Ікра з патисонів на зиму – 4 найсмачніших рецепту з покроковими фото

Ікра з патисонів на зиму – це смачна і поживна закуска, яка здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком несхожим ні на що інше. Для більш цікавого смаку ви можете доповнити заготівлю пастою з перетертих томатів або звичайним купівельними майонезом – все залежить від ваших смакових уподобань, і які акценти в страву вам подобаються більше. І якщо в цьому році урожай патисонів перевершив всі ваші очікування, то обов’язково прочитайте цю статтю, і ви без проблем підберете ідеальний варіант!

Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш»

Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш» володіє чудовими смаковими характеристиками і включає в свій склад різні сезонні овочі, які ростуть практично на кожній грядці. В першу чергу інгредієнти піддаються тепловій обробці, а після перебиваються в пюре.

Інгредієнти на
1 л.

  • Паттісон 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • Часник 1 головка
  • Оцет яблучний 6% 30 мл
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір і готуємо ікру з патисонів на зиму.
  2. Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю, моркву перекручуємо через решітку м’ясорубки.
  3. Подрібнені компоненти пасеруємо до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
  4. Патисони нарізаємо скибочками, паралельно позбавляючись від насіння.
  5. Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  6. Викладаємо пюре до зажарки і ретельно перемішуємо.
  7. Тушкуємо овочі протягом двох годин, доповнивши склад перекрученим гострим перцем з томатами.
  8. Далі вводимо сіль з рубаним часником, цукор – тушкуємо ще 15 хвилин.
  9. Перетираємо масу через дрібне сито, вливаємо оцет і доводимо до кипіння.
  10. Розливаємо закуску по стерильним банкам, закатуємо і ставимо дном вгору. Обертаємо в покривало і залишаємо на добу.
  11. Смачного!