Бризол – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бризол – це страва французької кухні, яке дуже швидко набрала популярність і в наших широтах, що зовсім не дивно, адже це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще й красиво, а значить, підходить для подачі на святковий стіл. Сам по собі, бризол в класичному варіанті представляє тонкий млинець з м’ясною начинкою, як правило, з фаршу, однак, бувають і винятки.

Класичний брізоль із фаршу на сковороді

Коли набридли традиційні сніданки, за типом омлету, каші і бутербродів – готуємо апетитний бризол з начинкою з м’ясного фаршу і солоних огірочків. Приготування займе мінімум вашого часу, а результат напевно вразить!

Інгредієнти на
1 порц.

  • Фарш 70 гр.
  • Молоко коров’яче 1 ст. л.
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний брізоль із фаршу на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясну начинку. Фарш приправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Гарненько перемішуємо і викладаємо між двома шарами поліетиленового пакета або харчової плівки і розгортаємо в досить тонкий млинець діаметром трохи менше, вашої сковорідки.
  2. У глибокій піалі з’єднуємо яйце, молоко і трохи солі – злегка збиваємо.
  3. У сковороді розігріваємо дві столові ложки рослинної олії і виливаємо яєчну масу, даємо трохи часу, щоб яйце схопилося.
  4. Поверх яєчного млинця викладаємо м’ясну начинку готуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки.
  5. В цей час солоний огірок нарізаємо тонкими кільцями.
  6. Рум’яний бризол знімаємо з вогню, промазуємо майонезом і з одного боку викладаємо нарізаний огірок, закриваємо другою половиною.
  7. Готовий брізоль подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Як смачно запекти брізоль із фаршу в духовці?

Бризол – дуже просте, але в той же час оригінальне блюдо, яке можна подавати як на святковий стіл, так і урізноманітнити сімейне меню. Ніжне куряче філе в яєчному млинці і запечене в духовці – це саме те страва, яка сподобається всім без винятку.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кукурудза консервована – 3 ст. л.
  • Кабачок (маринований) – 50 гр.
  • Сир «Моцарелла» — 40 гр.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця (французька) – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Кінза – 2 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо фарш з курки для начинки: в чашу блендера відправляємо філе, нарізане невеликими шматочками, кінзу, зелену цибулю (тільки білу частину), зубчик часнику, сіль і чорний мелений перець – перебиваємо до однорідності.

2. У глибокій піалі готуємо соус. Змішуємо сметану, майонез і зернову гірчицю.

3. Займемося яєчними млинцями. В окремій ємності змішуємо яйця, молоко, сіль і перець – добре збиваємо вінчиком або міксером.

4. Розігріваємо сковорідку, промазуємо рослинним маслом і смажимо 4 рум’яних млинця.

5. Даємо млинців трохи охолонути і після промазуємо попередньо приготованим соусом.

6. Далі розподіляємо тонким шаром фарш.

7. На м’ясо – кукурудза, кабачки і зелений лук – розкладаємо в довільному порядку.

8. Посипаємо начинку натертим сиром «Моцарелла» і звертаємо в рулет.

9. 4 яєчних рулетика перекладаємо у форму для запікання, щедро посипаємо подрібненою твердим сиром і відправляємо в духовку. Готуємо близько 30 хвилин при температурі 190 градусів.

10. До столу подаємо – прикрасивши гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Брізоль із курячого філе на сковороді

Готуємо просте і досить швидке блюдо, яке чудово підходить, як для повноцінного сніданку, так і для легкої вечері – бризол з курячим філе. Така страва відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і свіжими овочами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо м’ясо: філе розрізаємо уздовж, але не до кінця, солимо і перчимо з двох сторін і акуратно відбиваємо.

2. Приправлене м’ясо обвалюють у кількох ложках борошна.

3. В окремій ємності збиваємо яйця та в отриману суміш занурюємо курку.

4. Швидкими рухами руки відправляємо запанированное філе на розігріту сковорідку з невеликою кількістю масла. Смажимо 5 хвилин на помірному вогні.

5. Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони ще близько 4 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

6. Готовий брізоль викладаємо відразу на паперові рушники, щоб скло зайве масло.

7. Перекладаємо в миску, розрізаємо і насолоджуємося ніжним курячим м’ясом в апетитною паніровці. Приємного апетиту!

Як приготувати брізоль із курки в духовці?

Бризол – це швидше спосіб приготування, а не назву певної страви. Так як під цією назвою може розумітися абсолютно різне м’ясо і панірування. Але сьогодні ми поговоримо про курячому бризоле, а точніше, про філе, запеченому в яєчному млинці.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для млинців:

  • Яйця – 6 шт.
  • Молоко – 6 ст. л.
  • Шпинат – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо млинці. Так як ми буде готувати два види млинців, то нам потрібно дві глибокі ємності. В першу піалу розбиваємо яйця (3 штуки), додаємо молоко (3 столових ложки), сіль і чорний мелений перець за смаком. Зі шпинатним «тестом» повторюємо те ж саме, що і з звичайними млинцями, тільки ще додаємо подрібнений шпинат – все ретельно перемішуємо.

2. Сковороду добре розігріваємо і виливаємо трохи яєчної маси, смажимо з двох боків до рум’яності. У нас повинно вийти 3 млинця.

3. Точно так само готуємо шпинатні млинці.

4. Приступимо до начинки. До курячого фаршу кімнатної температури додаємо 1-2 столових ложок води, сіль, перець і спеції за власним смаком – заважаємо.

5. Петрушку промиваємо під струменем води, обсушуємо, дрібно шаткуємо і змішуємо з майонезом – соус готовий.

6. Займемося складанням бризолей. На яєчний млинець тонким шаром намазуємо курячий фарш.

7. М’ясну начинку щедро промазуємо ароматним соусом з зеленню.

8. Начинену корж звертаємо в рулет.

9. Яєчні рулетики перекладаємо у форму для запікання або деко (рекомендується попередньо застелити пергаментним папером для запікання) і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо сиром, натертим на тертці. Приємного апетиту!

Дуже смачний брізоль із фаршу з сиром в духовці

Готуємо просте і швидке, але в той же час оригінальна і дуже смачне блюдо, яке можна з легкістю подавати на святковий стіл – бризол, запечений у духовій шафі, з начинкою з м’ясного фаршу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Гриби – 50-70 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста (невеликий) – 2 шт.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. В піалі змішуємо яйця і молоко – гарненько перемішуємо і смажимо на розжареній сковороді 4 рум’яних млинчика. В цей час приправляємо фарш сіллю і чорним меленим перцем – розмішуємо.

2. Для начинки подрібнену цибулю обсмажуємо до прозорості і до нього ж додаємо будь-які гриби, які у вас є. Обсмажуємо разом протягом 5-7 хвилин.

3. На злегка остиглі млинці тонким шаром намазуємо фарш.

4. На фарш, гриби з цибулею.

5. Звертаємо коржі в рулети.

6. Заготовки переміщаємо в форму для запікання, яку попередньо потрібно застелити фольгою або пергаментним папером. Посипаємо натертим сиром і випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

7. До столу подаємо з відвареною молодою картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!

Брізоль із курки з сиром і помідорами

Коли потрібно не тільки швидко, але ще і дуже смачно готуємо апетитний бризол, який являє собою, яєчний млинець, начинений м’ясним фаршем з помідорами і сиром. Така страва чудово підходить, як для сніданку на швидку руку, так і для вечері, тому що процес приготування не займе у вас більше, ніж півгодини.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Фарш курячий – 250-300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для начинки нам потрібен фарш, тому якщо у вас куряча грудка – перебиваємо її в блендері змішуємо з подрібненою цибулею, дрібно подрібненим кропом і пропущеним через прес часником.

2. Приправляємо начинку сіллю і чорним меленим перцем і гарненько відбиваємо, перемішуючи компоненти.

3. Для приготування млинців, в глибокій ємності змішуємо яйця, молоко і сіль – збиваємо за допомогою віночка або виделки.

4. Томати промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Сир натираємо на дрібній або середній тертці.

5. Вологими руками розподіляємо фарш по харчовій плівці і формуємо рівну тонку корж, яку після, прикриваємо так само плівкою. Із зазначеного кількість фаршу, робимо дві однакові коржі.

6. У сковороді розігріваємо масло і виливаємо невелику частину яєчної маси (щоб вистачило покрити весь діаметр посуду), смажимо млинець на помірному вогні.

7. В момент, коли яйце почне схоплюватися, викладаємо поверх нього м’ясну корж.

8. Зверху наливаємо ще трохи яйця.

9. Смажимо з двох боків до утворення рум’яної кірочки і після перекладаємо на плоске блюдо. По центру бризоля викладаємо нарізані томати та сир.

10. Звертаємо рулетиком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бризоля з кабачків з фаршем

У розпал сезону кабачків, обов’язково варто приготувати оригінальне блюдо – брізоль із кабачкового млинчиків з тонким прошарком з м’ясного фаршу і сиру, які випікаються в духовці. Страва виходить дуже апетитним і ситним.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для млинців:

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйця – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно – 8-10 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш курячий – 500-600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Сметана – 100 мл
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачок ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і очищаємо від шкірки і насіннєвий частини. М’якоть натираємо на крупній тертці і залишаємо в глибокій тарі на пару хвилин, щоб овоч пустив сік.

2. Через 2-3 хвилини злегка віджимаємо, зливаємо надлишки рідини і додаємо яйця, подрібнену зелень, сіль і часник, пропущений через прес – перемішуємо.

3. Поступово вводимо борошно і замішуємо в’язке тісто.

4. Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо 5 столових ложок тесту, розподіляємо на млинець і смажимо по одній хвилині з кожної сторони. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 7-8 млинців.

5. Даємо коржам охолонути, а самі займемося начинкою. В тарі з’єднуємо фарш подрібнений ріпчаста цибуля і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Туди ж вливаємо 200 мілілітрів вершків і гарненько перемішуємо.

6. Приступаємо до збірки. На кабачковий млинець викладаємо рівним шаром фарш.

7. Зверху посипаємо сиром, подрібненим на тертці.

8. Звертаємо коржі в щільні рулети і перекладаємо на деко, попередньо змащений маслом. Обмазуємо сметаною і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Гарячі бризол розрізаємо і розкладаємо на плоскому блюді. Приємного апетиту!

Ледачий бризол – швидкий і простий рецепт

Якщо красиво і оригінально подати навіть самі звичні продукти, то можна запросто здивувати всю сім’ю. А поєднання ніжного курячого м’яса, пекучість часнику і солоний смак огірка – це безпрограшний варіант, щоб приготувати ліниві бризол на швидку руку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир (натертий) – 2-3 ст. л.
  • Гриби (будь-які) – 100-150 гр.
  • Огірок солоний – 1-2 шт.
  • Йогурт натуральний – 1-2 ст. л
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. В чаші блендера з’єднуємо курку, нарізану невеликими шматочками, зелень, яйця і сіль – перебиваємо до однорідної консистенції.

2. Розігріваємо сковорідку і змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, рівним шаром розподіляємо курино-яєчну суміш і смажимо до рум’яності і готовності м’яса.

3. Для начинки подрібнюємо гриби і солоні огірки, змішуємо з натертим сиром і натуральним йогуртом – гарненько перемішуємо і заправляємо чорним меленим перцем за смаком.

4. Золотисту корж перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони, після, на одну сторону викладаємо начинку, і закрити другою половиною.

5. Накриваємо кришкою, вимикаємо полум’я і даємо постояти ще 3-5 хвилин для того, щоб сир розплавився. Перед подачею посипаємо дрібно нашаткованою зеленою цибулею і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бризоля з грибами

Смачний і простий спосіб приготувати ароматний і соковитий бризол – запекти в духовці і через півгодини на вашому столі вже будуть апетитні яєчні млинці з м’ясною начинкою доповненням у вигляді грибів. Прекрасно поєднується з будь-якими гарнірами і овочами.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Сир – 60 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру і даємо пару хвилин обсохнути, а в цей час в глибоку ємність розбиваємо яйця.

2. Туди ж додаємо пару ложок молока.

3. Ретельно перемішуємо масу виделкою або міксером до однорідності.

4. У сковороді розігріваємо масло і ополоником викладаємо частину тіста, обсмажуємо млинець на помірному вогні до рум’яності.

5. Через 1-2 хвилини перевертаємо і смажимо з другої сторони.

6. Курку пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо ножем.

7. Половинку ріпчастої цибулі очищаємо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості.

8. До напівготового цибулі додаємо гриби, нарізані тонкими пластинами. За пару хвилин до готовності приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.

9. Начинку перекладаємо в тарілку і охолодити при кімнатній температурі.

10. На край яєчного млинця викладаємо частину м’яса, за бажанням можна трохи посолити.

11. Поряд з куркою кладемо смажені гриби з цибулею.

12. Начинені млинці загортаємо в рулети.

13. За допомогою кулінарної пензлика, промазуємо верхню частину бризолей майонезом (можна замінити сметаною або натуральним йогуртом).

14. На майонез – натертий сир. Рулети слід розташувати поруч один з одним.

15. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин, температура 180 градусів.

16. Перед подачею розрізаємо порційними шматочками і ароматні бризол з грибами готові. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бризоля з свинини

Не зовсім класичний, але не менш смачний варіант приготування бризоля і на цей раз вашій увазі представляється рецепт з свинини. М’ясо його панірують у яєчному клярі і обсмажується на олії, завдяки чому, всередині свинина виходить дуже ніжною, а зовні – хрустка скоринка.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Вирізка свиняча – 250 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинячу вирізку ретельно обполіскуємо водою, даємо трохи часу обсохнути і зачищаємо від жиру і плівок. Після, філе нарізаємо порційними шматками.

2. Кожен шматочок гарненько відбиваємо з двох сторін молоточком або зворотною стороною ножа.

3. Для кляру, в піалі з’єднуємо яйця, сіль і чорний мелений перець – розмішуємо до однорідної консистенції. Так само можна доповнити яєчну суміш улюбленими спеціями.

4. В окрему тару просіваємо трохи пшеничного борошна.

5. Свинину обвалюємо відразу в борошні.

6. А потім в яєчної маси.

7. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо м’ясо.

8. Закрити посуд кришкою і смажимо до готовності свинини і утворення золотистої скоринки з двох сторін.

9. До столу подаємо з вареною гречкою і свіжим овочевим салатом. Готуйте і насолоджуйтеся, приємного апетиту!