Ікра з патисонів на зиму – 4 найсмачніших рецепту з покроковими фото

Ікра з патисонів на зиму – це смачна і поживна закуска, яка здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком несхожим ні на що інше. Для більш цікавого смаку ви можете доповнити заготівлю пастою з перетертих томатів або звичайним купівельними майонезом – все залежить від ваших смакових уподобань, і які акценти в страву вам подобаються більше. І якщо в цьому році урожай патисонів перевершив всі ваші очікування, то обов’язково прочитайте цю статтю, і ви без проблем підберете ідеальний варіант!

Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш»

Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш» володіє чудовими смаковими характеристиками і включає в свій склад різні сезонні овочі, які ростуть практично на кожній грядці. В першу чергу інгредієнти піддаються тепловій обробці, а після перебиваються в пюре.

Інгредієнти на
1 л.

  • Паттісон 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • Часник 1 головка
  • Оцет яблучний 6% 30 мл
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір і готуємо ікру з патисонів на зиму.
  2. Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю, моркву перекручуємо через решітку м’ясорубки.
  3. Подрібнені компоненти пасеруємо до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
  4. Патисони нарізаємо скибочками, паралельно позбавляючись від насіння.
  5. Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  6. Викладаємо пюре до зажарки і ретельно перемішуємо.
  7. Тушкуємо овочі протягом двох годин, доповнивши склад перекрученим гострим перцем з томатами.
  8. Далі вводимо сіль з рубаним часником, цукор – тушкуємо ще 15 хвилин.
  9. Перетираємо масу через дрібне сито, вливаємо оцет і доводимо до кипіння.
  10. Розливаємо закуску по стерильним банкам, закатуємо і ставимо дном вгору. Обертаємо в покривало і залишаємо на добу.
  11. Смачного!

Ікра з патисонів з майонезом на зиму

Ікра з патисонів з майонезом на зиму підкорить вас своїм ніжним смаком і текстурою, в прямому сенсі слова, що тане в роті. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які влітку мають низьку вартість. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Патисони – 1,5 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Суміш перців мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Патисони нарізаємо довільними скибочками, закидаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо близько 10 хвилин.

Крок 2. В окрему сковорідку з олією викладаємо цибульні півкільця.

Крок 3. Додаємо подрібнену моркву пасеруємо 10 хвилин на середньому нагріві.

Крок 4. Пасерування відправляємо до патиссонам, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 40 хвилин. Після, овочі пробиваємо заглибним блендером.

Крок 5. Присмачую пюре пастою з перетертих томатів, майонезом, сіллю, цукровим піском, сумішшю перців і оцтом.

Крок 6. Прикриваємо масу кришкою і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо ікру по стерилізованим баночках, закручуємо і перевертаємо догори дном. Після охолодження переносимо в підвал або льох. Приємного апетиту!

Ікра з патисонів з томатною пастою на зиму

Ікра з патисонів з томатною пастою на зиму – це смачна і поживна закуска, яка в холодний період року запросто замінить вам свіжі овочі і подарує справжнє гастрономічне задоволення. У цьому рецепті овочі ми залишимо шматочками, повірте, така текстура доведеться вам до смаку!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 500 мл

Інгредієнти:

  • Патисони – 1 кг
  • Цибуля – 150 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Морква – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 20 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, обполіскуємо і подрібнюємо. Обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом близько трьох хвилин, до прозорості.

Крок 2. До цибулі закидаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.

Крок 3. Тепер додаємо очищені і нарізані патисони.

Крок 4. Склад солимо, перемішуємо і прогріваємо під кришкою 10 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, вводимо подрібнений часник, томатну пасту, цукровий пісок, оцет і чорний перець.

Крок 6. При періодичному помішуванні, тушкуємо компоненти півгодини, нещільно прикривши кришкою.

Крок 7. Розкладаємо продукт по стерилізованим банкам і відразу ж закручуємо стерилізованими кришками. Приємного апетиту!

Ікра з патисонів з помідорами на зиму

Ікра з патисонів з помідорами на зиму – це натуральна і ароматна заготовка, яка користується величезною популярністю, завдяки простоті приготування і чудового смаку. Спробувавши цей продукт лише одного разу, ви забудете про ікру з кабачків!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Патисони – 1 кг
  • Помідори – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Довільно рубаємо моркву з цибулею, підрум’янюємо на розпеченому рослинному маслі.

Крок 3. Засмажку перекладаємо в піалу, смажимо кубики патисонів до утворення характерною скоринки.

Крок 4. До рум’яним патиссонам повертаємо пасеровку, доповнюємо скибочками помідорів.

Крок 5. Масу перемішуємо і тушкуємо на мінімальному нагріві до м’якості.

Крок 6. Ароматне овочеве асорті перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.

Крок 7. Висипаємо до складу цукровий пісок, сіль, мелений перець.

Крок 8. Перемішуємо і кип’ятимо. Вводимо оцет і рубаний часник, прибираємо з конфорки.

Крок 9. Розфасовуємо продукт по стерилізованим баночках, закатуємо стерилізованими кришками і після охолодження переносимо в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!