Ікра із зелених помідорів на зиму – 5 дуже смачних рецептів з фото

Частенько, в кінці дачного сезону, ми задаємося питанням: що робити з зеленими помідорами, які так і не встигли дозріти. Один із способів утилізації таких помідорів – смачна овочева ікра, про різні способи приготування якої, і піде мова в цій статті.

Ікра із зелених помідорів без стерилізації на зиму

Ікра із зелених помідорів – прекрасна закуска до м’яса, яку також можна використовувати і для різних бутербродів. Зберігаються такі закачування довго, а готується страва досить швидко, що є ідеальним варіантом для будь-якої господині.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Помідор зелений 1 кг
  • Морква 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Часник 12 зуб.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити дуже смачну ікру з зелених помідорів на зиму? Помідори промиваємо, нарізаємо і перекладаємо в кухонний комбайн.
  2. Подрібнюємо помідори до стану пюре, і відправляємо його в попередньо змащену олією каструлю. Доводимо пюре до кипіння, накриваємо каструлю кришкою і варимо на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
  3. Очищаємо моркву з цибулею, їх також нарізаємо і відправляємо подрібнюватися в комбайн.
  4. Додаємо овочі до помідорів.
  5. Ретельно все перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин під кришкою. Після цього додаємо томатну пасту, паприку, часник, перець і сіль. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
  6. Заглибним блендером доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо оцет і ще раз доводимо все до кипіння.
  7. Розкладаємо ікру по простерилизованным банкам, закочує їх, а потім перевертаємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження. Готову ікру зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Ікра із зелених помідорів на зиму через м’ясорубку

Смачна овочева ікра з не встигли дозріти помідорів, яка точно знайде своє місце на вашому столі протягом зими. Ікра виходить свіжа, трохи пряна і неймовірно апетитна.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку готуємо всі продукти: овочі промиваємо, а моркву, цибулю і часник також очищаємо.

2. Всі овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, а потім перекладаємо їх у каструлю.

3. Все добре перемішуємо і вмикаємо вогонь.

4. Доводимо овочеву суміш до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Після цього, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин.

5. Заливаємо в каструлю олію, додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Все знову перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще близько 15 хвилин.

6. За пару хвилин до кінця варіння додаємо оцет, перемішуємо ікру і варимо ще хвилину. Потім розкладаємо її за простерилизованным банкам і закриваємо кришкою. Перш, ніж переставити ікру на зберігання в прохолодне місце, даємо їй повністю охолонути. Приємного апетиту!

Смачна ікра із зелених помідорів без додання оцту

Овочева ікра – джерело різних корисних речовин. Тому така ідеальна закуска взимку, коли їх так не вистачає. У цьому рецепті представлений варіант ікри із зелених помідорів без оцту, що робить її смак більш ніжним і тонким.

Час готування: 3 ч.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо зелені помідори.

2. Нарізаємо їх скибочками, гарненько солимо і залишаємо приблизно на 2 години, а потім промиваємо.

3. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на олії до прозорості.

4. Додаємо до цибулі дрібно нарізану моркву і смажимо ще протягом 7 хвилин.

5. Додаємо на сковороду помідори, зменшуємо вогонь до помірного.

6. Перемішуємо овочі і смажимо їх ще 10 хвилин.

7. Після цього додаємо перець, сіль, цукор та інші спеції за вашим смаком. Продовжуємо смажити ікру, помішуючи, до готовності.

8. Готову ікру розкладаємо по простерилизованным банкам, закочує їх і залишаємо остигати. Зберігаємо ікру в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Ікра із зелених помідорів на зиму з томатною пастою

– Ідеальний спосіб переробки зелених помідорів – овочева ікра з них. Таке блюдо чудово доповнить будь-який гарнір або навіть зможе виступити в ролі самостійної закуски. А соковитий смак та яскравий колір ікрі додасть, додавання томатної пасти.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Паста томатна – 1,5 ст. л.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо помідори, потім нарізаємо їх невеликими шматочками.

2. Подрібнюємо помідори за допомогою м’ясорубки, кладемо їх в емальовану каструлю.

3. Очищаємо цибулю, перець і моркву, нарізаємо їх.

4. Пропускаємо овочі через м’ясорубку і додаємо до помідорів в каструлю.

5. Додаємо масло, гарненько все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, а потім залишаємо варитися під кришкою на маленькому вогні протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.

6. Через 20 хвилин додаємо подрібнений часник, томатну пасту, сіль і цукор і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

7. Приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо в ікру оцет.

8. Заповнюємо простерилізовані банки ікрою, закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

9. Готову ікру зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Як приготувати ікру з зелених помідорів на зиму в мультиварці?

В даному рецепті в ікру додаються не тільки зелені, але і червоні помідори, що робить її смак дуже цікавим і незвичайним. Крім того, дане блюдо готується в мультиварці, що значно полегшує процес приготування.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • зелені Помідори – 300 гр.
  • Помідори червоні – 200 гр.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Добре вимиваємо зелені помідори.

2. Нарізаємо їх невеликими шматочками.

3. Заливаємо масло в чашу мультиварки, викладаємо в неї нарізані шматочками моркву і цибулю. Виставляємо режим «Випічка» на 40-45 хвилин.

4. Через 10 хвилин додаємо зелені помідори і перемішуємо овочі.

5. Через 5 хвилин додаємо нарізаний болгарський перець.

6. Разом з перцем додаємо червоні помідори, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин.

7. Потім додаємо часник і залишаємо блюдо готуватися до кінця програми.

8. Заглибним блендером подрібнюємо овочі до стану пюре, додаємо оцет і знову вибираємо режим «Випічка» ще на 10 хвилин.

9. Ікру розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо і залишаємо остигати під пледом. Готову страву зберігаємо в холодному місці. Приємного апетиту!