Зелений лук в морозилці на зиму – кращий варіант збереження цієї пряної зелені без втрати аромату зі смаком, тільки текстура цибулі після заморозки стає більш м’якою. Зелену цибулю можна купити протягом року, але смак весняної зелені набагато насиченішим. Заморожується зелений лук пучками або у вигляді нарізки і важлива правильна його підготовка, що вказується в рецептах цієї теми.
Як заморозити пір’я зеленого лука в морозилці
Пір’я зеленого лука заморожуються цілком, коли обсяг заготівлі чималий, а часу на нарізку немає. Пір’я промиваються і обов’язково обсушиваются. Потім загортаються пучками в харчову плівку або фольгу. Для приготування страв від пучків відрізають потрібну кількість цибулі, і цілком цибуля не розмерзається.
Інгредієнти на
2 порц.
- Цибуля зелена будь-яку кількість
- Харчова плівка за необхідності
Процес приготування:
- Щоб заморозити пір’я зеленого лука в морозилці, і заготівля вийшла вдалою, виберіть свіжий лук, бажано прямо з грядки. Відразу підготуйте харчову плівку або фольгу. Заморожувати можна тільки зелені пір’я або з білими черешками.
- У цибулі видаліть коріння і обріжте верхівки пір’я. Добре промийте його під проточною водою.
- На столі розстеліть бавовняний рушник і на ньому в один шар викладіть промиті пір’я цибулі. Залиште цибулю на деякий час, щоб вся волога випарувалася.
- Потім сформуйте з пір’я невеликі пучки і щільно загорніть у кілька шарів харчової плівки, а повітря максимально видалити. Пір’я зеленого лука відразу помістіть в морозильну камеру на зберігання. Вдалих заготовок!
Як заморозити нарізану зелену цибулю на зиму
Заморозити нарізану зелену цибулю на зиму зовсім не складно, а самим трудомістким моментом є його нарізка. Цей варіант заморозки дуже зручний, адже у вас завжди під рукою буде зелень для супів, запіканок, омлетів та інших страв. Для салатів заморожений цибуля не підходить. У цьому рецепті пропонується три види упаковки замороженого лука.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: за бажанням.
Склад:
- Зелена цибуля – будь-яка кількість.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю для цієї заготовки спочатку переберіть. Видаліть коріння з білими черешками, вершки і промийте зелені пір’я під проточною водою.
Крок 2. Промиті пір’я покладіть на друшляк або сито для видалення зайвої рідини. Потім їх добре просушіть рушником.
Крок 3. Підготовлені пір’я дрібно нашаткуйте керамічним ножем.
Крок 4. Нарізку лука тонким рівним шаром покладіть на піднос або в плоский посуд і на 1 годину помістіть в морозилку.
Крок 5. Частина підмороженого зеленого цибулі укладіть в пластикові контейнери і щільно закрийте кришками.
Крок 6. Частину цибулі упакуйте в пакети для заморозки і з них максимально видаліть повітря.
Крок 7. Частину цибулі невеликими порціями загорніть в харчову плівку.
Крок 8. Приготований нарізаний зелений лук відразу помістіть в морозилку на зберігання до зими. Вдалих заготовок!
Зелена цибуля в пакети для заморозки на зиму
Зелений лук в пакети для заморозки на зиму добре зберігається, так як пакети майже герметично закриваються і зелень не стикається з повітрям. Для цього способу зберігання зелений лук дрібно нарізається, попередньо протягом 1-2 годин підморожувалася і потім розкладається по зіп-пакетів.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: за бажанням.
Склад:
- Зелена цибуля – будь-яка кількість.
Процес приготування:
Крок 1. Стебла свіжого зеленого лука з пір’ям почистити, видалити коріння і цибулю промити під проточною водою.
Крок 2. Потім серветкою прибрати зайву вологу і нашаткувати цибулю невеликими шматочками. Для заморозки підходять як зелені пір’я, так і білі черешки.
Крок 3. Нарізку цибулі рівним шаром розкласти на деко або піддон і помістити на 1-1,5 години в морозилку, щоб шматочки стали твердими.
Крок 4. Цей нюанс не дозволити шматочках смерзнуться, і ви зможете зручно відокремити потрібну для страви порцію замороженого лука.
Крок 5. Підморожений зелений лук розкласти по зіп-пакетах, видалити повітря і пакети закрити застібками.
Крок 6. Приготований зелений лук у пакетах відразу перекласти в морозилку для остаточної заморозки. Вдалих заготовок!
Заморожений зелений лук у формочках на зиму
Формочки для заморожування мають малий об’єм і заморожувати в них нарізку лука недоцільно, краще це зробити у вигляді цибульного соусу. У цьому рецепті вам пропонується подрібнити зелену цибулю з додаванням кропу, часнику і петрушки, а заправити соус рослинним маслом з медом. Така заготівля зеленого цибулі відмінно підійде до будь-яких страв або овочевим салатам.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Пір’я зеленої цибулі – 80 гр.
- Кріп – 40 гр.
- Петрушка – 40 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Пір’я зеленої цибулі і петрушку з кропом обполоснути холодною водою і обсушити серветкою. Цибулю нарізати невеликими шматочками.
Крок 2. Так само нарізати петрушку з кропом.
Крок 3. Нарізку зелені перекласти в чашу блендера і додати дрібно нарубані зубки часнику.
Крок 4. Потім додати в чашу вказане в рецепті кількість соку лимона, меду, олії, солі і чорного перцю.
Крок 5. На великій швидкості подрібнити ці інгредієнти в однорідну масу.
Крок 6. Приготовану зелену масу розкласти по формочках для льоду і заморозити в морозилці.
Крок 7. Через пару годин заморожений зелений лук вийняти з формочок, компактно викласти в зіп-пакети і помістити в морозилку на зберігання до зими. Вдалих і смачних заготовок!