Зручний спосіб заготовити квашену капусту в домашніх умовах – в трилітрових банках. Спробуйте 6 різних рецептів з покроковим описом процесу. Готове частування виходить соковитим і хрустким, воно стане відмінною холодною закускою на вашому столі. Також продукт можна використовувати для приготування супів та інших страв.
Класична квашена капуста в розсолі в банку
Класичний рецепт домашньої квашеної капусти в розсолі досить простий у приготуванні. Оцініть кулінарну ідею і спробуйте смачне частування, яке різноманітить ваш стіл.
Інгредієнти на
3 л.
- Капуста білокачанна 2.5 кг
- Морква 2 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Вода-6 ст.
Процес приготування:
- Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в 3-літровій банці на зиму? Для початку приготуємо розсіл. Кип’ятимо воду разом з сіллю, цукром, лавровим листком і горошинами чорного перцю.
- Тримаємо продукт на вогні, поки не розчиняться сухі інгредієнти. Далі вимикаємо плиту і даємо рідини охолонути.
- капусту Промиваємо і дрібно нарізаємо її.
- Очищаємо і моркву. Її слід пропустити через тертку.
- Викладаємо овочі в загальну миску.
- Старанно перемішуємо їх, щоб виділився сік.
- Щільно викладаємо масу в трилітрову банку.
- Далі вливаємо охолоджений розсіл до самого горлечка. Залишаємо на три дні. Кілька разів проколюємо заготівлю лопаткою.
- Через час квашена капуста буде повністю готова!
Соковита квашена капуста з морквою на зиму в банках
Найбільш хрустка квашена капуста виходить з додаванням моркви. Приготуйте смачний домашній продукт в трилітровій банці. Подавайте частування до сімейного обіду або вечері.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морква – 300 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо морква, після натираємо її на крупну тертку.
2. Яким зручним способом нарізаємо капусту тонкою довгою соломкою. Можна використовувати ніж або спеціальну овочерізку.
3. Викладаємо овочі в будь-яку зручну посуд і з силою розмішуємо їх до виділення соку.
4. Окремо кип’ятимо 4 склянки води і розчиняємо у ній сіль з цукром.
5. Розмішану капусту щільно укладаємо в чисту і суху трилітрову банку.
6. Остуджуємо розсіл і заливаємо їм капусту з морквою. Переставляємо банку в глибоку тарілку і залишаємо на 3 дні.
7. Тарілка потрібна для рідини, яка буде виділятися в процесі закваски.
8. Через деякий час квашена капуста з морквою буде повністю готова. Зберігайте в прохолодному місці.
Хрустка квашена капуста з яблуками в банках
Яскрава закуска для вашого домашнього столу – квашена капуста з яблуками. Найзручніше продукт заготовлювати в скляних трилітрових банках. Так ви отримаєте велику кількість смачного частування для всієї родини.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Яблуко – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 60 гр.
Процес приготування:
1. Для початку капусту промиваємо та нарізаємо її тонкою соломкою. Верхні листки, бажано, не використовувати.
2. Морква також потрібно розділити на тонкі смуги. Для цього можна використовувати терку.
3. З’єднуємо обидва інгредієнта. Солимо їх і ретельно розминаємо руками протягом 10-15 хвилин. За цей час повинно виділитися велику кількість рідини.
4. Ріжемо дрібними шматочками яблука і викладаємо їх у трилітрову банку разом з овочевою сумішшю. Можна робити це шарами. Залишаємо заготовку в кімнаті на 3 доби, а після закриваємо кришкою.
5. Квашена капуста з соковитими яблуками готова. Зберігайте в прохолодному місці.
Солодка квашена капуста з цукром на зиму
Порадуйте себе і близьких соковитою квашеною капустою з солодкуватим смаком. Оригінальне частування різноманітить ваш стіл і послужить відмінним доповненням до багатьох інших страв.
Час готування: 24 години
Час приготування: 24 години
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Цукор – 120 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Для приготування солодкої квашеної капусти спершу добре промиємо продукт під водою. Верхні листки можна прибрати.
2. Далі головний інгредієнт нарізаємо довгою і тонкою соломкою. Відразу ж старанно стискаємо її руками до виділення соку. Приділяємо цим пунктом велику увагу, інакше заготовка не буде досить соковитою.
3. Нагріваємо воду в каструлі або сотейнику. Розчиняємо в ній цукор і сіль, після чого даємо рідини охолонути.
4. Щільно укладаємо віджату капусту в трилітрову банку разом з соком. Заливаємо вміст розсолом, маринадом і наполягаємо добу при кімнатній температурі.
5. Через день вміст можна проколоти лопаткою. Потрапляння повітря прибере зайву гіркоту. Далі закриваємо заготівлю капроновою кришкою. Готово, можна ставити на зберігання.
Соковита і ніжна квашена капуста в банку з журавлиною
Оригінальний насичений смак і аромат квашеній капусті надає журавлина. Оцініть домашній рецепт приготування капусти з додаванням ягід. Заготівля на трилітрову банку підійде для довгого зберігання на зиму.
Час готування: 4 дні
Час приготування: 1 день
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 300 гр.
- Журавлина – 150 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо овочі для закваски. З моркви знімаємо шкірку, потім натираємо на тертку.
2. Білокачанну капусту уважно промиваємо під водою, щоб не залишилося ніяких забруднень. Далі овоч розбираємо тонкою і довгою соломкою.
3. Приклавши силу, розминаємо капусту з морквою до появи соку. Далі продукт розмішуємо з сіллю, цукром і спеціями за смаком. Можна додати горошини чорного перцю або лавровий листочок.
4. Підготовлені овочі укладають в трилітрову банку і доповнюємо їх заздалегідь промитої журавлиною. Тримаємо заготовку в теплому місці один день, а після в прохолодному ще два-три дні.
5. Квашена капуста з журавлиною готова. Можна закрити капроновою кришкою і забрати на зберігання.
Квашена капуста швидкого приготування за 3 дні
Швидко і просто заквасити капусту можна в трилітровій банці. Соковитий і корисний продукт буде готовий вже через три дні. Порадуйте домашніх хрустким овочевим салатом.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 60 гр.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо овочі та сіль. З качана можна зняти верхні листки, вони найчастіше бувають забруднені.
2. Далі капусту дрібно нарізаємо будь-яким зручним способом.
3. Чистимо моркву натираємо на тертку.
4. З’єднуємо обидва продукту один з одним.
5. Овочі ретельно розминаємо руками до виділення рідини.
6. У остигнула кип’яченій воді розчиняємо потрібну кількість солі.
7. Овочеву суміш щільно укладаємо в трилітрову банку і заливаємо розсолом.
8. Наполягаємо заготівлю три дні, злегка прикривши кришкою.
9. Через деякий час розмішуємо квашену капусту, закриваємо її і ставимо на зберігання.