Огірки Пальчики оближеш на зиму – 10 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це улюблена багатьма універсальна заготівля для вашого столу. Таке частування підходить до обіднім домашнім стравам, також можна подавати в якості холодної закуски до святкового столу. Для приготування використовувати перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму

Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитою, в міру хрустким і насиченим смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою.

Інгредієнти на
3 л.

  • Огірок 1.5 кг
  • Листя чорної смородини за смаком
  • Листя вишні за смаком
  • Листя хрону 1 шт.
  • Парасольки кропу за смаком
  • Часник за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Для заготівлі квашених огірків «Пальчики оближеш» на зиму попередньо вимочуємо овоч у холодній воді близько чотирьох годин. Після його промиваємо і зрізаємо кінчики.
  2. Підготуємо зелень за списком. Її промиваємо під водою і обсушуємо.
  3. Очищаємо зубчики часнику і розділяємо їх на тонкі пластинки.
  4. За стерилізованим банкам розкладаємо промиту зелень.
  5. Викладаємо шматочки часнику і горошини перцю.
  6. Промиті огірки щільно викладаємо в банки.
  7. Для розсолу на 1 літр води додаємо сіль в холодну раніше кип’ячену воду.
  8. Сюди ж додаємо вказану кількість цукру. Розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.
  9. Заливаємо огірки холодним розсолом. Закрити капроновими кришками.
  10. Солоні огірки «Пальчики оближеш» на зиму готові. Забирайте на зберігання в холодильник або холодний льох!