Бризол – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бризол – це страва французької кухні, яке дуже швидко набрала популярність і в наших широтах, що зовсім не дивно, адже це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще й красиво, а значить, підходить для подачі на святковий стіл. Сам по собі, бризол в класичному варіанті представляє тонкий млинець з м’ясною начинкою, як правило, з фаршу, однак, бувають і винятки.

Класичний брізоль із фаршу на сковороді

Коли набридли традиційні сніданки, за типом омлету, каші і бутербродів – готуємо апетитний бризол з начинкою з м’ясного фаршу і солоних огірочків. Приготування займе мінімум вашого часу, а результат напевно вразить!

Інгредієнти на
1 порц.

  • Фарш 70 гр.
  • Молоко коров’яче 1 ст. л.
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний брізоль із фаршу на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясну начинку. Фарш приправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Гарненько перемішуємо і викладаємо між двома шарами поліетиленового пакета або харчової плівки і розгортаємо в досить тонкий млинець діаметром трохи менше, вашої сковорідки.
  2. У глибокій піалі з’єднуємо яйце, молоко і трохи солі – злегка збиваємо.
  3. У сковороді розігріваємо дві столові ложки рослинної олії і виливаємо яєчну масу, даємо трохи часу, щоб яйце схопилося.
  4. Поверх яєчного млинця викладаємо м’ясну начинку готуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки.
  5. В цей час солоний огірок нарізаємо тонкими кільцями.
  6. Рум’яний бризол знімаємо з вогню, промазуємо майонезом і з одного боку викладаємо нарізаний огірок, закриваємо другою половиною.
  7. Готовий брізоль подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!