Бурякова бадилля на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Бурякова бадилля на зиму — це бюджетна заготовка, яка додасть блюдам яскравий і насичений смак. Бадилля не тільки маринують, але і заморожують. Використовують не тільки листя, але і черешки. Супи з такою заготівлею нагадають про літо і прекрасно впишуться в повсякденний раціон. Вибирайте рецепт, робіть заготовки і заповнюйте льоху.

Бурякова бадилля на зиму в банках

Бурякова бадилля на зиму в банках представляє собою чудову консервацію для приготування легкого дієтичного борщу, салатів або простих гарнірів. Ароматна закачування готується за лічені хвилини. Для заготівлі обов’язково використовують молоду бадилля. Спробуйте, запевняю – вам сподобається!

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Бурякова гичка 150 гр.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Вода 200 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для заготівлі бурякової гички на зиму готуємо інгредієнти.
  2. Перебравши молоденьку бадилля, прибираємо зіпсовані і мляві листи і гарненько промиваємо пучок.
  3. Невеликі баночки промиваємо з содою, прогріваємо в мікрохвильовці і наповнюємо бадиллям, як можна щільніше.
  4. Заздалегідь кип’ятимо воду і заповнюємо банку з заготівлею. Накривши стерильною кришкою, витримуємо 5 хвилин.
  5. Зливаємо в каструльку рідина. Солимо, приправляємо гвоздикою і оцтовою кислотою. Чекаємо закипання і прибираємо з конфорки.
  6. Киплячим маринадом заповнюємо банку і закручуємо гвинтовою кришкою. Перевернувши, перевіряємо, чи не пропускає кришка маринад. Остуджуємо в такому стані.
  7. Закатку прибираємо на зберігання.
  8. Використовуємо заготівлю в якості гарніру або складового для смачних наваристих страв. Приємного апетиту!

Маринована бурякова бадилля на зиму

Маринована бурякова бадилля на зиму не завдасть клопоту, а навпаки спростить життя зайнятим господиням. Борщі з такою закачуванням виходять досить апетитними. Заготівля консервованої бадилля займає не більше 20 хвилин.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1,5 л.

Склад:

Маринад на 1 літр води:

  • Бурякова гичка – скільки буде потрібно.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Бадилля використовуємо тільки що зрізану. Вимочуємо в холодній воді і перебираємо від зіпсованих листя. Споліскуємо під краном. Кладемо на рушник, щоб просушити листя. Для консервації використовують листя і черешки, як окремо, так і разом.

Крок 2. Подрібнюємо бадилля. Розмір нарізки визначаємо самостійно.

Крок 3. Пів-літрові ємності добре промиваємо і стерилізуємо над парою. Наповнюємо їх нарізкою. У каструлі змішуємо воду з лаврушкой і перцем. Солимо і сахарим. Використовуємо прянощі з розсуд. Прогріваємо до появи бульбашок. Присмачую оцтовою кислотою або використовуємо лимонку.

Крок 4. Прокип’ятити маринад пару хвилин, розподіляємо його по банках і витримуємо 5 хвилин. Процідивши рідина, вдруге кип’ятимо і заповнюємо заливкою баночки. Закручуємо стерильними кришками. Перевернувши, перевіряємо, чи не протікає маринад. Остуджуємо під ковдрою.

Крок 5. Підписуємо заготовки і зберігаємо закрутки в прохолоді. Використовуємо консервацію для холодних і гарячих супів. Гичку використовують для начинки в пирогах, а маринад додаємо при приготуванні холодника, процідивши від спецій. Приємного апетиту!

Заготівля гички буряків з яблучним оцтом

Заготівля гички буряків з яблучним оцтом вразить своєю простотою. Зазвичай заготовляють коренеплоди і зовсім недооцінюють корисну зелень. Приготувавши таку закатку одного разу, в справу підуть і вершки і корінці. Консервована бадилля ідеальна для гарячих і холодних супів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Бурякова гичка – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Перець чорний горошком – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет яблучний – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Переглянувши бадилля, прибираємо підв’ялі екземпляри. Добре споліскують, залишаємо на рушник підсохнути.

Крок 2. Баночки замочуємо в содовому або мильному розчині, споліскують чистою водою. Розміщуємо в мікрохвильовці і прожарюємо на максимальній потужності 5 хвилин.

Крок 3. Нарізаємо листочки бадилля, розмір регулюємо самостійно.

Крок 4. Банки щільно наповнюємо нарізкою.

Крок 5. Підготувавши окріп, заливаємо бадилля. Накривши чистою кришкою, наполягаємо, поки заливка не охолоне.

Крок 6. Забарвлену рідину проціджуємо в каструльку.

Крок 7. Солодим.

Крок 8. Присмачую сіллю.

Крок 9. Додаємо яблучний оцет.

Крок 10. Кладемо лаврушки і горошини перцю. Кип’ятимо 5 хвилин.

Крок 11. Виливаємо маринад в банку і міцно закручуємо. Обгорнувши консервацію, охолоджуємо баночки.

Крок 12. Заготовки прибираємо в комору. Використовуємо розсуд. Приємного апетиту!

Як правильно заморозити бурякову гичку

Як правильно заморозити бурякову гичку – питання, яке вирішується миттєво. Разом з бадиллям можна відразу заморозити ароматну зелень, щоб для приготування супу взимку відразу був готовий набір. Важливо вибирати міцні соковиті листя і ретельно їх промити, а потім обсушити. Тоді ваша заготівля добре збережеться.

Час готування – 10 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бурякова гичка – скільки буде потрібно.
  • Кріп, петрушка – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо соковиті молоденькі листочки без пошкоджень.

Крок 2. Бадилля грунтовно промиваємо.

Крок 3. Струсивши листя, розкладаємо на рушник.

Крок 4. Листя відокремлюємо від стебел.

Крок 5. Стебла ріжемо на середні фрагменти.

Крок 6. З листям поступаємо таким же чином. Метод нарізки визначаємо самостійно.

Крок 7. Зіп-пакети заповнюємо нарізкою. Видавивши повітря, закриваємо застібку.

Крок 8. Зверху на пакети кладемо дошку і притискуємо, щоб заготовки залишалися плоскими. Прибираємо в морозильну камеру.

Крок 9. Для заморозки заготовки для борщу використовуємо ароматні трави – петрушку, кріп. Промиваємо зелень і обсушуємо.

Крок 10. Листя нарізаємо досить крупно.

Крок 11. Повторюємо дії з травами.

Крок 12. Змішавши нарізку, складаємо її в зіп-пакет. Випустивши повітря, запечатуємо.

Крок 13. Кладемо пакети з заготовками в морозильну камеру і зберігаємо її до використання.

Крок 14. Коли потрібно зварити зелений борщ, дістаємо заготівлю і використовуємо з задоволенням. Приємного апетиту!

Бурякова гичка для борщу на зиму

Бурякова гичка для борщу на зиму готується елементарно. Сьогодні будемо заготовляти тільки живці, вони надають готовому блюду яскравий насичений колір. Деякі маринують окремо листки або листки разом з живцями. Процес відбувається однаково, але можна пограти з прянощами, спираючись на власний смак.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 700-800 мл

Інгредієнти:

  • Бурякові живці – скільки буде потрібно.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Парасольки кропу – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Сіль – 1-1,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо відповідні листочки, видаляючи мляві екземпляри. Уважно промиваємо стебла і листочки.

Крок 2. Листя відокремлюємо від стебел.

Крок 3. Очищаємо часник і готуємо прянощі.

Крок 4. Стебла ділимо на частини.

Крок 5. Промиті банки стерилізуємо. Закидаємо прянощі.

Крок 6. Стебла складаємо в ємність і заливаємо крутим окропом на 4 хвилини.

Крок 7. Проціджуємо рідину, але не виливаємо. Банки щільно наповнюємо бланшированными черешками. Між ними укладаємо часникові пелюстки.

Крок 8. Солимо і присмачую оцтовою кислотою.

Крок 9. Проціджену рідину кип’ятимо і заливаємо стебла.

Крок 10. Прикривши стерильними кришками, занурюємо в киплячу воду. Рівень рідини повинен бути по «плечики». Кип’ятимо 10 хвилин. Акуратно дістаємо заготівлю і укупориваем. Перевернувши закрутки, остуджуємо.

Крок 11. Прибираємо консервацію в комору.

Крок 12. Мариновану бадилля використовуємо як гарнір або як складову для страв. Приємного апетиту!