Зелені помідори «Пальчики оближеш» на зиму – це неймовірно смачна, соковита і ароматна заготівля для вашого домашнього столу. Зелені плоди можна законсервувати різними способами. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної збірці з десяти апетитних рецептів в банках з покроковими фотографіями.
Мариновані зелені помідори «Пальчики оближеш» на зиму
Мариновані зелені помідори «Пальчики оближеш» на зиму виходять дуже соковитими і насиченим смаком. Таке частування чудово доповнить домашні гарніри та інші гарячі страви. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
3 л.
- Помідори 4 кг
- Морква 3 шт.
- Часник 12 зуб.
- Маринад на одну 3-х літрову банку:
- Вода 1.5 л
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 с. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл
Процес приготування:
- Щоб заготовити зелені помідори «Пальчики оближеш» на зиму, підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо помідори, моркву і часник очищаємо.
- Моркву ріжемо тонкими полукружками.
- Часник розбираємо на тонкі пластинки.
- У кожному помідорі вирізаємо одну невелику часточку.
- Всередину розрізів вставляємо моркву і часник.
- Начиняємо так все помідори і кладемо їх в 3-х літрову стерилізовану банку.
- Заливаємо наповнену банку окропом, настоюйте під кришкою 10-15 хвилин. Зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її і знову вливаємо в банку на 10-15 хвилин. Третій раз зливаємо воду в каструлю і кип’ятити її з сіллю і цукром, в кінці вливаємо оцет. Переливаємо в маринад помідори.
- Закочує банку, перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою і залишаємо остигати протягом доби.
- Мариновані зелені помідори «Пальчики оближеш» готові. Зберігайте в прохолодному приміщенні.
Салат із зелених помідорів на зиму «Пальчики оближеш»
Салат із зелених помідорів на зиму «Пальчики оближеш» – це цікава і смачна заготівля для всієї родини. Таке соковите і яскраве частування можна подавати як самостійну холодну закуску або як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець червоний гострий – 0,5 шт.
- Сіль – 1 ч. л. з гіркою
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Зелені помідори добре промиваємо під водою. Далі помідори ріжемо дуже тонкими часточками або півколами.
Крок 2. Складаємо інгредієнт в глибоку миску. Доповнюємо його подрібненим часником і гострим перцем.
Крок 3. Солимо заготівлю, посипаємо цукром, поливаємо олією і оцтом. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Залишаємо заготовку на 30 хвилин для виділення соку.
Крок 5. Щільно розкладаємо салат по стерилізованим банкам.
Крок 6. Закрити капроновими кришками, прибираємо на зберігання в холодильник або прохолодне приміщення.
Крок 7. Салат із зелених помідорів на зиму «Пальчики оближеш» готовий.
Ікра із зелених помідорів на зиму
Ікра із зелених помідорів на зиму виходить неймовірно насиченою і апетитною. Її можна просто намазувати на хліб або подавати як соус до м’ясних або рибних страв. Для приготування такого частування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець болгарський – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо зелені помідори. Вирізаємо плодоніжки, овочі розбираємо на частини.
Крок 2. Подрібнюємо помідори з допомогою м’ясорубки. Отриману масу кладемо в каструлю.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо болгарський перець, ріпчасту цибулю та моркву. Розбираємо овочі на частини.
Крок 4. Прокручуємо шматочки овочів через м’ясорубку. Відправляємо масу зелених помідорів.
Крок 5. Ставимо заготовку на невеликий вогонь. Додаємо сюди рослинне масло, перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою близько 40 хвилин.
Крок 6. За 20 хвилин до готовності додаємо в масу подрібнений часник, томатну пасту, цукор і сіль. Добре все перемішуємо.
Крок 7. За 5 хвилин до готовності вливаємо столовий оцет.
Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Ікра із зелених помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання!
Зелені помідори з часником «Пальчики оближеш» на зиму
Зелені помідори з часником «Пальчики оближеш» на зиму виходять неймовірно соковитими і ароматними. Таке частування чудово доповнить домашні гарніри та інші гарячі страви. Для простого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
На одну літрову банку:
- Помідори зелені – скільки увійде.
- Часник – 2 зубчики.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
Крок 2. Зелені помідори добре промиваємо під водою.
Крок 3. Кожен помідор проколюємо зубочисткою.
Крок 4. Укладаємо овочі в стерилізовану банку.
Крок 5. Заливаємо овочі крутим окропом, прикриваємо кришкою і наполягаємо протягом 15 хвилин.
Крок 6. З допомогою дренажної кришки зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її три хвилини разом з сіллю і цукром.
Крок 7. Подрібнюємо часник і відправляємо його до помідорів. В маринад вливаємо оцет і виливаємо все це в банку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в махровий рушник і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Зелені помідори з часником «Пальчики оближеш» на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою
Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою виходять неймовірно соковитими і ніжними на смак. Така заготівля стане гарним доповненням до вашого обіднього або святкового столу. Для приготування на зиму використовуйте наш покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 4,5 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Сіль – 250 гр.
- Часник – 250 гр.
- Корінь хрону – 200 гр.
- Перець чилі – за смаком.
- Кислота лимонна – 2,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гострий перець ріжемо кільцями.
Крок 2. Нарізаємо очищений хрін і часник. Всі три підготовлених продукту розкладаємо по стерилізованим банкам.
Крок 3. Добре промиваємо помідори під водою і вкладаємо їх на овочі в банках.
Крок 4. Заливаємо вміст банок крутим окропом, прикривають кришками і наполягаємо близько 15 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду з банок в каструлю. Знову кип’ятимо її і вливаємо в банку. Наполягаємо ще 15 хвилин.
Крок 6. Зливаємо воду в каструлю третій раз. Кип’ятимо її з цукром, сіллю і лимонною кислотою. Заливаємо овочі маринадом. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути, загорнувши в рушник.
Крок 7. Зелені помідори мариновані з лимонною кислотою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Аджика з зелених помідорів «Пальчики оближеш»
Аджика з зелених помідорів «Пальчики оближеш» виходить дуже цікавою за смаком і неймовірно апетитною. Якщо хочете приємно здивувати ваших домашніх або гостей, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Така аджика стане яскравим доповненням вашого столу.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 520 мл
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,6 кг
- Яблуко – 1 шт.
- Перець болгарський зелений – 1 шт.
- Перець гіркий зелений – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 80 мл
- Оцет 9% – 20 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо помідори, нарізаємо часточками і перемелюємо в блендері.
Крок 2. Переливаємо суміш у каструлю або зручний сотейник.
Крок 3. Також в блендер кладемо шматочки яблук і перців. Перемелюємо їх.
Крок 4. Відправляємо перемелену масу до помідорів.
Крок 5. Додаємо сюди сіль, цукор і вливаємо рослинна маслом. Кип’ятимо масу на тихому вогні і після варимо 30 хвилин до густоти.
Крок 6. Додаємо сюди лавровий лист і суміш перців. Тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 7. Видаляємо з маси лавровий лист і вливаємо сюди оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 8. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. Аджика з зелених помідорів «Пальчики оближеш» готова. Забирайте на зберігання!
Засолювання зелених помідорів на зиму в банках
Засолювання зелених помідорів на зиму в банках – це смачне і апетитне частування для домашнього або святкового столу. Готовий продукт можна просто подавати з хлібом в якості холодної закуски. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
Для маринаду на 1 літрову банку:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі промиваємо. Інгредієнти в списку вказані на одну літрову банку. Можете брати більше і заготовити кілька банок.
Крок 2. Перець очищаємо від насіння, ріжемо петрушку і очищаємо часник. Перемелюємо інгредієнти в блендері.
Крок 3. Кожен помідор надрізаємо хрест-навхрест. Начиняє їх заготівлею з часнику, перцю і петрушки.
Крок 4. Викладаємо овочі в стерилізовану банку. Заливаємо крутим окропом.
Крок 5. Наполягаємо під кришкою близько 15-20 хвилин.
Крок 6. Зливаємо воду з банок в каструлю, кип’ятимо і вливаємо її знову помідори.
Крок 7. Через 15 хвилин знову зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з цукром і сіллю. У банку вливаємо оцет і після киплячий розсіл.
Крок 8. Закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, прикриваємо їх рушником і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Засолювання зелених помідорів на зиму в банках готова. Забирайте на зберігання.
Зелені помідори, різані часточками на зиму
Зелені помідори, різані часточками на зиму – це оригінальна і смачна заготівля для всієї родини. Таке насичене овочеве частування можна подавати як самостійну холодну закуску або як гарнір до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
- Цукор – 75 гр.
- Вода – 750 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість зелених помідорів.
Крок 2. Ретельно промиваємо їх під водою.
Крок 3. Кожен помідор ріжемо акуратними шматочками.
Крок 4. До помідорів відправляємо шматочки очищених зубчиків часнику.
Крок 5. Приготуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровим листком, горошинами перцю і гвоздикою.
Крок 6. Стерилізуємо банки-яким зручним способом, кип’ятимо кришки.
Крок 7. У киплячий маринад вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 8. Розкладаємо помідори з часником по банкам.
Крок 9. У кожну банку кладемо по гвоздиці, лавровим листком, трьом горошинам чорного перцю і двом горошинам запашного перцю. Заливаємо гарячим маринадом.
Крок 10. Прикриваємо кришкою і ставимо в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо таким чином 20 хвилин.
Крок 11. Дістаємо банки з окропу і закриваємо кришками.
Крок 12. Перевертаємо заготовки догори дном, прикриваємо їх рушником і даємо повністю охолонути.
Крок 13. Зелені помідори, різані часточками на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!
Зелені помідори, фаршировані часником на зиму
Зелені помідори, фаршировані часником на зиму, нікого не залишать байдужим. Така оригінальна заготовка порадує насиченим смаком, особливою соковитістю і ароматом. Подавайте до столу разом із гарячими стравами або їжте просто так. А для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Склад:
На 2 літрові банки:
- Помідори зелені – 0,9 кг
- Часник – 8 зубчиків.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 6 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо зелені помідори під водою, акуратно видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Далі на плодах робимо розрізи хрест-навхрест. Робіть це обережно, щоб не пошкодити форму.
Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно банок викладаємо горошини чорного перцю, насіння коріандру та лаврові листки.
Крок 4. Очищаємо зубчики часнику, подрібнюємо їх. Також подрібнюємо петрушку і червоний гострий перець. З’єднуємо продукти, доповнюємо їх хмелі-сунелі і ретельно перемішуємо.
Крок 5. Отриману суміш з часником щільно викладаємо в розрізи помідорів.
Крок 6. Укладаємо помідори в банки.
Крок 7. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 8. Потім воду з банок зливаємо в каструлю, доповнюємо її сіллю, цукром і доводимо до кипіння. У банки вливаємо оцет і киплячий розсіл.
Крок 9. Наповнені банки кладемо в глибоку каструлю з рушником на дні і водою. Чекаємо закипання води, і стерилізуємо заготівлі 10 хвилин. Дістаємо з води, закатуємо, перевертаємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Зелені помідори, фаршировані часником на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму
Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і в міру пікантними. Таке частування чудово доповнить домашні гарніри та інші гарячі страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,8 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Морква – 1 шт.
- Перець гострий – 0,5 шт.
- Селера – 1 пучок.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цукор – 3,5 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Суміш запашних спецій – за смаком.
- Оцет 9% – 50 мл
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Часник і моркву ріжемо тонкими пластинками.
Крок 3. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно викладаємо гілки селери і петрушки, лаврові листки.
Крок 4. Помідори розрізаємо навпіл, але не до кінця. Всередину кладемо часник і моркву.
Крок 5. Викладаємо помідори в банки. Сюди кладемо порізані солодкий і гострий перець. Засипаємо продукти сумішшю спецій.
Крок 6. Заливаємо заготівлю киплячою водою, прикриваємо кришкою і настоюють 5 хвилин. Після воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо, знову вливаємо воду до помідорів, наполягаємо 5 хвилин. Повторюємо процедуру третій раз, але тепер кип’ятимо воду з цукром і сіллю. В кінці вливаємо оцет.
Крок 7. Заливаємо помідори готовим розсолом, закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Зелені помідори по-корейськи в банках на зиму готові. Пригощайтеся або забирайте на зберігання в прохолодне місце.