Як заморозити полуницю на зиму в морозилці – 4 правильних рецепту з покроковими фото

Як заморозити полуницю на зиму в морозилці, так і з максимальним збереженням аромату, смаку і вітамінів – питання, що стоїть перед багатьма господинями в короткий термін літньої ягоди. Варіанти заморозки різні і визначаються метою її подальшого використання. Заморожуємо полуницю цілої ягодою, шматочками, протертою у вигляді пюре, з додаванням цукру або без нього, а особливості заготівлі вказані в рецептах даної теми.

Як заморозити полуницю цілими ягодами на зиму

Заморозити полуницю цілими ягодами на зиму нескладно, тільки важливо правильно її підготувати. Для заморозки вибираються зрілі і неушкоджені ягоди. Додавати цукор або немає, адже полуниця в морозилці частково втрачає солодкість, вирішує господиня. Цілі ягоди відмінно підійдуть для десертів, випічки, їх можна просто їсти або зварити компот з варенням.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Полуниця 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як правильно заморозити полуницю на зиму в морозилці? Відразу слід зважити полуницю, підлягає заморожуванню. Перекласти її в окремий посуд.
  2. Залити ягоду холодною водою і залишити на кілька хвилин. Хоча полуниця на вигляд і чиста, але її треба промити.
  3. Потім полуницю відкинути на друшляк, щоб вода скла.
  4. Ножем акуратно у кожної ягоди видалити чашолистки.
  5. На столі розстелити паперовий рушник і на ньому в один шар розкласти полуницю. Зайву вологу обов’язково прибрати.
  6. Обсушені ягоди полуниці перекласти в зіп-пакет або контейнер з щільною кришкою і відправити в морозилку. Вдалих заготовок!

Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці

Протерта полуниця з цукром на зиму в морозилці буде у вас добавкою до будь-якого десерту або домашній випічці. Цукру додається трохи і смак ягоди не буде нудною. У цьому рецепті вам пропонується заготівлю зробити більш концентрованою, що важливо при невеликому обсязі морозилки.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Полуницю промийте холодною водою, видалити чашолистки і ягоди розріжте на шматочки.

Крок 2. Нарізку полуниці перекладіть в окремий посуд, засипте цукром.

Крок 3. Залиште мінімум на півгодини, щоб ягода дала сік, що зробить її більш щільною, і її будемо заморожувати.

Крок 4. Потім полуницю відкиньте на друшляк. Сік можете використовувати для інших цілей.

Крок 5. За допомогою заглибного або стаціонарного блендера, полуницю пюрируйте в однорідну масу.

Крок 6. Потім цю масу розлийте по невеликих контейнерів, застеливши їх плівкою, або з фігурним формах.

Крок 7. На добу протерту полуницю помістіть в морозилку. Потім звільніть від формочок і плівки.

Крок 8. Заморожену протерту полуницю з цукром компактно укладіть в пакети, обов’язково підпишіть і відправте в морозилку для зберігання до зими. Вдалих заготовок!

Як заморозити полуницю в пластикових контейнерах

зручні Пластикові контейнери для заморожування цілими ягодами полуниці, але якщо просто промити її, помістити в контейнер і заморозити, то вийде киселеобразная кисла маса. У цьому рецепті вам пропонується варіант заморозки полуниці з цукровою пудрою.

Час приготування: 3 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 кг

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте полуницю і цукрову пудру, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Полуницю акуратно промийте в холодній воді, видалити чашолистки і помістіть на пластмасовий друшляк, щоб рідина стекла. Бажано, щоб полуниця не контактувала з металом.

Крок 3. На дві дерев’яні або пластикові обробні дошки розкладіть ягоди на невеликій відстані один від одного і залиште на 1 годину, не більше, інакше ягода дасть сік. За цей час ягоди обсохнуть.

Крок 4. Потім полуницю перекладіть і дошки застелити харчовою плівкою. На них повторно укладіть ягоди і помістіть в морозилку на 2 години.

Крок 5. Підготуйте невеликі чисті пластикові контейнери. У них пересипте заморожену полуницю і пошарово пересипте цукровою пудрою. Контейнери щільно закрийте. Полуницю в пластикових контейнерах поставте в морозилку на зберігання, з оптимальною температурою -18°С. протягом року полуниця відмінно збереже свій аромат і смак. Вдалих і смачних заготовок!

Як заморозити полуницю в цукровому сиропі на зиму

Гарним варіантом заморожування полуниці буде заготівля її в цукровому сиропі, що дозволяє відмінно зберегти смак і аромат свіжої ягоди, та й можна зберігати довго. Для цього беруть невеликі ягоди, або великі розрізають на шматочки. У цьому рецепті полуницю заливаємо теплим цукровим сиропом відразу в контейнерах, остуживаем і покласти в морозилку.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Склад:

  • Полуниця – 1.5 кг
  • Цукор – 1 ст.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку в і трохи кип’яченої охолодженої воді розчиніть цукор, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Полуницю, обрану для цієї заготовки, обполосніть холодною водою і видалити чашолистки.

Крок 3. Підготовлену полуницю розкладіть по невеликих пластикових контейнерів, і залийте цукровим сиропом. Залиште до повного охолодження.

Крок 4. Остиглу в контейнерах полуницю в цукровому сиропі щільно закрийте кришками і переставте в морозилку на зберігання. Вдалих заготовок!