Баклажани в духовці – 10 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Баклажани в духовці – це дуже смачне блюдо, особливо з різними добавками. Ми хочемо поділитися з вами 10 смачними рецептами баклажанів з сиром і помідорами, запечених в духовці з фото покроково. Серед наших апетитних рецептів ви неодмінно знайдете ті, які припадуть вам до душі.

Смачний рецепт баклажанів з сиром і помідорами в духовці

Кількість порцій – 1 штука

Час приготування: 1 годину

Простий, але неймовірно смачний рецепт баклажанів з сиром і помідорами прикрасить ваш стіл і стане не тільки чудовою закускою на святковому столі, але і зможе замінити собою гаряче блюдо на вечерю або обід. Не проходьте мимо!

Інгредієнти на
1 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло оливкове для смаження

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати баклажани в духовці? Для початку гарненько промийте свіже філе і наріжте його на кружечки товщиною приблизно по сантиметру. Кружечки опустіть в об’ємну миску і залийте очищеної підсоленою водою на півгодини, щоб зійшла гіркота.
  2. Томати промийте в проточній воді і наріжте кружальцями, розрізаючи помідори впоперек – щоб з них не витікав сік. Товщину кружечків регулюйте на свій розсуд, вони повинні бути не занадто тонкі, але і не дуже товсті.
  3. У сковороді нагрійте оливкове масло і швидко обсмажте обсушені кружечки баклажанів з двох сторін, щоб вони злегка вкрилися золотистою скоринкою.
  4. Баклажани промокніть від надлишків олії і потім вистеліть деко пекарської папером. На неї викладіть баклажанові гуртки і присипте їх половиною натертого на дрібній тертці твердого сиру.
  5. В наступну чергу викладіть на баклажани помідори, які ви вже нарізали заздалегідь.
  6. останнім етапом присипте конструкцію з баклажанів, сиру і помідорів залишилися натертим сиром. Потім помістіть деко з напівфабрикатом у вже розігріту до 200 градусів духовку буквально на п’ятнадцять хвилин.
  7. Готові баклажани з помідорами і сиром, викладіть на блюдо і подавайте до столу як в гарячому, так і холодному вигляді.

Приємного апетиту!