Помідори на зиму з оцтом – 10 рецептів маринованих помідорів з покроковими фото

Мариновані помідори – одна з найулюбленіших заготовок у господинь. Вони готуються швидко, виходять смачними і добре підходять для подачі на святковий стіл або як доповнення до асорті солінь. Краще брати для маринування міцні і не надто великі томати, щоб вони добре просочувалися маринадом і виглядали апетитно.

Мариновані помідори з оцтом на 1 літрову банку на зиму

Простий рецепт помідорів на зиму, для маринування яких використовується класичний набір спецій і звичайний оцет. Заготівля робиться швидко і підходить для початківців господарок.

Інгредієнти на
1 л.

  • Помідор 500 гр.
  • Сіль 20 гр.
  • Цукор-пісок 27 гр.
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Оцет яблучний 5% 30 мл
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити мариновані помідори з оцтом на зиму на 1 літрову банку? Томати вимити, наколоти шкірочку в декількох місцях за допомогою виделки або ножа.
  2. У стерилізовану літрову банку покласти спеції і лавровий лист.
  3. Щільно укласти в ємність з приправами томати, залити киплячою водою і, прикривши кришкою, залишити на 15 хвилин.
  4. у сотейнику В невеликій кількості води розчинити сіль і цукор, довести до кипіння і з’єднати з рідиною з банки з томатами.
  5. Після того, як маринад закипить, влити в нього оцет, перемішати і залити помідори. Банку щільно закупорити, дати охолонути в перевернутому положенні, а потім зберігати в холоді.