Зелена цибуля в морозилці на зиму – 4 рецепту, як заморозити зелений лук правильно з покроковими фото

Зелений лук в морозилці на зиму – кращий варіант збереження цієї пряної зелені без втрати аромату зі смаком, тільки текстура цибулі після заморозки стає більш м’якою. Зелену цибулю можна купити протягом року, але смак весняної зелені набагато насиченішим. Заморожується зелений лук пучками або у вигляді нарізки і важлива правильна його підготовка, що вказується в рецептах цієї теми.

Як заморозити пір’я зеленого лука в морозилці

Пір’я зеленого лука заморожуються цілком, коли обсяг заготівлі чималий, а часу на нарізку немає. Пір’я промиваються і обов’язково обсушиваются. Потім загортаються пучками в харчову плівку або фольгу. Для приготування страв від пучків відрізають потрібну кількість цибулі, і цілком цибуля не розмерзається.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Цибуля зелена будь-яку кількість
  • Харчова плівка за необхідності

Процес приготування:

  1. Щоб заморозити пір’я зеленого лука в морозилці, і заготівля вийшла вдалою, виберіть свіжий лук, бажано прямо з грядки. Відразу підготуйте харчову плівку або фольгу. Заморожувати можна тільки зелені пір’я або з білими черешками.
  2. У цибулі видаліть коріння і обріжте верхівки пір’я. Добре промийте його під проточною водою.
  3. На столі розстеліть бавовняний рушник і на ньому в один шар викладіть промиті пір’я цибулі. Залиште цибулю на деякий час, щоб вся волога випарувалася.
  4. Потім сформуйте з пір’я невеликі пучки і щільно загорніть у кілька шарів харчової плівки, а повітря максимально видалити. Пір’я зеленого лука відразу помістіть в морозильну камеру на зберігання. Вдалих заготовок!