Квашена капуста на 3 літри в банку – 6 рецептів хрусткою і соковитою капусти

Зручний спосіб заготовити квашену капусту в домашніх умовах – в трилітрових банках. Спробуйте 6 різних рецептів з покроковим описом процесу. Готове частування виходить соковитим і хрустким, воно стане відмінною холодною закускою на вашому столі. Також продукт можна використовувати для приготування супів та інших страв.

Класична квашена капуста в розсолі в банку

Класичний рецепт домашньої квашеної капусти в розсолі досить простий у приготуванні. Оцініть кулінарну ідею і спробуйте смачне частування, яке різноманітить ваш стіл.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білокачанна 2.5 кг
  • Морква 2 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Вода-6 ст.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в 3-літровій банці на зиму? Для початку приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду разом з сіллю, цукром, лавровим листком і горошинами чорного перцю.
  2. Тримаємо продукт на вогні, поки не розчиняться сухі інгредієнти. Далі вимикаємо плиту і даємо рідини охолонути.
  3. капусту Промиваємо і дрібно нарізаємо її.
  4. Очищаємо і моркву. Її слід пропустити через тертку.
  5. Викладаємо овочі в загальну миску.
  6. Старанно перемішуємо їх, щоб виділився сік.
  7. Щільно викладаємо масу в трилітрову банку.
  8. Далі вливаємо охолоджений розсіл до самого горлечка. Залишаємо на три дні. Кілька разів проколюємо заготівлю лопаткою.
  9. Через час квашена капуста буде повністю готова!