Заварне тісто для пельменів на окропі – 6 рецептів в домашніх умовах з яйцем, олією з покроковими фото

Заварне тісто для пельменів — основа для приготування смачного домашнього страви. Пельмені – це традиційне блюдо російської кухні, яке обожнюють всі: від малого до велика, що й не дивно, адже поєднання тонкого заварного тіста з соковитою м’ясною начинкою – це не тільки дуже ситно, але і неймовірно смачно. Та варто вам лише раз спробувати приготувати пельмені своїми руками, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, тому як смакові характеристики дуже відрізняються. У процесі готування вам допоможуть 6 покрокових рецептів тесту на окропі, з яких кожен зможе вибрати потрібний варіант і порадувати себе і всю свою родину домашніми пельменями.

Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом

Приготувати тісто просто, однак цього недостатньо, адже необхідно, щоб пшеничне основа відмінно переносила заморозку, не рвалася і не псувала естетичну картинку страви. Для того щоб тісто відповідало всім перерахованим вище критеріям, слідуємо кроків докладного рецепта та дивувати своїх близьких домашніми пельменями.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Вода-1 склянка
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати заварне тісто для пельменів в домашніх умовах? Для свого ж зручності викладаємо всі інгредієнти на робочу поверхню.
  2. 450 грам борошна (50 грам залишаємо для присипки) просіваємо через дрібне сито в глибоку ємність.
  3. По центру борошняний гірки формуємо ямку і вливаємо олію.
  4. Слідом додаємо склянку окропу і сіль – починаємо заважати.
  5. Даємо масі трохи охолонути і вбиваємо яйце.
  6. Вимішуємо м’яке і еластичне тісто, даємо півгодини часу «відпочити» і знову розминаємо, як би перекочуючи туди-сюди по столу, припорошенному борошном.
  7. Прикриваємо заготівлю бавовняним рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце для вистоювання на одну годину. Після закінчення часу приступаємо до формування пельменів. Приємного апетиту!

Заварне тісто на окропі без яєць

Здавалося б, що може бути складного в процесі приготування пельменів? Однак, щоб готова страва мала гарний зовнішній вигляд і тонку пшеничне «оболонку», яка не розірветься при варінні, готуємо заварне тісто з додаванням окропу без єдиного курячого яйця.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність просіваємо борошно змішуємо з дрібкою солі.

Крок 2. В окремому посуді швидко перемішуємо крутий окріп з маслом.

Крок 3. Тонким струменем вливаємо олійною розчин до сухих компонентів і інтенсивно розмішуємо за допомогою ложки.

Крок 4. Як тільки маса почне «схоплюватися» починаємо замішувати м’яке тісто руками (процес вимішування займає 5-7 хвилин).

Крок 5. Після замісу можна відразу приступати до ліплення, але для цього, потрібно заздалегідь підготувати м’ясну начинку.

Крок 6. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, вирізаємо гуртки потрібного діаметру і починаємо формування.

Крок 7. Приємного апетиту!

Заварне пельменний тісто в хлібопічці

Процес підготовки домашнього заварного тіста для приготування пельменів, равіолі або вареників, досить трудомісткі, однак, якщо у вас є хлібопічка, то процес значно спрощується. Господині необхідно лише всипати потрібну кількість компонентів і запустити агрегат, все інше техніка зробить самостійно!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь готуємо і відміряє потрібну кількість компонентів за допомогою кухонних грамових ваг, борошно просіваємо.

Крок 2. У невеликій каструльці об’єднуємо яйце, сіль, 2 столові ложки борошна і воду – перемішуємо до однорідної консистенції і відправляємо на повільне полум’я.

Крок 3. Не перестаючи розмішувати інгредієнти віночком, доводимо масу до загусання, при цьому, не даючи закипіти.

Крок 4. У форму для замісу пересипаємо борошно і вливаємо гарячу суміш.

Крок 5. Вставляємо чашу в корпус агрегату і встановлюємо програму для замісу тесту.

Крок 6. Як правило, час встановлюється автоматично, у відповідності з вибраною програмою і складає 20 хвилин.

Крок 7. Після звукового сигналу виймаємо м’яке, податливе тісто з чаші і починаємо творити. Приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів на окропі з оцтом

З таких простих інгредієнтів, як борошно, вода і оцет, можна з легкістю приготувати тонке, неймовірно ніжне тісто для домашніх пельменів. За даним рецептом, отриманий продукт не розвалиться під час термічної обробки і чудово переносить заморозку.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками змішуємо куряче яйце з сіллю.

Крок 2. Підливаємо трохи дев’яти процентного оцту і рослинне масло.

Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції.

Крок 4. В яєчно-оцтову суміш вливаємо теплу воду і знову розмішуємо.

Крок 5. Поступово підсипаємо просіяне борошно і постійно заважаємо.

Крок 6. Густу масу перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуємо еластичне тісто, яке не липне до долонь.

Крок 7. Обертаємо пшеничний грудку харчовою плівкою або кладемо в пакет – прибираємо в холодильну камеру на півгодини.

Крок 8. Через 30 хвилин розпаковуємо тісто і починаємо ліпити заготовки. Приємного апетиту!

Заварне пельменний тісто з рисовим борошном

Пельмені, приготовані на основі рисового борошна – це оригінальне блюдо, з процесом готування якого, впорається абсолютно кожен без винятків. А його ніжний смак і тане в роті текстура закохує в себе з першого укусу і змушує готувати цю страву знову і знову!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно рисова – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 10 мл

Процес приготування:

Крок 1. Рисове борошно просіваємо за допомогою дрібного сита і змішуємо з невеликою кількістю цукрового піску і солі.

Крок 2. В іншій мисці збиваємо яйце з додаванням води.

Крок 3. Вливаємо яєчну суміш до сухих компонентів.

Крок 4. Змащуємо долоні маслом і починаємо збирати інгредієнти в грудку (зробити це непросто, так як тісто весь час розсипається, однак, через 15 хвилин у вас все вийде).

Крок 5. Отриманий рисовий кулька обертаємо плівкою або кладемо в пакет і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі. Після, приступаємо до готування пельменів. Приємного апетиту!

Прісне пісне тісто для пельменів на окропі

Швидко, просто і нереально смачно – всі ці прикметники ідеально описують пісне тісто без яєць, приготоване на окропі і чудово підходить для ліплення домашніх пельменів або вареників. З простих і доступних компонентів готуємо тонке і не вимагає багато часу тісто.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність відповідного розміру просіваємо дві склянки пшеничного борошна.

Крок 2. Додаємо ½ чайної ложки солі і гарненько перемішуємо.

Крок 3. Підливаємо дві ложки рослинної олії.

Крок 4. Масло слід вибирати без запаху.

Крок 5. В отриману суміш тонким струменем вводимо окріп.

Крок 6. І інтенсивно заважаємо ложкою.

Крок 7. Як тільки перемішувати тісто за допомогою ложки стає складно, починаємо замішувати тісто руками.

Крок 8. Як тільки маса перестане липнути до рук – починаємо формувати смачні пельмені. Приємного апетиту!