Асортимент домашніх заготовок настільки різноманітний, що можна заготовити на зиму навіть суп. Така заготовка для приготування розсольнику значно полегшує життя господиням і дозволить приготувати смачний обід. За 7 зібраним у статті рецептами, ви легко зможете приготувати таку заготовку в домашніх умовах.
Класичний розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму
Розсольник – один з найбільш смачних перших страв. Його приготування досить клопіткий процес, щоб спростити його, можна закатати основу для розсольнику на зиму за цим нескладним рецептом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Огірок 1 кг
- Помідори 750 гр.
- Цибуля ріпчаста 450 гр.
- Моркву 450 гр.
- Перлова крупа 250 гр.
- Масло рослинне 60 мл
- Оцет столовий 9% 60 мл
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода 250 мл
Процес приготування:
- Як заготовити розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму за класичним рецептом? Перлову крупу промийте кілька разів і замочіть в холодній воді, поки займаєтеся іншими інгредієнтами. Огірки помийте і наріжте дрібною соломкою.
- Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи і опустіть в окріп на 1 хвилину. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку і помідори подрібніть в блендері.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Моркву очистіть і натріть на тертці.
- З крупи злийте воду. В об’ємну каструлю викладіть всі підготовлені інгредієнти, додайте сіль, цукор, рослинна олія і воду.
- Перемішайте інгредієнти і залиште на 10-15 хвилин. За цей час овочі дадуть сік.
- Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть масу до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте розсольник під кришкою півгодини, періодично помішуйте. Наприкінці варіння додайте оцет, перемішайте.
- Розкладіть розсольник по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Закачування переверніть догори дном, укутайте ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою, свіжими огірками та помідорами на зиму
Дуже зручно заготовлювати розсольник невеликими порціями в підлогу-літрові банки. У вас завжди буде можливість швидко приготувати смачне перше блюдо для всієї родини.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі – 1,5 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
- Моркву – 0,6 кг
- Перловка – 0,25 кг
- Масло рослинне – 375 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Есенція оцтова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки і морква помийте, моркву очистіть. Натріть овочі на крупній тертці.
2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Подрібнені овочі складіть у каструлю, додайте перловку і перемішайте.
3. Всипте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте і залиште заготовку на 3 години.
4. Далі поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте розсольник 1 годину. За 5 хвилин до закінчення гасіння додати оцтову есенцію.
5. Пів-літрові банки помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть розсольник по банкам, загорніть їх. Дайте закаткам охолонути під ковдрою, потім перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою, огірками, помідорами та болгарським перцем на зиму
Заготовити на зиму можна не тільки салати і окремі овочі, але ще і домашні напівфабрикати для супів. Смачний і корисний суп у банках стане для вас справжнім відкриттям, перше блюдо завжди виходить густим і наваристим.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морквина – 1 кг
- Крупа перлова – 0,5 кг
- Масло рослинне – 400 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Оцет 9 % – 100 мл
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Огірки і цибулю наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте невеликими смужками. Моркву натріть на тертці.
2. Перлову крупу промийте в декількох водах і відваріть.
3. На помідорах зробіть хрестові надрізи і опустіть їх в киплячу воду на 1 хвилину. Потім помідори промийте холодною водою і зніміть з них шкірку. Розріжте овочі на четвертинки і подрібніть в блендері.
4. Можна приступати до приготування розсольнику. У каструлю влийте рослинне масло, розігрійте його, потім викладіть цибулю, смажте його 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Далі додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще кілька хвилин.
5. Після цього викладіть в каструлю перець, додайте літр води і тушкуйте овочі ще 5-7 хвилин. Потім додайте огірки.
6. Перлову крупу і томатну масу додайте в останню чергу. Добре перемішайте вміст каструлі, накрийте кришкою і залиште гаситися на годину на повільному вогні.
7.Поки готується розсольник, стерилізуйте банки-яким зручним для вас способом, кришки прокип’ятіть.
8. Через годину додайте в суп сіль, цукор і мелений перець, перемішайте і продовжуйте гасити.
9. За кілька хвилин до готовності розсольнику додайте оцет, перемішайте. Готовий розсольник розкладіть по банках, загорніть, остудіть загортання в перевернутому стані. Зберігати розсольник слід в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як зварити розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою?
Заготовте розсольник влітку і радуйте себе взимку смачним супом. Це старе російське блюдо, відоме з початку 19 століття. Основною відмінною рисою розсольнику є його приємна кислинка і густа консистенція.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі – 1,5 кг
- Паста томатна – 250 мл
- Вода – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Крупа перлова – 250 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий – 80 мл
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
1. Перлову крупу кілька разів промийте і замочіть на кілька годин.
2. Потім залийте крупу свіжою водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть до напівготовності. Коли в каструлі залишиться зовсім трохи рідини, вимкніть вогонь, закрийте кришку і дайте каші дійти до готовності, так вона збереже свою форму і буде розсипчастою.
3. Овочі вимити. Моркву натріть на крупній тертці, огірки і цибулю наріжте кубиками.
4. У каструлю влийте рослинне масло, розігрійте його і викладіть цибулю, смажте до золотистого кольору.
5. Потім додайте моркву.
6. Томатну пасту розведіть склянкою води і добре перемішайте інгредієнти.
7. На сильному вогні доведіть масу до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
8. Далі викладіть огірки і перловку, перемішайте.
9. Знову доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити на повільному вогні 10 хвилин.
10. Після цього всипте цукор, сіль і влийте оцет, перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
11. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам і закатайте.
12. Банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному приміщенні.
Приємного апетиту!
Розсольник «Ленінградський» на зиму зі свіжих огірків з перловкою
Розсольник «Ленінградський» має дуже гармонійний смак, пропорції у нього ідеальні, а перловка виходить м’якою і розсипчастою. Незважаючи на те, що огірки в цьому рецепті використовуються свіжі, суп виходить в міру кислим і солоним.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Паста томатна – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Крупа перлова – 0,5 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет 9 % – 100 мл
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Огірки наріжте дрібними кубиками.
2. Перловку кілька разів промийте проточною водою і відваріть до готовності.
3. Підготовлені овочі складіть у каструлю, всипте сіль, цукор, влийте олію і томатну пасту.
4. Поставте каструлю на вогонь і варіть суп на середньому вогні 35-40 хвилин. Потім додати перловку, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
5. В кінці приготування влийте оцет.
6. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам, щільно закупорьте їх кришками. Закачування переверніть догори дном і укутайте в ковдру. Коли банки повністю охолонуть, перенесіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Розсольник з переросли огірків з перловкою в банках
Навіть переросли огірки можуть стати основою для прекрасною заготовки на зиму. Розсольник зі свіжих огірків сподобається вам своїм в міру солоним смаком і наваристою консистенцією. Однієї півлітрової банки вистачить для того, щоб приготувати ситний обід для великої родини.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Огірки – 3 кг
- Крупа перлова – 500 гр.
- Морква – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Перлову крупу промийте проточною водою кілька разів і замочіть на ніч. Овочі вимити. Помідори подрібніть блендером, огірки наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, цибулю наріжте півкільцями.
2. Спочатку в ємність викладіть томатне пюре, доведіть його до кипіння. Потім додайте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте.
3. Через 15 хвилин додайте огірки, перемішайте і продовжуйте готувати на сильному вогні.
4. Далі викладіть в ємність цибулю, моркву і перловку, перемішайте і доведіть до кипіння на сильному вогні.
5. Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть суп 25 хвилин, періодично помішуючи.
6. Після цього додайте оцет, перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити розсольник з перловкою в мультиварці на зиму?
Розсольник готується з великої кількості огірків і помідорів, причому огірки беруться свіжі. Завдяки такому складу виділяється досить велика кількість овочевого соку, і заготівля набуває насичений смак і аромат. Суп з неї виходить просто чудовий.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Крупа перлова – 5 ст. л.
- Огірки свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Помідори – 300 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори подрібніть до стану пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. Огірки натерти на крупній тертці. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і томатне пюре, додайте огірки.
2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, додайте її в чашу.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і викладіть до решти інгредієнтів.
4. Перлову крупу слід попередньо помити і замочити в холодній воді. З крупи злийте воду і відправте її в чашу мультиварки.
5. Всипте сіль, цукор, перемішайте інгредієнти, закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння», встановіть таймер на 2 години.
6. Приблизно за 10-15 хвилин до закінчення програми влийте оцет, перемішайте.
7. Банки для закаток попередньо вимийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть гарячий розсольник по банкам, загорніть їх кришками, остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне приміщення.
Приємного апетиту!