Будь-яку локшину можна купити в магазині. Але хіба зрівняється смак промислових виробів з домашньою локшиною? Вимішувати щільне тісто і розкачати в тонкий пласт вимагає чималих зусиль, але результат приємно здивує вас і вашу сім’ю.
Яєчна локшина в домашніх умовах
Простий рецепт ідеального тесту для яєчної локшини. Можна готувати як вузьку локшину, так і широку. Тісто зручно в роботі і не липне. Таку локшину можна заготовити про запас, посушити пару днів при кімнатній температурі, скласти в коробки і прибрати на зберігання. В такому вигляді вона добре зберігається на кухні.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода 1 ст. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Борошно пшеничне 200 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати локшину в домашніх умовах? У миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль і воду, збовтуємо виделкою. Порціями всипаємо борошно і поступово замішуємо еластичне тісто щільне.
- Тісто треба вимісити, щоб воно стало трохи м’якше і еластичнішою. Якщо з одного разу це зробити важко, робимо це в кілька підходів, даючи тісту відпочити, накривши мискою на десять хвилин.
- Пророблене розкачуємо тісто в тонкий пласт, підсипаючи борошно.
- Товщина пласта – 1 мм.
- Раскатанному пласту даємо підсохнути, залишивши його на столі на десять-п’ятнадцять хвилин. Потім щедро присипаємо борошном поверхню пласта і звертаємо його нетугим рулетом. Далі ріжемо рулет поперек. Можна нарізати тонкими смужками – вийде тонка локшина. Після нарізки розподіляємо її руками на поверхні столу.
- Можна нарізати широкими шматочками, як на фото – вийде широка локшина.
- Її також потрібно розділити руками на окремі стрічки.
- Тонка локшина – ідеальна для курячих бульйонів. Час варіння – не більше однієї хвилини.
- Широка локшина хороша і в самостійному вигляді. Її варимо дві хвилини.

Приємного апетиту!