Абрикоси без варіння на зиму з цукром – 4 рецепти з покроковими фото

Абрикоси без варіння на зиму з цукром – це оригінальна ідея для яскравої і смачної домашньої заготовки. Порадуйте себе і близьких апетитним ласощами. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.

Абрикоси без варіння в сиропі на зиму

Абрикоси без варіння в сиропі на зиму виходять дуже ароматними і цікавими за смаком. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
1 л.

  • Абрикос 1 кг (без кісточок)
  • Цукор-пісок 600 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати абрикоси без варіння з цукром на зиму? Плоди промиваємо під водою, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені абрикоси кладемо першим шаром в стерильні банки.
  2. Посипаємо невеликою кількістю цукру.
  3. Повторюємо шари, поки не заповнимо всю банку.
  4. Прикриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин для виділення соку.
  5. Через час доповнюємо вміст банок лимонною кислотою.
  6. Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 10 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати.
  7. Абрикоси без варіння в сиропі на зиму готові. Прибирайте частування на зберігання в прохолодне місце!