Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Будь-яку локшину можна купити в магазині. Але хіба зрівняється смак промислових виробів з домашньою локшиною? Вимішувати щільне тісто і розкачати в тонкий пласт вимагає чималих зусиль, але результат приємно здивує вас і вашу сім’ю.

Яєчна локшина в домашніх умовах

Простий рецепт ідеального тесту для яєчної локшини. Можна готувати як вузьку локшину, так і широку. Тісто зручно в роботі і не липне. Таку локшину можна заготовити про запас, посушити пару днів при кімнатній температурі, скласти в коробки і прибрати на зберігання. В такому вигляді вона добре зберігається на кухні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Вода 1 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Борошно пшеничне 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати локшину в домашніх умовах? У миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль і воду, збовтуємо виделкою. Порціями всипаємо борошно і поступово замішуємо еластичне тісто щільне.
  2. Тісто треба вимісити, щоб воно стало трохи м’якше і еластичнішою. Якщо з одного разу це зробити важко, робимо це в кілька підходів, даючи тісту відпочити, накривши мискою на десять хвилин.
  3. Пророблене розкачуємо тісто в тонкий пласт, підсипаючи борошно.
  4. Товщина пласта – 1 мм.
  5. Раскатанному пласту даємо підсохнути, залишивши його на столі на десять-п’ятнадцять хвилин. Потім щедро присипаємо борошном поверхню пласта і звертаємо його нетугим рулетом. Далі ріжемо рулет поперек. Можна нарізати тонкими смужками – вийде тонка локшина. Після нарізки розподіляємо її руками на поверхні столу.
  6. Можна нарізати широкими шматочками, як на фото – вийде широка локшина.
  7. Її також потрібно розділити руками на окремі стрічки.
  8. Тонка локшина – ідеальна для курячих бульйонів. Час варіння – не більше однієї хвилини.
  9. Широка локшина хороша і в самостійному вигляді. Її варимо дві хвилини.

Приємного апетиту!