Огірки Пальчики оближеш на зиму – 10 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це улюблена багатьма універсальна заготівля для вашого столу. Таке частування підходить до обіднім домашнім стравам, також можна подавати в якості холодної закуски до святкового столу. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму

Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитою, в міру хрустким і насиченим смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою.

Інгредієнти на
3 л.

  • Огірок 1.5 кг
  • Листя чорної смородини за смаком
  • Листя вишні за смаком
  • Листя хрону 1 шт.
  • Парасольки кропу за смаком
  • Часник за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Для заготівлі квашених огірків «Пальчики оближеш» на зиму попередньо вимочуємо овоч у холодній воді близько чотирьох годин. Після його промиваємо і зрізаємо кінчики.
  2. Підготуємо зелень за списком. Її промиваємо під водою і обсушуємо.
  3. Очищаємо зубчики часнику і розділяємо їх на тонкі пластинки.
  4. За стерилізованим банкам розкладаємо промиту зелень.
  5. Викладаємо шматочки часнику і горошини перцю.
  6. Промиті огірки щільно викладаємо в банки.
  7. Для розсолу на 1 літр води додаємо сіль в холодну раніше кип’ячену воду.
  8. Сюди ж додаємо вказану кількість цукру. Розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.
  9. Заливаємо огірки холодним розсолом. Закрити капроновими кришками.
  10. Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму готові. Забирайте на зберігання в холодильник або холодний льох!

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Масло рослинне нерафіноване – 65 мл
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний – 30 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату з огірків «Пальчики оближеш» на зиму підготуємо інгредієнти і простерилизуем банки. Кришки кип’ятити кілька хвилин.

Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

Крок 3. Нарізаємо овоч тонкими кружечками.

Крок 4. Ріпчасту цибулю ріжемо пір’ям і відправляємо до огірків.

Крок 5. Посипаємо овочі сіллю і цукром. Перемішуємо.

Крок 6. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо заготовку на три години до виділення соку.

Крок 7. На дно банки вливаємо олію.

Крок 8. Щільно укладаємо сюди овочевий салат. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і шматочки чилі.

Крок 9. Вливаємо в банку яблучний оцет.

Крок 10. Сік, який виділився з овочів, кип’ятимо в каструлі. Виливаємо цю рідину в салат.

Крок 11. Заготівлю ставимо в каструлю, дно якої устеляємо рушником, заливаємо водою. Стерилізуємо 12 хвилин після закипання. Після банку закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!

Ікра з огірків «Пальчики оближеш»

Ікра з огірків «Пальчики оближеш» — це оригінальна заготовка, яку варто взяти на замітку. Таке соковите і ароматне частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Селера черешкова – 400 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування ікри з огірків «Пальчики оближеш». Огірки добре промиваємо, моркву очищаємо від шкірки і також промиваємо під водою.

Крок 2. Огірки ріжемо довільними шматочками. Складаємо їх в каструлю, заливаємо 100 мл води і тушкуємо близько 20 хвилин для більшого виділення соку.

Крок 3. Морква ріжемо пластинками і тушкуємо в сковороді з рослинним маслом до м’якості.

Крок 4. Нарізаємо селера, солодкий перець, часник і цибуля. Всі овочі також підсмажуємо на олії до м’якого стану близько 15 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо овочі томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще близько трьох-п’яти хвилин.

Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені компоненти і перебиваємо їх блендером до однорідного стану.

Крок 7. Доповнюємо масу сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 40-50 хвилин. В процесі заготівлю періодично помішуємо.

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Ікра з огірків «Пальчики оближеш» готова. Прибирайте на зберігання оригінальне частування.

Салат з огірків з цибулею на зиму

Салат з огірків з цибулею на зиму – це апетитна і дуже смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитою, в міру хрустким і насиченим смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату з огірків з цибулею на зиму.

Крок 2. Огірки добре промиваємо та нарізаємо кружечками.

Крок 3. Доповнюємо їх четвертинками ріпчастої цибулі.

Крок 4. Викладаємо в овочі цукор, сіль, горошини перцю і лаврові листки.

Крок 5. Вливаємо олію і столовий оцет.

Крок 6. Гарненько перемішуємо заготовку. Залишаємо настоюватися дві години.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку.

Крок 8. Ставимо форму в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо близько 20 хвилин після закипання, потім зафарбовуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Насіння кропу – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор – 4 ч. л.
  • Оцет 9% – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочити їх у крижаній воді протягом 30 хвилин.

Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти (кількість вказано на одну літрову банку). В стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюють 10 хвилин.

Крок 4. Для маринаду в каструлю кладемо сіль, цукор та кухонна 9-процентний оцет.

Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.

Переросли огірки на зиму «Пальчики оближеш»

Переросли огірки на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно смачними і соковитими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре та іншими гарячими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Склад:

  • Огірок, переріс очищений – 2 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л. (без гірки)
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування переросли огірків на зиму «Пальчики оближеш» відміряє необхідну кількість великих овочів і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Знімаємо з переросли огірків шкірку. Очищені плоди обробляємо на шматочки.

Крок 3. Складаємо шматки огірків в глибоку миску. Доповнюємо продукт подрібненою петрушкою, часником, цукром і сіллю. Поливаємо рослинним маслом і оцтом.

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години для маринування.

Крок 5. В процесі салат періодично помішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 7. Прикриваємо заготовки кришками і ставимо їх у велику каструлю з рушником на дні. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо заготовки. На підлогу-літрові піде 10 хвилин, літрові – 15 хвилин.

Крок 8. Дістаємо заготовки з окропу. Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» готові. Прибирайте на зберігання!

Огірки у власному соку

Огірки у власному соку – це оригінальна заготовка для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, насиченим смаком і ароматним. Частування чудово доповнять гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку!

Час готування – 16 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 0,8-0,9 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Листя чорної смородини – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків у власному соку першим ділом вимочуємо плоди в холодній воді. Можна залишити їх на 1-2 години.

Крок 2. Ділимо огірки на дві частини. Красиві і акуратні огірки підуть в банку цілком. З них зрізаємо кінчики. Решта підуть для приготування соку.

Крок 3. Акуратні огірки викладаємо в стерилізовану банку.

Крок 4. Інші огірки ріжемо кружальцями і складаємо в каструлю.

Крок 5. Доповнюємо огірки зубчиками часнику.

Крок 6. Сюди ж викладаємо шматочки гострого перцю.

Крок 7. Доповнюємо вміст сіллю.

Крок 8. Подрібнюємо вміст за допомогою заглибного блендера.

Крок 9. Перемішуємо огірковий сік для розчинення сухого продукту.

Крок 10. Виливаємо заготівлю огірки. Зверху закриваємо вміст ошпареними листочками смородини.

Крок 11. Прикриваємо банку чистою тканиною і залишаємо при кімнатній температурі на 1-2 дні. Далі закриваємо кришкою і ставимо на зберігання в темне місце на 2 тижні.

Крок 12. Огірки у власному соку готові. Прибирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.

Огірки по-корейськи на зиму

Огірки по-корейськи на зиму – це дуже яскрава, насичена за смаком і в міру пікантна заготівля для домашнього або святкового столу. Апетитне частування можна просто їсти з хлібом або подавати як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 4 ст. л.
  • Часник – 10 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування огірків по-корейськи на зиму.

Крок 2. Попередньо вимочуємо огірки в крижаній воді три години.

Крок 3. Після овочі промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

Крок 4. Кожен плід нарізаємо четвертинками. Необхідно отримати акуратні невеликі брусочки.

Крок 5. Очищену моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Викладаємо моркву до огірків.

Крок 6. Яким зручним способом подрібнюємо часник.

Крок 7. Кладемо до овочів часник, сіль і цукор.

Крок 8. Поливаємо рослинним маслом і оцтом.

Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій.

Крок 10. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо її на добу в холодильник.

Крок 11. Банки добре промиваємо і стерилізуємо. Кришки кип’ятимо.

Крок 12. Через добу салат виділить багато соку і буде готовий. Перемішуємо його ще раз.

Крок 13. Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.

Крок 14. Заливаємо овочі соком, що виділився-маринадом.

Крок 15. Прикриваємо банки кришками і ставимо у велику каструлю з поленцем на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрові банки – 10 хвилин.

Крок 16. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 17. Огірки по-корейськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

Заготівля огірків з гірчицею в банках

Заготівля огірків з гірчицею в банках – це оригінальне і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре та іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 4 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • гірчичний Порошок – 2 ст. л.
  • Корінь хрону тертий – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Часник – 2 голівки.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею в банках відміряємо потрібну кількість огірків, промиваємо їх під водою і зрізаємо кінчики.

Крок 2. Далі плоди розбираємо на четвертинки. Складаємо їх у велику каструлю.

Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим часником, зеленню, гірчичним порошком, сіллю, цукром, тертим хроном, оцтом і рослинним маслом.

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 2-3 години. В процесі заготівлю перемішуємо кілька разів.

Крок 5. Розкладаємо заготовки по стерилізованим банкам. Заливаємо їх виділився маринадом.

Крок 6. Прикриваємо банки кришками і ставимо у велику каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрові банки – 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Заготівля огірків з гірчицею в банках готова. Можна прибирати на зберігання.

Огірки в томатній заливці на зиму

Огірки в томатній заливці на зиму – це проста і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитою, в міру хрустким і насиченим смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 3 кг
  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Корінь хрону – 30 гр.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Парасольку кропу – 4 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків в томатній заливці на зиму насамперед вибираємо відповідні огірки і вимочуємо їх в холодній воді близько чотирьох годин.

Крок 2. Робимо на помідорах хрестоподібні надрізи, ошпарюємо окропом і очистити від шкірки. Далі плоди подрібнюємо до однорідності.

Крок 3. Нарізаємо болгарський перець, часник і корінь хрону.

Крок 4. В стерилізовані банки кладемо зелень, огірки, часник, хрін і шматочки перцю.

Крок 5. Заливаємо вміст окропом і даємо повністю охолонути. Повторюємо процедуру ще раз.

Крок 6. З’єднуємо томатну масу з водою. Кип’ятимо її. У кожну банку додаємо сіль, цукор і оцет. Заливаємо все це томатною сумішшю і закатуємо.

Крок 7. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Огірки в томатній заливці на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.