Курча тютюну в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курча тютюну в духовці – це відоме з радянських часів святкове блюдо. Птах, приготовлена таким способом, відрізняється неймовірно апетитною хрусткою скоринкою. Хочете повторити ідею в домашніх умовах? Беріть на замітку перевірену підбірку з шести рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці

Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці порадує вас своїм апетитним виглядом і яскравим смаком. Можна подавати до столу з гарячими гарнірами або овочами. Для швидкого і нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Приправа для курки 2 ст. л.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування курчати тютюну з хрусткою скоринкою в духовці візьмемо відповідну тушку. Промиваємо її під водою, зрізаємо кінчики крил, так як вони швидко згоряють.
  2. Тушку перевертаємо на спину, робимо поздовжній розріз на грудях.
  3. Акуратно поділяємо птицю руками, промиваємо зсередини.
  4. Перевертаємо курку і добре відбиваємо її качалкою.
  5. Вимішуємо соєвий соус з подрібненим часником, сіллю і спеціями. Сюди ж виливаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо.
  6. Викладаємо тушку на деко з пергаментом. Добре обмазуємо її ароматною сумішшю.
  7. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин. Після ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
  8. Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці готовий. Подавайте до столу!