Помідори з лимонною кислотою на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Помідори з лимонною кислотою на зиму – це дуже апетитна і смачна домашня заготовка, яка точно різноманітить ваш святковий або обідній стіл. Для приготування соковитих і яскравих помідор на тривале зберігання використовуйте готову кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3 літрову банку на зиму

Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори 1.5 кг
  • Кріп 2 гілки
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Гірчичне насіння 1 ч. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити мариновані помідори з лимонною кислотою на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість помідор і добре промиваємо їх під водою.
  2. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку. Кладемо на дно кріп, зубчики часнику і перець чилі. Щільно укладаємо сюди промиті помідори.
  3. Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 10 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо новий окріп. Залишаємо на 5 хвилин, після воду знову зливаємо.
  4. Приготуємо маринад. Вливаємо з каструлю чисту воду. Кип’ятимо її три-чотири хвилини з сіллю, цукром, горошинами перцю, лавровим листком і насінням гірчиці.
  5. В банку з помідорами відправляємо лимонну кислоту.
  6. Вливаємо гарячий маринад. Закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  7. Мариновані помідори з лимонною кислотою на 3-х літрову банку на зиму готові. Прибирайте на зберігання!