Мочені яблука в банках на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заготовки з мочених яблук особливо популярні в російській кухні. Плоди консервують у банках за допомогою бродіння. Готовий продукт виходить соковитим і насиченим смаком. Радуйте частуванням себе і своїх близьких круглий рік. Для приготування використовуйте 8 простих і перевірених рецептів на зиму з покроковими фото.

Мочені яблука в 3-х літрових банках на зиму

Зручний спосіб заготівлі мочених яблук – у трилітровій банці. Ви отримаєте соковите частування, якого вистачить на велику компанію або сім’ю. Беріть на замітку простий домашній рецепт.

Інгредієнти на
3 л.

  • Яблука 1 кг
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 80 гр.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготуванняня:

  1. Як приготувати мочені яблука в банках на зиму в домашніх умовах? Вибираємо потрібну кількість яблук, після чого промиваємо їх під водою.
  2. На дно стерилізованою банки викладаємо шматочки лаврового листя і гвоздику.
  3. На спеції щільно укладаємо промиті фрукти
  4. Приготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і додаємо в неї сіль.
  5. Сюди ж опускаємо цукор. Розмішуємо і прибираємо з вогню після розчинення сухих продуктів.
  6. Заливаємо яблука гарячим розсолом.
  7. Даємо заготівлі охолонути до теплого стану і закриваємо її кришкою.
  8. Відправляємо яблука в банку в прохолодне місце. Через кілька тижнів плоди стануть зморщеними і готовими до вживання.

Як замочити яблука Антонівка на зиму?

Для приготування домашніх мочених яблук на зиму краще всього використовувати Антонівку. Сорт добре піддається консервації, на виході ви отримаєте соковитий, кисло-солодкий продукт. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко Антонівка – 1 кг
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя малини – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо один кілограм Антонівки під проточною водою. Плодоніжки і гілочки можна видалити.

2. Зриваємо потрібну кількість зелені: гілочок вишні та малини. Промиваємо їх під водою і обсушуємо.

3. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.

4. В чисту банку щільно укладаємо листочки і підготовлені яблука. Заливаємо продукти маринадом до самого горлечка.

5. Закриваємо заготовку з яблуками кришкою. Даємо продукту охолонути при кімнатній температурі, а після забирає його на зберігання в прохолодне місце.

Смачні мочені яблука з гірчицею в банках

Щоб зробити мочені яблука на зиму ще більш яскравими і оригінальними за смаком, приготуйте їх з додаванням гірчиці. Домашній рецепт дозволить зберігати продукт в скляних банках довгий час.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 10 шт.
  • Гірчиця суха – 30 гр.
  • Листя малини – за смаком.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. На дно чистої банки викладаємо частину листя вишні і малини.

2. Сюди ж відправляємо яблука. Промиваємо їх під водою і щільно укладаємо.

3. Під час укладання посередині можна розмістити ще трохи листя.

4. Засипаємо продукти сухою гірчицею.

5. Закриваємо заготівлю залишилися листям і заливаємо маринадом з води, цукру і солі.

6. Закручуємо тару з вмістом кришкою і даємо їй повністю охолонути. Мочені яблука з гірчицею готові, надсилайте їх на тривале зберігання!

Мочені яблука з медом в банках на зиму

Приготувати солодкі і цікаві за смаком мочені яблука можна з додаванням меду. Порадуйте себе і близьких яскравим ароматним частуванням. Простий домашній рецепт дозволить довго зберігати заготовку в прохолодному місці.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 10 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо скляну банку під водою, на її дно викладаємо частину вишневих листя.

2. Слідом додаємо трохи гвоздики.

3. Щільно укладаємо в тару зі спеціями добре промиті яблука.

4. Закриваємо плоди залишилися листям.

5. Окремо кип’ятимо воду з медом, цукром і сіллю. Розмішуємо маринад і заливаємо їм заготовку.

6. Закриваємо частування кришкою, даємо йому охолонути і відправляємо на тривале зберігання в прохолодне місце.

Мочені яблука у квашеній капусті-в 3-х літровій банці

Щоб домашні мочені яблука вийшли насиченим смаком, приготуйте їх у квашеній капусті. Овочева заготівля дасть багато соку фруктовим плодам, що зробить частування ще більш оригінальним.

Час готування: 7 днів

Час приготування: 6 днів

Порцій – 6 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 кг
  • Капуста білокачанна – 4 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо білокачанну капусту і ріжемо її тонкою соломкою.

2. Морква пропускаємо через крупну тертку.

3. З’єднуємо овочі один з одним, посипаємо їх сіллю і цукром, після старанно розминаємо руками до появи соку.

4. Промиваємо яблука і щільно укладаємо їх разом з капустяної масою в чисті скляні банки.

5. Витримуємо заготовки 5-7 днів при кімнатній температурі. Заливаємо їх виділився за цей час соком і закриваємо кришками. Відправляємо мочені яблука на зберігання в прохолодне місце.

Як смачно замочити яблука в банках з житнім борошном?

Швидко і смачно заготовити мочені яблука на зиму можна з допомогою житнього борошна. Сухий продукт прискорить процес бродіння і зробить готове частування ще більш соковитим і насиченим смаком.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 10 шт.
  • Борошно житнє – 40 гр.
  • Листя малини – за смаком.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. В чисту суху скляну банку укладаємо частина промиті листя.

2. На листя щільно укладаємо підготовлені яблука.

3. Між фруктовими шарами порційно розміщуємо житнє борошно.

4. Продовжуємо укладати до самого горлечка тари.

5. Закриваємо інгредієнти в банку залишилися листям.

6. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Коли сухі інгредієнти розчинятися, прибираємо маринад з плити і вливаємо його в заготовку.

7. Закриваємо тару з вмістом кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання. Мочені яблука з житнім борошном готові!

Мочені яблука в банках шматочками в домашніх умовах

Найчастіше мочені яблука готують цілком, але варіант з невеликих шматочків теж виходить дуже смачним. Спробуйте домашній рецепт соковитого солодкого фрукта для тривалого зимового зберігання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 кг
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Відбираємо відповідні яблука. Промиваємо їх, звільняємо від плодоніжок.

2. Відміряємо чотири склянки води і кип’ятимо її. Розчиняємо в ній лимонну кислоту за допомогою тривалого помішування.

3. Далі яблука ріжемо на великі шматки.

4. Посипаємо продукт зазначеною кількістю солі і цукру. Розмішуємо вміст і залишаємо на 20-30 хвилин.

5. Викладаємо фруктові скибочки в чисту і стерилізовану банку. Заливаємо водою з лимонною кислотою.

6. Закриваємо тару з вмістом кришками. Перевертаємо заготівлю і даємо їй повністю охолонути. Готово!

Простий і смачний рецепт мочених яблук з солодом

Один з найшвидших способів домашньої консервації яблук – з додаванням солоду. Готовий продукт порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Оцініть ідею для ваших зимових заготовок.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 6 кг
  • Вода – 4 л
  • Солод – 60 гр.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Мед – 2 ст. л.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.

Процес приготування:

1. Спершу промиваємо необхідну кількість яблук. Видаляємо гілки або листочки.

2. Зелень у вигляді листя вишні або смородини також обполіскуємо під водою. Даємо їм обсохнути.

3. Промиваємо банки з содою. Щільно укладаємо в них фруктові плоди з листками. Зелень рівномірно розподіляємо по всій заготівлі.

4. У каструлі кип’ятимо воду і розводимо в ній солод з медом і сіллю. Розмішуємо вміст і варимо його 2-3 хвилини.

5. Заливаємо гарячим розсолом заготовку. Закриваємо її кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на тиждень. Після можна відносити на зберігання у відповідне місце.