Як приготувати омлет – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Як приготувати омлет, щоб він вийшов пишним, ніжним та апетитним? Відповідь ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці із десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу. Подавайте просту та смачну страву до сімейного сніданку або як перекушування.

Пишний омлет із молоком на сковороді

Пишний омлет з молоком на сковороді – це проста і улюблена багатьма страва для вашого домашнього сніданку. Ніжне і повітряне частування нікого не залишить байдужим. Тому обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати омлет на сковороді? Курячі яйця відправляємо в глибоку миску, в якій буде зручно замішувати.

Злегка збиваємо їх віночком для з’єднання білків та жовтків.

Виливаємо сюди молоко.

Знову вимішуємо віночком.

Додаємо дві столові ложки борошна.

Перемішуємо для розподілу сухого інгредієнта.

Додаємо сіль. Кількість можна регулювати до смаку.

Соду додаємо у зазначеній кількості.

Виливаємо ложку оливкової олії. Вимішуємо віночком до однорідності.

Розігріваємо сковороду та виливаємо сюди яєчну суміш.

Готуємо 3-5 хвилин і акуратно перевертаємо. Готуємо під кришкою ще стільки ж.

Пишний омлет із молоком на сковороді готовий. Скоріше спробуйте!

Смачний омлет у духовці

Смачний омлет у духовці – оригінальний спосіб приготування традиційного частування, яке послужить чудовим сніданком чи перекушуванням. Випекти омлет у духовці зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе та близьких!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 250мл.
  • Сіль за смаком.
  • Олія вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть п’ять курячих яєць. До речі, ви знаєте спосіб перевірки їх на свіжість? Зануріть продукт у невелику миску з холодною водою. Якщо яйця тонуть, значить вони свіжі та омлет з них вийде пишним та повітряним.

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску. Вимірюємо потрібну кількість молока.

Крок 3. Збиваємо яйця віночком та вливаємо до них молоко.

Крок 4. Солимо і знову збиваємо. Робити це до пишної піни не потрібно.

Крок 5. Невелику форму для запікання обмазуємо вершковим маслом.

Крок 6. Переливаємо сюди яєчну суміш. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Смачний омлет у духовці готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Дієтичний омлет на пару в мультиварці

Дієтичний омлет на пару в мультиварці – це неймовірно поживне, смачне та корисне частування для вашого сніданку чи перекушування. Така страва не міститиме трансжирів і порадує вас невисокою калорійністю. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 30мл.
  • Сметана – 30 грн.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця та молоко.

Крок 2. Збиваємо вміст віночком, доповнюємо сіллю, сметаною та чорним меленим перцем.

Крок 3. Ще раз збиваємо вміст.

Крок 4. Вибираємо невелику форму, яка поміститься в чашу для пари, обмазуємо вершковим маслом. Можна вибрати керамічну форму або з фольги.

Крок 5. Виливаємо у форму яєчну суміш. Переставляємо заготовку у чашу для приготування на пару.

Крок 6 В основну чашу мультиварки вливаємо близько 1 літра води. Включаємо режим “на пару” на 20 хвилин. Після закипання води встановлюємо чашу із омлетом. Готуємо ще 10 хвилин, потім даємо настоятися під кришкою такий самий час.

Крок 7. Дієтичний омлет на пару у мультиварці готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Омлет, виготовлений у пакеті в каструлі

Омлет, приготовлений у пакеті в каструлі, – ще один оригінальний спосіб приготування простого домашнього сніданку. Такий варіант дозволить отримати максимально ніжний та корисний продукт. Для простого виконання в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 250мл.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп – 3 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Розбиваємо в загальну миску курячі яйця, солимо їх і добре збиваємо віночком.

Крок 3. Виливаємо сюди молоко та додаємо подрібнений кріп. Добре вимішуємо.

Крок 4. Акуратно переливаємо отриману масу поліетиленовий пакет.

Крок 5. Щільно зав’язуємо його. Можна помістити заготовку ще один пакет у разі пошкодження.

Крок 6. Варимо омлет у пакеті 30 хвилин у киплячій воді. Рекомендуємо покласти на каструлю вилку чи інший прилад та підвісити на нього пакет. Так частування не втратить форму і не прилипне до дна.

Крок 7. Омлет, виготовлений у пакеті в каструлі, готовий. Викладайте на порційні тарілки та подавайте до столу!

Омлет із сиром та помідорами

Омлет із сиром та помідорами – це проста та апетитна страва для вашого домашнього сніданку. Ніжне і повітряне частування з сиром, що тягнеться, і соковитими помідорами, нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Молоко – 100мл.
  • Сир пармезан – 50 грн.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця та молоко. Додаємо трохи солі та спецій. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Виливаємо сюди яєчну суміш. Даємо омлету трохи схопитися.

Крок 4. На одну половину омлету викладаємо тонкі часточки помідора та подрібнений кріп.

Крок 5. Готуємо ще 1-2 хвилини та посипаємо тертим пармезаном.

Крок 6. Акуратно закриваємо половину з начинкою іншою частиною омлету. Готуємо у складеному стані ще кілька хвилин.

Крок 7. Омлет із сиром та помідорами готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Омлет із броколі

Омлет з броколі – це смачна та яскрава страва, яка точно урізноманітнить меню ваших сніданків. Крім того, таке частування виходить неймовірно поживним і при цьому не надто калорійним. Порадуйте себе та близьких корисним продуктом за допомогою нашої кулінарної ідеї.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 2-3 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Брокколі – 4 суцвіття.
  • Масло вершкове – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Суцвіття броколі опускаємо в киплячу воду на дві хвилини. Потім акуратно дістаємо їх та споліскуємо холодною водою.

Крок 2. З’єднуємо курячі яйця, сметану та дрібку солі. Добре збиваємо.

Крок 3. Сюди ж висипаємо борошно і перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Беремо невеликі формочки для випікання. Обмазуємо їх вершковим маслом.

Крок 5. Розкладаємо по формах шматочки броколі.

Крок 6. Заливаємо суцвіття яєчною сумішшю.

Крок 7. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Крок 8. Омлет із броколі готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Омлет Пуляр

Омлет Пуляр – це вишукане частування французької кухні, яке нікого не залишить байдужим. Така страва відрізняється неймовірною ніжністю та легкістю. Подавайте апетитний омлет до сімейного сніданку, а для простого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. В одній мисці сполучаємо жовтки, солимо їх, посипаємо сумішшю перців і злегка збиваємо.

Крок 2. Розігріваємо сковороду та вливаємо сюди суміш із жовтків.

Крок 3. Даємо заготівлі трохи схопитися і одразу прибираємо сковороду з плити.

Крок 4. Яєчні білки солимо та збиваємо до пишної стійкої піни.

Крок 5. Рівним шаром укладаємо білкову масу на шар із жовтків.

Крок 6. Забираємо заготовку в розігріту до 160 градусів духовку на 5-7 хвилин. Після готовності омлет ділимо на дві частини і складаємо один на одного.

Крок 7. Омлет Пуляр готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Як швидко приготувати омлет у мікрохвильовій печі

Як швидко приготувати омлет у мікрохвильовій печі, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Це чудова ідея для швидкого домашнього сніданку чи перекушування. Готова страва порадує вас ніжним смаком, апетитним виглядом та корисними властивостями.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 100мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску, доповнюємо сіллю. Її кількість можна відрегулювати на смак.

Крок 2. Збовтуємо суміш віночком або вилкою.

Крок 3. Виливаємо вказану кількість молока.

Крок 4. Знову перемішуємо все віночком.

Крок 5. Беремо дві глибокі тарілки, обмазуємо їх вершковим маслом.

Крок 6. Розливаємо яєчну суміш по підготовлених тарілках.

Крок 7. Ставимо в мікрохвильову піч на 6-8 хвилин. Готуємо за потужності 800 Вт.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як швидко приготувати омлет у мікрохвильовій печі. Обов’язково спробуйте!

Омлет зі шпинатом

Омлет зі шпинатом – це просте у виконанні та неймовірно смачна страва для вашого домашнього сніданку. Апетитне частування нікого не залишить байдужим. Тому обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 8 шт.
  • Молоко – 250мл.
  • Шпинат – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску, солимо і злегка збиваємо вилкою.

Крок 2. Виливаємо молоко і знову перемішуємо.

Крок 3. Промиваємо та обсушуємо шпинат. Дуже грубі стебла рекомендується видалити.

Крок 4. Занурюємо шпинат у яєчну суміш, перемішуємо.

Крок 5. Переливаємо у форму для випікання, яку попередньо обмазуємо вершковим маслом.

Крок 6 Випікаємо близько 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Омлет зі шпинатом готовий. Частуйтесь!

Омлет із ковбасою

Омлет з ковбасою – це швидкий та нескладний варіант для смачного та поживного сніданку. Порадуйте рідних за допомогою нашого перевіреного кулінарного рецепту з покроковими фотографіями. Ваші близькі оцінять таку апетитну ідею. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Ковбаса – 50 грн.
  • Молоко – 40мл.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску, солимо і добре збиваємо вилкою.

Крок 3. Виливаємо до них молоко та перемішуємо.

Крок 4. Просіюємо сюди борошно із содою. Ретельно вимішуємо до розбивання грудочок.

Крок 5. Натираємо на тертці твердий сир і подрібнюємо зелену цибулю. Відправляємо інгредієнти у яєчну суміш.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю.

Крок 7. Тонкими брусочками ріжемо ковбасу.

Крок 8. Обсмажуємо її до рум’янцю в сковороді на олії.

Крок 9. Виливаємо до ковбаси яєчну суміш.

Крок 10. Закриваємо кришкою та готуємо три хвилини на помірному вогні.

Крок 11. Перевертаємо заготівлю та обсмажуємо ще дві хвилини. Кришкою накривати не треба.

Крок 12. Омлет із ковбасою готовий. Можна подавати до столу!