Огірки в гірчичній заливці на зиму – 8 шалених рецептів з покроковими фото

Огірки в гірчичній заливці на зиму — частування, яке має безліч інтерпретацій. Для заливки використовують порошкову гірчицю, так і готовий продукт або спецію в зернах. Огірки можуть бути цілими або різаними. У збірці зібрані різні рецепти, які без праці зможе здійснити будь-яка господиня і навіть початківець кулінар.

Обалденние огірки в гірчичній заливці на зиму

Обалденние огірки в гірчичній заливці на зиму виглядають максимально привабливо і яскраво. Приготувати закуску не складе праці. Для рецепту застосовують як невеликі, так і переросли екземпляри. Використання куркуми надає закуски гарний зовнішній вигляд. Мінімум інгредієнтів перетворюються в шедевр. Те, чого так не вистачає взимку для гарного настрою.

Інгредієнти на
2.5 л.

  • Огірок 2 кг
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Гірчиця французька 5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 200 мл
  • Куркума 1 ч. л. з гіркою
  • Сіль 2 ст. л.
  • Парасольки кропу 2 шт.
  • Вода-800 мл

Процес приготування:

  1. Для приготування огірків в гірчичній заливці на зиму відбираємо тільки що зібрані овочі.
  2. Добре промивши плоди, звільняємо від шкірки за допомогою економки. Відрізавши кінчики, ділимо на брусочки, як показано на фото.
  3. Часник очищаємо від лушпиння. У підготовлені банки (вимиті та простерилізовані) кладемо кроповий парасольку, часникову часточку і сиплемо гірчицю.
  4. Ставимо очищені огірки вертикально, наповнюючи банки не занадто щільно.
  5. У ємність для варіння маринаду засипаємо куркуму, сіль та цукровий пісок. Наливаємо оцтову кислоту і розбавляємо водою. Встановивши на конфорці, кип’ятимо до розчинення спецій.
  6. Розподіляємо киплячий маринад по заготівлях, прикриваємо стерильними кришками. Переміщаємо в каструлю для стерилізації, дно якої устеляємо рушником. Заливаємо водою і кип’ятимо 5 хвилин, засікаючи час від закипання. Закорковуємо гарячі банки, притримуючи для безпеки прихваткою.
  7. Перевернувши догори дном, закручуємо пледом і чекаємо остигання. Прибираємо в льох, а коли хочеться, дістаємо і дегустуємо. Приємного апетиту!