Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Будь-яку локшину можна купити в магазині. Але хіба зрівняється смак промислових виробів з домашньою локшиною? Вимішувати щільне тісто і розкачати в тонкий пласт вимагає чималих зусиль, але результат приємно здивує вас і вашу сім’ю.

Яєчна локшина в домашніх умовах

Простий рецепт ідеального тесту для яєчної локшини. Можна готувати як вузьку локшину, так і широку. Тісто зручно в роботі і не липне. Таку локшину можна заготовити про запас, посушити пару днів при кімнатній температурі, скласти в коробки і прибрати на зберігання. В такому вигляді вона добре зберігається на кухні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Вода 1 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Борошно пшеничне 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати локшину в домашніх умовах? У миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль і воду, збовтуємо виделкою. Порціями всипаємо борошно і поступово замішуємо еластичне тісто щільне.
  2. Тісто треба вимісити, щоб воно стало трохи м’якше і еластичнішою. Якщо з одного разу це зробити важко, робимо це в кілька підходів, даючи тісту відпочити, накривши мискою на десять хвилин.
  3. Пророблене розкачуємо тісто в тонкий пласт, підсипаючи борошно.
  4. Товщина пласта – 1 мм.
  5. Раскатанному пласту даємо підсохнути, залишивши його на столі на десять-п’ятнадцять хвилин. Потім щедро присипаємо борошном поверхню пласта і звертаємо його нетугим рулетом. Далі ріжемо рулет поперек. Можна нарізати тонкими смужками – вийде тонка локшина. Після нарізки розподіляємо її руками на поверхні столу.
  6. Можна нарізати широкими шматочками, як на фото – вийде широка локшина.
  7. Її також потрібно розділити руками на окремі стрічки.
  8. Тонка локшина – ідеальна для курячих бульйонів. Час варіння – не більше однієї хвилини.
  9. Широка локшина хороша і в самостійному вигляді. Її варимо дві хвилини.

Приємного апетиту!

Як приготувати локшину вок в домашніх умовах?

Така локшина готується в сковороді вок: на досить сильному вогні швидко обсмажуються овочі, курка і змішуються з локшиною. Її можна використовувати як домашнього приготування, так і магазинну. Головне – правильно її відварити, щоб тісто не стало занадто м’яким.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Локшина – 300 гр.
  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Перець солодкий – 80 гр.
  • Часник – 15 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Для маринування грудки:
  • Сіль -1 гр.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Для соусу:
  • Соус соєвий темний – 3 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грудку ріжемо тонкою соломкою. Кладемо в миску. Додаємо сіль, соєвий соус, чорний мелений перець, рослинне масло. Перемішуємо.

2. Ріжемо тонкою соломкою моркву і солодкий перець. Часник нарізаємо тонкими слайсами, зелену цибулю — дрібними шматочками.

3. В окремій мисці змішуємо зазначені інгредієнти для соусу.

4. Локшину варимо згідно інструкції на упаковці. Після варіння опускаємо її ненадовго в холодну воду – так тісто стане більш еластичним і смачніше.

5. У воке розігріваємо рослинне масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на сильному вогні курячу грудку протягом двох хвилин. Викладаємо до курки підготовлені овочі, крім цибулі, перемішуємо, смажимо хвилину.

6. Зменшуємо вогонь, додаємо локшину, вливаємо приготований соус, смажимо ще одну хвилину.

7. Додаємо подрібнений зелений лук, через десять секунд вимикаємо — готово.

Приємного апетиту!

Простий рецепт домашньої локшини удон

Простий доступний рецепт локшина удон. Тепер необов’язково купувати в магазині таку локшину, маючи під рукою необхідні інгредієнти. Цю азіатську локшину легко приготувати самостійно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Крохмаль картопляний – 30 гр.
  • Вода – 90 мл

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо, вливаємо в неї воду.

2. Перемішуємо і поступово замішуємо круте тісто.

3. Замішане тісто викладаємо на харчову плівку, загортаємо у кілька шарів і придавлюємо руками в пласт товщиною приблизно в один сантиметр.

4. Залишаємо на тридцять хвилин.

5. Знімаємо плівку, тісто складаємо в кілька разів.

6. Формуємо кулю.

7. Повторюємо притискання в плівці. Залишаємо тісто на дві-три години.

8. Робочу поверхню посипаємо крохмалем, розкачуємо тісто товщиною три міліметри. Посипаємо пласт крохмалем складаємо втричі.

9. Отриману заготівлю ріжемо ножем поперек шматочками товщиною в п’ять міліметрів. Посипаємо отриману локшину крохмалем, перемішуємо руками.

10. Варимо локшину в киплячій підсоленій воді протягом десяти-дванадцяти хвилин.

11. Відкидаємо на сито, щоб відвар стек.

12. Подаємо до столу гарячою самостійно або у складі обраної страви.

Приємного апетиту!

Домашня локшина для супу з куркою

Курячий суп з локшиною – це дуже смачно! Суп можна готувати за своїм звичним рецептом, а на етапі додавання локшини використовувати домашню, приготовану своїми руками. Готується вона дуже просто.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.

Процес приготування:

1. Тісто для локшини можна почати замішувати тоді, коли поставили варитися суп. У миску просіваємо борошно, розбиваємо яйце, перемішуємо. Руками замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його на десять хвилин, накривши мискою.

2. Розкачуємо тісто тонко, залишаємо на півгодини для просихання. Потім присипаємо борошном, скачуємо трубочкою, нарізаємо впоперек тонкими шматочками.

3. За п’ять хвилин до готовності супу викладаємо в нього локшину, варимо п’ять-сім хвилин.

4. Подаємо суп з локшиною в гарячому вигляді одразу після приготування.

Приємного апетиту!

Домашня локшина без додавання яєць

Вегетаріанський варіант локшини, для якого знадобиться лише борошно, вода і сіль. Тесту знадобиться час на дозрівання, тому приготування такої страви краще передбачити заздалегідь.

Час приготування: 1,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У гарячу воду додаємо сіль, перемішуємо. Просіваємо поверх борошно, замішує тісто.

2. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на годину для дозрівання.

3. Тісто дістаємо з холодильника, даємо трохи зігрітися і розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном при необхідності. Розкатаний пласт залишаємо ненадовго, щоб підсох.

4. Присипаємо подсохшее тісто борошном і скачуємо в нетугий рулет. Нарізаємо впоперек тонкими шматочками.

5. Нарізану локшину розсипаємо на деку, щоб вона підсохла. Також можна поставити деко в духовку з включеним обдувом без температури – локшина добре підсохне. Варимо локшину в підсоленій воді до готовності і подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як самостійно зробити гречану локшину?

охочі спробувати різні види локшини неодмінно оцінять і гречану. Локшина набуває характерний легкий смак крупи і виходить темною. Така локшина вважається більш корисною, ніж пшеничне.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно гречана – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Окріп – 10 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просіваємо обидва види борошна.

2. Поверх розбиваємо яйця.

3. Потім вливаємо окріп у зазначеній кількості.

4. Перемішуємо і замішуємо руками тісто. Якщо маса суховата підливаємо трохи ще води.

5. Розтягуємо тісто в пласт.

6. Щасливі володарі комбайна для розкачування можуть просто пропустити пласт через спеціальну проріз – тісто раскатается далі і сформується локшина. Якщо такого пристрою немає, діємо стандартно: присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо качалкою тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт ножем на тонкі смужки – локшину.

7. Нарізану локшину пересипаємо борошном, щоб не злиплась.

8. Варимо локшину в підсоленій воді не більше п’яти-семи хвилин. Подаємо самостійно або як гарнір.

Приємного апетиту!

Домашня локшина з куркою і овочами

Ситне блюдо з домашньою локшиною. З приготуванням локшини доведеться повозитися, але воно того варто. Домашній смак завжди цінується більше. За великим рахунком, страву можна приготувати з будь-яким м’ясом, в рецепті беремо курку.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – скільки візьме.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • спаржева Квасоля – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Замішуємо тісто: у миску розбиваємо яйця, насипаємо дрібку солі, збовтуємо. Поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Переходимо на заміс руками. Борошно додаємо за потреби готового тесту – воно повинно бути тугим. Розкачуємо тісто тонко, потім присипаємо борошном, скачуємо рулетом, нарізаємо впоперек тонкими смужками.

2. Відварюємо готову локшину в підсоленій воді, безперервно помішуючи, протягом шести-семи хвилин. Після варіння відкидаємо на сито і даємо відвару стекти.

3. Куряче філе ріжемо тонкими шматочками, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, потім додаємо нарізану тонкими полукружиями морква, і нарізане шматочками куряче філе, перемішуємо, готуємо пару хвилин. Додаємо спаржеву квасолю, перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості квасолі. Додаємо томатну пасту, досолює при необхідності, перемішуємо. Крохмаль окремо змішуємо з 23 склянки холодної води і вливаємо отриману суміш до м’яса і овочів. Перемішуємо, готуємо ще дві хвилини і вимикаємо.

4. Відварену локшину викладаємо поверх курки з овочами, перемішуємо, подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачна домашня локшина зі свининою

велика Кількість овочів, обсмажені до скоринки шматочки свинини, ніжна локшина – відмінне поєднання. Секрет ідеального смаку і красивого виду в тому, що всі овочі, а також свинину, обсмажуємо окремо. Змішуємо все лише в самому кінці при подачі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 220 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Моркву – 200-250 гр.
  • Помідори – 200-250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100-150 гр.
  • Перець болгарський – 200-250 гр.
  • Кабачки – 200-250 гр.
  • Баклажани – 150-200 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, перемішуємо. Підсипаємо борошно і замішуємо круте тісто. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на час, поки будемо готувати свинину і овочі.

2. Свинину обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою впоперек волокон. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому м’ясо до рум’яної скоринки. Наприкінці смаження солимо. Витягаємо м’ясну соломку з сковороди, намагаючись залишити масло. М’ясо поміщаємо в вок або об’ємну сковороду – там будемо змішувати всі обсмажені інгредієнти.

3. У сковороду після смаження м’яса викладаємо натерту на корейській тертці моркву, смажимо її до м’якості, помішуємо. Витягуємо з сковороди і викладаємо до м’яса.

4. Нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажуємо слідом за морквою до легкого рум’янцю, після чого дістаємо його з сковороди і викладаємо в вок.

5. За аналогічним принципом обсмажуємо окремо нарізані соломкою кабачки, баклажани, болгарський перець. При необхідності олія для обсмажування підливаємо між порціями овочів. До обсмаженою овочам і свинині в воке вливаємо соєвий соус, перемішуємо і ставимо на гарячу плиту, на п’ять-сім хвилин, щоб суміш не охолола.

6. Дістаємо тісто з холодильника, тонко розкачуємо на присипаної борошном робочій поверхні. Нарізаємо тонкими смужками локшину. Відварюємо локшину в підсоленій воді. На варіння піде приблизно п’ять хвилин. Важливо не переварити ніжне тісто. З готової локшини зливаємо воду.

7. Відварену локшину викладаємо в вок до мясоовощной суміші, посипаємо обсмаженим кунжутом, перемішуємо.

8. Відразу після приготування розкладаємо локшину зі свининою та овочами по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як зробити локшина для лагмана самому будинку?

Локшина для лагмана відрізняється технологією приготування і виходить трохи іншого смаку. Тонкі заготовки з тіста будемо не нарізати, а витягати – саме витягнута ниткоподібних локшина використовується для уйгурського лагмана. А щоб тісто не липло і не рвалося, використовуємо багато масла і спеціальну содову суміш.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 350 гр.
  • Вода тепла – 12 ст.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.
  • Для витягування тіста:
  • Вода – 12 ст.
  • Сіль – 12 ч. л.
  • Сода – 12 ч. л.

Процес приготування:

1. Для тесту в мисці змішуємо яйце, сіль і воду. Просіваємо борошно (залишаємо приблизно 150 грам для підсипки) і замішуємо оформлене, гладке, нелипким тісто. Якийсь час його потрібно місити руками, щоб воно набуло еластичність. При необхідності підсипаємо борошно. Готове тісто накриваємо і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

2. Готуємо суміш з вказаної кількості води, солі та соди. Після того, як тісто відпочило, змочуємо руки в суміші і зволожуємо тісто, знову вимішуючи його. Зволожувати і вимішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до робочої поверхні. Після цього приминаем тісто і розрізаємо на довгі товсті смуги, як на фото.

3. Широке блюдо змащуємо олією, руки також змащуємо маслом. Кожну ковбаску» витягаємо руками. Тісто не рветься, добре тягнеться. Витягуємо досить тонко і викладаємо у формі спіралі на блюдо. Залишаємо на тридцять хвилин.

4. Після цього знову витягуємо, домагаючись підсумкового розміру. Орієнтовний діаметр готової локшини – 1-2 мм.

5. Варимо макарони у великій кількості підсоленої води протягом п’яти-семи хвилин. Подаємо у складі лагмана в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування рисової локшини

Рисова локшина помітно відрізняється від пшеничного: вона більш «скляна» за зовнішнім виглядом і має злегка тягнеться «гумову» консистенцію. У приготуванні такої локшини в домашніх умови немає нічого складного, як це може здатися. Потрібна пароварка і трохи терпіння.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно рисова – 100 гр.
  • Крохмаль тапиоковый – 50 гр.
  • Сіль – 2-3 гр.
  • Вода – 170 гр.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішуємо крохмаль, рисову муку і сіль. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо – виходить маса, схожа на кефір по консистенції.

2. Ставимо на плиту пароварку з водою – чекаємо закипання. Плоску тарілку відповідного діаметру змащуємо рослинним маслом. Тонким шаром наливаємо рисове тісто – формуємо млинець. Ставимо тарілку в пароварку і готуємо три-п’ять хвилин, зменшивши вогонь до середнього значення. Готовий млинець повинен стати прозорим.

3. Готовий млинець разом з тарілкою знімаємо, змащуємо зверху рослинним маслом, перекладаємо на робочу поверхню. Готуємо аналогічно наступний млинець. Готові млинці складаємо стопкою. Добре промазуючи їх маслом, щоб не злиплися.

4. Стопку готових млинчиків ріжемо на тонку локшину. Ніж також змащуємо маслом. Після нарізки розбираємо локшину на стрічки, перемішуємо, при необхідності додаючи масла.

5. Така локшина зберігається в холодильнику до п’яти днів. Розігріти в воке або в окропі. Довга варіння вже не потрібно.

Приємного апетиту!