком пишним завжди виходить, але є невеликі нюанси в його приготуванні. Важлива пропорція яєць і молока і береться на 1 яйце не більше 50 мл молока, інакше омлет осяде. Першими збиваються яйця, а потім змішують з молоком. Посуд для запікання заповнюється на 2/3 об’єму, так як омлет добре піднімається.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, простий набір інгредієнтів.
  2. Спеціальну форму для СВЧ-печі рясно змастити вершковим маслом.
  3. У окрему посуд розбити курячі яйця, додати сіль за смаком і перемішати віночком до однорідної маси. Збивати яйця до стійкої піни не треба.
  4. До яєць налити молоко в зазначеному в рецепті співвідношенні.
  5. Віночком ці інгредієнти ще раз перемішати.
  6. Цю масу перелити у форму. Закрити її кришкою і запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 2 хвилин, потім зменшити потужність до 600 і готувати ще 2-4 хвилини, але це залежить від особливостей вашої печі.
  7. Приготований пишний омлет в мікрохвильовці з молоком, різким рухом перевернути на тарілку, доповнити зеленню і відразу накривати до столу.
  8. На розрізі омлет виглядає красиво і виходить дуже ніжним. Приємного апетиту!