Бурякова бадилля на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Бурякова бадилля на зиму — це бюджетна заготовка, яка додасть блюдам яскравий і насичений смак. Бадилля не тільки маринують, але і заморожують. Використовують не тільки листя, але і черешки. Супи з такою заготівлею нагадають про літо і прекрасно впишуться в повсякденний раціон. Вибирайте рецепт, робіть заготовки і заповнюйте льоху.

Бурякова бадилля на зиму в банках

Бурякова бадилля на зиму в банках представляє собою чудову консервацію для приготування легкого дієтичного борщу, салатів або простих гарнірів. Ароматна закачування готується за лічені хвилини. Для заготівлі обов’язково використовують молоду бадилля. Спробуйте, запевняю – вам сподобається!

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Бурякова гичка 150 гр.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Вода 200 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для заготівлі бурякової гички на зиму готуємо інгредієнти.
  2. Перебравши молоденьку бадилля, прибираємо зіпсовані і мляві листи і гарненько промиваємо пучок.
  3. Невеликі баночки промиваємо з содою, прогріваємо в мікрохвильовці і наповнюємо бадиллям, як можна щільніше.
  4. Заздалегідь кип’ятимо воду і заповнюємо банку з заготівлею. Накривши стерильною кришкою, витримуємо 5 хвилин.
  5. Зливаємо в каструльку рідина. Солимо, приправляємо гвоздикою і оцтовою кислотою. Чекаємо закипання і прибираємо з конфорки.
  6. Киплячим маринадом заповнюємо банку і закручуємо гвинтовою кришкою. Перевернувши, перевіряємо, чи не пропускає кришка маринад. Остуджуємо в такому стані.
  7. Закатку прибираємо на зберігання.
  8. Використовуємо заготівлю в якості гарніру або складового для смачних наваристих страв. Приємного апетиту!