Курча тютюну в духовці – це відоме з радянських часів святкове блюдо. Птах, приготовлена таким способом, відрізняється неймовірно апетитною хрусткою скоринкою. Хочете повторити ідею в домашніх умовах? Беріть на замітку перевірену підбірку з шести рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці
Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці порадує вас своїм апетитним виглядом і яскравим смаком. Можна подавати до столу з гарячими гарнірами або овочами. Для швидкого і нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
2 порц.
- Курка 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Приправа для курки 2 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Для приготування курчати тютюну з хрусткою скоринкою в духовці візьмемо відповідну тушку. Промиваємо її під водою, зрізаємо кінчики крил, так як вони швидко згоряють.
- Тушку перевертаємо на спину, робимо поздовжній розріз на грудях.
- Акуратно поділяємо птицю руками, промиваємо зсередини.
- Перевертаємо курку і добре відбиваємо її качалкою.
- Вимішуємо соєвий соус з подрібненим часником, сіллю і спеціями. Сюди ж виливаємо рослинне масло і ретельно все перемішуємо.
- Викладаємо тушку на деко з пергаментом. Добре обмазуємо її ароматною сумішшю.
- Залишаємо маринуватися на 15 хвилин. Після ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
- Курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці готовий. Подавайте до столу!
Курча тютюну з картоплею в духовці
Курча тютюну з картоплею в духовці – це готове апетитне блюдо для ситного обіду або вечері. Таке частування можна подавати до святкового столу. Щоб швидко і смачно приготувати птицю з картоплею, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1,5 кг
- Картопля – 1 кг
- Спеції для м’яса – 30 гр.
- Спеції для картоплі – 30 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо готувати курчати тютюну з картоплею в духовці. Очищаємо картоплю, промиваємо і ріжемо на частини.
Крок 2. Посипаємо картоплю приправою.
Крок 3. Вливаємо сюди майонез і добре все перемішуємо.
Крок 4. Курча розрізаємо вздовж грудки і відбиваємо качалкою. Натираємо її спеціями і обсмажуємо в сковороді з маслом під гнітом. Готуємо до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 5. Викладаємо тушку на деко з пергаментом.
Крок 6. Доповнюємо птицю картоплею.
Крок 7. Запікаємо страву 1 годину 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Курча тютюну з картоплею в духовці готовий. Пригощайтеся!
Курча тютюну, запечена в рукаві
Курча тютюну, запечена в рукаві, виходить неймовірно соковитим всередині і золотистим зовні. Приготовлена таким способом птах стане коронною стравою вашого свята або сімейного вечері. Подавайте до столу з овочевими гарнірами, салатами або соліннями.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо приготування курчати тютюну, запеченого в рукаві. Тушку промиваємо, розрізаємо вздовж грудки.
Крок 2. Видаляємо нутрощі і зайвий жир.
Крок 3. Накриваємо продукт харчової плівкою і відбиваємо його кухонним молоточком. Важливо зламати хрящі та кістки, але при цьому не порушити форму тушки.
Крок 4. Посипаємо інгредієнт сіллю за смаком.
Крок 5. Посипаємо перцем та іншими спеціями за смаком.
Крок 6. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.
Крок 7. Викладаємо курчати в рукав разом із зубчиками часнику.
Крок 8. За смаком можна додати ще більше спецій. Закриваємо рукав.
Крок 9. Запікаємо страва не менше години при температурі 200 градусів. В кінці готування можна розкрити рукав, щоб скоринка підрум’янилася.
Крок 10. Курча тютюну, запечена в рукаві готовий. Подавайте до столу!
Курча тютюну в духовці у фользі
Курча тютюну в духовці у фользі вразить вас своїм апетитним виглядом і незабутнім смаком. Можна подавати до столу з гарячими гарнірами, свіжими овочами або соліннями. Для швидкого і нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ось як приготувати курчати тютюну в духовці у фользі. Вибираємо невелику тушку і добре промиваємо її під водою.
Крок 2. Для маринаду подрібнюємо часник. Вимішуємо його з маслом, гірчицею, сіллю і спеціями.
Крок 3. Курча розрізаємо вздовж грудей.
Крок 4. Руками розкриваємо тушку.
Крок 5. Накриваємо її плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 6. Форму для запікання промазуємо маслом. Кладемо сюди птицю і обмазуємо її заправкою. Відправляємо маринуватися в холодильник на 2 години.
Крок 7. Закриваємо маринованого курчати фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 30 хвилин з кожного боку. У процесі запікання відкриваємо фольгу і перевертаємо заготовку.
Крок 8. Курча тютюну в духовці у фользі готовий. Апетитне блюдо можна пробувати!
Курча тютюну з овочами в духовці
Курча тютюну з овочами в духовці – це неймовірно смачне поєднання хрусткою золотистою птиці і соковитих овочів. Приготувати апетитну страву своїми руками нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт, який точно різноманітить ваше меню.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1,2 кг
- Брокколі – 100 гр.
- Капуста брюссельська – 100 гр.
- Картопля – 150 гр.
- Приправа для курчати тютюну – 1 пачка.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування курчати тютюну з овочами в духовці очищаємо картоплю, промиваємо й розрізаємо на половинки.
Крок 2. Промиваємо курчати. Розрізаємо тушку уздовж грудей, накриваємо плівкою і злегка відбиваємо. Підготуємо брокколі і брюссельську капусту.
Крок 3. Проколюємо тушку курчати виделкою.
Крок 4. Птицю і овочі викладаємо в рукав для запікання.
Крок 5. Висипаємо сюди приправу для курчати табака.
Крок 6. Зав’язуємо рукав. Акуратно перемішуємо вміст для рівномірного розподілу приправи. Запікаємо страву одну годину при температурі 200 градусів.
Крок 7. Курча тютюну з овочами в духовці готовий!
Курча тютюну з рисом в духовці
Курча тютюну з рисом в духовці – це оригінальний рецепт для вашого ситної вечері або святкового столу. Таке яскраве страву точно нікого не залишить байдужим. Крім того, частування не вимагає додаткового гарніру, що зекономить час. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Приправа Маггі для курчати тютюну – за смаком.
- Рис – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідну приправу для приготування курчати тютюну з рисом в духовці.
Крок 2. Промиваємо курчати. Розрізаємо тушку уздовж грудей, накриваємо плівкою і відбиваємо. Після натираємо спеціями для курчати табака.
Крок 3. Всередину птиці кладемо напівготовий підсолений рис. Можна кінчики тушки закріпити зубочисткою. Викладаємо заготовку в рукав.
Крок 4. Зав’язуємо рукав з одного боку.
Крок 5. Ставимо частування в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 6. Запікаємо одну годину. До кінця готування розриваємо рукав, щоб скоринка підрум’янилася.
Крок 7. Курча тютюну з рисом в духовці готовий!