Мочені яблука в банках на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заготовки з мочених яблук особливо популярні в російській кухні. Плоди консервують у банках за допомогою бродіння. Готовий продукт виходить соковитим і насиченим смаком. Радуйте частуванням себе і своїх близьких круглий рік. Для приготування використовуйте 8 простих і перевірених рецептів на зиму з покроковими фото.

Мочені яблука в 3-х літрових банках на зиму

Зручний спосіб заготівлі мочених яблук – у трилітровій банці. Ви отримаєте соковите частування, якого вистачить на велику компанію або сім’ю. Беріть на замітку простий домашній рецепт.

Інгредієнти на
3 л.

  • Яблука 1 кг
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 80 гр.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготуванняня:

  1. Як приготувати мочені яблука в банках на зиму в домашніх умовах? Вибираємо потрібну кількість яблук, після чого промиваємо їх під водою.
  2. На дно стерилізованою банки викладаємо шматочки лаврового листя і гвоздику.
  3. На спеції щільно укладаємо промиті фрукти
  4. Приготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і додаємо в неї сіль.
  5. Сюди ж опускаємо цукор. Розмішуємо і прибираємо з вогню після розчинення сухих продуктів.
  6. Заливаємо яблука гарячим розсолом.
  7. Даємо заготівлі охолонути до теплого стану і закриваємо її кришкою.
  8. Відправляємо яблука в банку в прохолодне місце. Через кілька тижнів плоди стануть зморщеними і готовими до вживання.