Риба у фользі на вугіллі – 5 рецептів приготування з фото покроково

Риба – смачний і корисний продукт, а запечена на вугіллі – це смачно подвійно. А у фользі вона виходить особливо ніжна і ароматна, просочена власним соком і маринадами. До неї підійде будь-який гарнір і овочі. Це прекрасне блюдо для обіду, вечері і пікніка на природі.

Як приготувати соковиту скумбрію у фользі на вугіллі?

Рецепт скумбрії з простим і швидким маринадом. Виходить легке дієтичне блюдо в ароматному соку. Можна подавати із запеченою картоплею, овочами і зеленню.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Скумбрія 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для риби за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати рибу у фользі на вугіллі? Для запікання вибирайте рибу середніх розмірів. Можна використовувати свіжу або заморожену скумбрію, яку перед приготуванням потрібно попередньо розморозити. Почніть підготовку з очищення риби. Відріжте голову, почистіть нутрощі і промийте тушку.
  2. Натріть рибу спеціями, сіллю і перцем. Робіть це як зовні тушки, так і всередині.
  3. Почистіть і наріжте цибулю півкільцями. Покладіть цибулю всередину риби. Полийте тушку соком половинки лимона і залиште маринуватися на 30 хвилин.
  4. Візьміть фольгу, покладіть її у два шари і покладіть рибу. Акуратно завертайте рибу, щоб в процесі запікання фольга не пропускала сік.
  5. У підготовлені вугілля покладіть рибу, загорнуту у фольгу. За бажанням можна рибу покласти не відразу в жар, а на решітку над вугіллям. В процесі не забувайте її перевертати.
  6. За 15-20 хвилин скумбрія готова. Розгорніть фольгу, розділите рибу вздовж хребта на дві частини і можна подавати до столу. Прикрасьте свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування форелі у фользі на вугіллі

Форель можна готувати у фользі, а також стейками або філе. Ціла риба виходить ще соковитіше. Для маринаду краще використовувати мінімум інгредієнтів, щоб лише підкреслити смак риби.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Форель тушка – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Петрушка – кілька гілок
  • Кріп – кілька гілочок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Рибу очистити від луски, видаліть нутрощі. Голову не відрізайте. Промийте тушку водою і промокніть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Заморожену тушку попередньо розморозьте при кімнатній температурі.

2. Натріть рибу сіллю, поперчіть і зробіть акуратні і не дуже глибокі надрізи поперек тушки. У них потрібно буде вставити шматочки лимона.

3. Приступайте до маринаду. Лимон розділіть навпіл. Сік однієї половинки видавіть в ємність, додайте столову ложку оливкової олії і спеції за вашим смаком. Другу половинку лимона поріжте на підлозі часточки.

4. Получившимся маринадом полийте форель і залиште на 20 хвилин просочуватися.

5. Вимийте і просушіть зелень петрушки і кропу. Дрібно поріжте. Ви можете також використовувати будь-яку іншу зелень за вашим смаком.

6. Підготуйте фольгу. Складіть її в 2 шари. Покладіть на фольгу форель. У надрізи в рибі вставте часточки лимона, а зелень насипте всередину риби. Пару гілочок можна залишити на шкірці.

7. Загорніть форель, щоб фольга герметично закривалася і не пропускала сік в процесі готування.

8. На підготовлені вугілля кладіть форель у фользі. Можна використовувати сітку. Форель запікається 20-30 хвилин в залежності від розміру тушки. У процесі її потрібно перевертати. Готову форель прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Соковита і дуже смачна риба дорадо у фользі на вугіллі

Риба дорадо – морський делікатес. Смак її м’яса хороший сам по собі. Тому простий рецепт його злегка підкреслить.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Дорадо – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець білий мелений – за смаком
  • Спеції для риби – на смак

Процес приготування:

1. Вибирайте рибу вагою тушки приблизно 250-300 гр. Почистіть рибу від луски. Це зручно зробити тильною стороною ножа під струменем проточної води, щоб луска не розліталася. Почистіть черевце від нутрощів і видаліть зябра. Промийте водою і просушіть від води паперовими рушниками чи серветками.

2. Далі приступайте до спецій. Натріть її з усіх сторін сіллю перцем і спеціями за смаком. Всередині черевце натріть також.

3. Для того щоб риба швидко просочилася спеціями можна зробити насічки на тушці ножем. Залиште рибу просочуватися на 20 хвилин.

4. Фольгу складіть у два шари і змастіть її рослинним маслом. Потім загорніть рибу.

5. Покладіть рибу на підготовлені вугілля. Готується дорадо дуже швидко. Не забудьте перевертати. Через 15-20 хвилин можна знімати з вугілля. Зачекайте, поки риба у фользі трохи охолоне, а потім розгортайте, тоді шкірка не буде прилипати до фользі. При подачі можна збризнути соком лимона і прикрасити часточками лимона і зеленню.

Ніжні і неймовірно смачні стейки сьомги у фользі на мангалі

Сьомга, запечена у фользі, виходить ніжною і соковитою. Відмінно поєднується з відварним рисом, свіжими овочами і підійде для легкого дієтичного вечері.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Сьомга стейки – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль морська – за смаком
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Розмарин – 3 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Спеції для риби – на смак

Процес приготування:

1. Візьміть стейки сьомги. Якщо у вас риба цілком, то почистіть і поріжте її на стейки. Якщо сьомга заморожена, то рекомендують розморожувати в холодильнику, тоді м’ясо не розвалиться при термічній обробці і збереже свою структуру.

2. Натріть стейки спеціями: перцем, сіллю. Сіль підійде велика, краще морська. Видавіть сік половинки лимона на стейки і добре розітріть.

3. Покладіть рибу на фольгу, в якій будете запікати. Зверху на м’ясо розкладіть скибочки лимона і гілочки розмарину. Можна залишити сьомгу на 15 хвилин просочитися спеціями і соком лимона.

4. Загорніть сьомгу у фольгу. Сформуйте з фольги конвертики і щільно закрийте їх.

5. На підготовлені вугілля викладайте стейки в конвертах. Риба на вугіллі готується 10-15 хвилин. Готову рибу можна подавати прямо у фользі, прикрасивши зеленню і дольками лимона. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування коропа на вугіллі в фользі

Короп – річкова риба з характерним смаком і поживним м’ясом. Краще всього для запікання підійде дзеркальний короп. Для коропа можна щедро використовувати спеції, а лимон, цибулю і часник допоможуть збалансувати смак.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Короп – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – 3 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції для риби – на смак

Процес приготування:

1. Карпа почистіть від луски і видаліть нутрощі. Промийте і просушіть паперовими рушниками чи серветками від зайвої вологи.

2. Наріжте тонкими скибочками лимон.

3. Почистіть цибулю і наріжте його кільцями. Очищений часник подрібніть ножем.

4. Потім посипте короп спеціями, перцем, сіллю і акуратно втирайте їх у шкірку і всередині риби теж.

5. Зробіть ножем поперечні надрізи на шкірці з двох сторін і на хребті риби.

6. Потім дві столові ложки майонезу розподіліть по всій поверхні риби, в черевці також промажте.

7. Всередину риби закладайте кільця цибулі, подрібнений часник, часточки лимона і гілочки петрушки. Багато не кладіть, все це потрібно виключно для додання рибі аромату.

8. У надрізи на карпі вставте скибочки лимона і залиште короп на 10-15 хвилин просочитися.

9. Потім загорніть у фольгу. Фольгу краще скласти в 2 шари і сформувати герметичний конверт. Потім покласти на розігріті вугілля. Короп готується за 10-15 хвилин з кожної сторони в залежності від того, наскільки велика риба. Готовий короп прикрасьте зеленню. Приємного апетиту!