Грузді на зиму в банках – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Грузді на зиму в банках – це смачна закуска для вашого будинку, яка урізноманітнює як домашній, так і святковий стіл. Таке частування можна просто їсти з хлібом або додавати в холодні салати, закуски. Для приготування на тривале зберігання використовуйте добірку з десяти простих рецептів заготовок з покроковими фотографіями.

Хрусткі грузді мариновані на зиму

Хрусткі грузді мариновані на зиму – це апетитна і яскрава домашня заготовка. Готовий продукт можна подавати як холодну закуску, доповнивши хлібом, цибулею або зеленню. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Грузді свіжі 2 кг (білих)
  • Часник 3 зуб.
  • Листя чорної смородини 3 шт.
  • Листя вишні 3 шт.
  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л. на 0,5 л банку

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити хрусткі грузді на зиму в банках, відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо їх, очищаємо від забруднень.
  2. Далі продукт потрібно гарненько промити під водою.
  3. Заливаємо грузді водою, доповнюємо столовою ложкою солі. Після закипання варимо 25 хвилин. Після відкидаємо на друшляк.
  4. В окремій каструлі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з двома столовими ложками солі, цукром, лавровими листками, гвоздикою і горошинами перцю.
  5. Стерилізуємо банки. Розкладаємо у них зубчики часнику, листя смородини і зелені.
  6. Викладаємо сюди гриби, заливаємо маринадом і доповнюємо столовим оцтом. Закатуємо і залишаємо до повного охолодження.
  7. Хрусткі грузді мариновані на зиму готові. Забирайте на зберігання у відповідне місце.