Консервовані огірки на зиму – 8 дуже смачних рецептів хрумких огірків з покроковими фото

Консервація – знахідка для запасливих господинь. Таким чином можна заготовити на зиму абсолютно будь-які овочі. У цій статті зібрані 8 рецептів смачних консервованих огірків.

Консервовані огірки з оцтом в банках на 1 літр

Один з найбільш вдалих рецептів консервування огірків, які точно припадуть вам до смаку. Вони виходять хрусткими і мають приємну кислинку в смаку.

Інгредієнти на
1 л.

  • Огірки свіжі 2 кг
  • Вода 1 л
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста за смаком
  • Моркву за смаком
  • Кріп за смаком
  • Часник за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Листя чорної смородини за смаком
  • Листя вишні за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі консервовані огірки на зиму в 1 літрових банках? Огірки та зелень вимити. Часник і цибулю очистіть.
  2. У каструлю влийте літр води, доведіть до кипіння, додайте сіль і цукор. Повторно доведіть маринад до кипіння. Потім додати оцтову есенцію, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
  3. У літрові банки покладіть кільця цибулі, шматочки моркви, зубчики часнику, кріп, гострий перець і листя смородини і вишні.
  4. Наповніть банки огірками і влийте охолоджений маринад, закрийте банки чистими кришками.
  5. Тепер заготовки необхідно простерилізувати в окропі 15-20 хвилин. Потім загорніть кришки на банках. Банки з маринованими огірками після того, як вони повністю охолонуть, приберіть в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Хрусткі мариновані огірки на 3-х літрову банку

Це класичний рецепт заготівлі маринованих огірків на трилітрову банку. Завдяки простому маринаду огірки виходять смачними, міцними і хрусткими.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 70 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Есенція оцтова – 2 ч. л.
  • Перець духмяний горошком – 5-6 шт.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки ретельно промийте під проточною водою, зріжте кінчики і замочіть їх на 3-4 години у холодній воді.

2. На дно стерилізованих банок покладіть горошини перцю, кріп, листя смородини і вишні.

3. Потім укладіть в банки огірки і влийте окріп, залиште на 5 хвилин.

4. Потім воду з банок вилийте в каструлю, додайте цукор, сіль і оцтову есенцію.

5. Закип’ятити маринад, влийте його в банки і загорніть кришками. Банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте мариновані огірки в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Огірки без оцту з лимонною кислотою на зиму

Зазвичай для маринування огірків використовується оцет, але його легко можна замінити на лимонну кислоту. Вважається, що другий варіант менш шкідливий. Огірки, мариновані без оцту, мають досить делікатний смак і залишаються міцними.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Огірки – 600-700 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Листя вишні – 1-2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,3 ч. л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець запашний – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки добре промийте і замочіть на кілька годин у холодній воді.

2. Потім зріжте з овочів кінчики з обох сторін.

3. На дно стерилізованою банки покладіть пару листя вишні, очищені зубчики часнику, перець горошком і лавровий лист. Потім щільно укладіть в банки огірки. Наповніть банки окропом і залиште на 20 хвилин.

4. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор, кип’ятіть його 2-3 хвилини.

5. Влийте гарячий маринад в банки, додайте лимонну кислоту і герметично закрийте їх.

6. Закачування укутайте в теплу ковдру, повністю остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачні огірки в томатній заливці на зиму

Представляємо вам один із самих смачних і простих способів закачування огірків на зиму. Огірки в томатній заливці поєднуються з відварною картоплею, смаженим м’ясом, дичиною і рибою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Огірки – 1 кг
  • томатна Паста – 100 мл
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Перець гострий стручкової – за смаком.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки вимийте і просушіть.

2. Томатну пасту розведіть з водою, додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння.

3. В стерилізовані банки покладіть часточки часнику, кілька горошин перцю і суцвіть гвоздики.

4. Потім у банки щільно укладіть огірки, зверху покладіть кріп і влийте окріп. Залиште заготовки на 3-5 хвилин. Повторіть процедуру ще раз.

5. Після другого разу злийте воду і залийте огірки киплячій томатною заливкою.

6. Банки загорніть і повністю остудіть при кімнатній температурі, загорнувши в ковдру. Огірки в томатній заливці відмінно зберігаються всю зиму.

Приємного апетиту!

Салат з огірків з томатною пастою на зиму

Салат з огірків з томатною пастою – знаменитий салат і смачна закуска для будь-якого застілля. Рецепт не передбачає стерилізації, що скорочує час і спрощує всю процедуру в цілому.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 80 хв

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Морква – 5 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 10 % – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 0,25 склянки
  • Паста томатна – 250 мл
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці.

2. Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружечками. Розкладіть овочі по тарілках, в кожну всипте по столовій ложці солі, перемішайте і залиште на 2 години. Через відведений час овочі злегка відіжміть від соку.

3. Приготуйте маринад. У каструлі змішайте оцет, цукор, перець горошком, воду і томатну пасту. Маринад доведіть до кипіння, періодично помішуючи.

4. У каструлю з маринадом викладіть овочі, перемішайте. Варіть салат 15 хвилин від моменту кипіння.

5. Готовий салат розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх стерильними кришками. після охолодження перенесіть закачування на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Гострі хрусткі огірки по-корейськи на зиму

Рецепт для любителів гострих закусок. Огірки по-корейськи – це соковиті шматочки огірків з морквяної соломкою в пікантній заливці. За бажаю складу салату можна розбавити іншими улюбленими вам овочами.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Оцет столовий 9 % – 125 мл
  • Масло рослинне – 125 мл

Процес приготування:

1. Овочі помийте, очистіть і просушіть.

2. Огірки наріжте на четвертинки, моркву натріть тонкою соломкою, гострий перець наріжте тонкими кільцями. Складіть овочі в миску.

3. До овочів додайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло і подрібнений часник. Добре перемішайте овочі і залиште на 3-4 години.

4. Через відведений час розкладіть овочеву суміш по стерилізованим банкам, залийте їх соком, що виділився.

5. Банки з заготовками стерилізуйте в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

6. Після цього загорніть банки стерильними кришками, переверніть їх, укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте огірки по-корейськи в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки з гірчицею в банках

Консервовані огірки з гірчицею виходять в міру солодкими, пікантними і дуже хрусткими. Для консервації найкраще відібрати щільні овочі приблизно одного розміру.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9 % – 1 ст. л.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Огірки помийте, залийте холодною водою і залиште на 3 години. Після цього промийте овочі, зріжте кінчики з обох сторін і наріжте довгастими шматочками.

2. Банку для закачування ретельно вимийте з содою і стерилізуйте. На дно банки покласти кріп і часник, потім викладіть огірки.

3. Приготуйте маринад. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і гірчицю. Варіть маринад, поки сіль і цукор повністю не розчиняться. В кінці додайте оцет і приберіть ємність з вогню.

4. Гарячий маринад влийте в банку з огірками.

5. Прикрийте банку стерильною кришкою і стерилізують її в киплячій воді 15 хвилин.

6. Після стерилізації щільно закрутіть гвинтову кришку, остудіть закатку в перевернутому положенні і перемістіть на зберігання в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Гострі огірки з кетчупом чилі на зиму

Цей рецепт для справжніх гурманів і любителів експериментів. Хрусткі огірочки в соковитій гострої заливці стануть вашою улюбленою зимової закускою. Як приготувати і законсервувати огірки з кетчупом чилі, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Огірки – 3-3,5 кг
  • Кетчуп чилі – 250-300 мл
  • Оцет 9 % – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і зріжте плодоніжки.

2. У каструлі закип’ятіть воду, додайте кетчуп, цукор і сіль, перемішайте, додайте оцет. Кип’ятіть маринад 5-7 хвилин.

3. Часник очистіть, наріжте пластинками. Гострий перець наріжте кільцями. В стерилізовані банки розкладіть перець горошком, гострий перець, часник, кріп, хрін і лавровий лист.

4. Щільно укладіть в банки огірки, утрамбуйте їх.

5. У банки влийте гарячий маринад, прикрийте банки кришками і стерилізуйте їх в киплячій воді протягом 15-20 хвилин. Після цього загорніть банки кришками, остудіть їх у перевернутому вигляді і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!