Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Асортимент домашніх заготовок настільки різноманітний, що можна заготовити на зиму навіть суп. Така заготовка для приготування розсольнику значно полегшує життя господиням і дозволить приготувати смачний обід. За 7 зібраним у статті рецептами, ви легко зможете приготувати таку заготовку в домашніх умовах.

Класичний розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму

Розсольник – один з найбільш смачних перших страв. Його приготування досить клопіткий процес, щоб спростити його, можна закатати основу для розсольнику на зиму за цим нескладним рецептом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Огірок 1 кг
  • Помідори 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста 450 гр.
  • Моркву 450 гр.
  • Перлова крупа 250 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Оцет столовий 9% 60 мл
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму за класичним рецептом? Перлову крупу промийте кілька разів і замочіть в холодній воді, поки займаєтеся іншими інгредієнтами. Огірки помийте і наріжте дрібною соломкою.
  2. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи і опустіть в окріп на 1 хвилину. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку і помідори подрібніть в блендері.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Моркву очистіть і натріть на тертці.
  4. З крупи злийте воду. В об’ємну каструлю викладіть всі підготовлені інгредієнти, додайте сіль, цукор, рослинна олія і воду.
  5. Перемішайте інгредієнти і залиште на 10-15 хвилин. За цей час овочі дадуть сік.
  6. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть масу до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте розсольник під кришкою півгодини, періодично помішуйте. Наприкінці варіння додайте оцет, перемішайте.
  7. Розкладіть розсольник по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Закачування переверніть догори дном, укутайте ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою, свіжими огірками та помідорами на зиму

Дуже зручно заготовлювати розсольник невеликими порціями в підлогу-літрові банки. У вас завжди буде можливість швидко приготувати смачне перше блюдо для всієї родини.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 1,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
  • Моркву – 0,6 кг
  • Перловка – 0,25 кг
  • Масло рослинне – 375 мл
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Есенція оцтова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки і морква помийте, моркву очистіть. Натріть овочі на крупній тертці.

2. Помідори і ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Подрібнені овочі складіть у каструлю, додайте перловку і перемішайте.

3. Всипте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте і залиште заготовку на 3 години.

4. Далі поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте розсольник 1 годину. За 5 хвилин до закінчення гасіння додати оцтову есенцію.

5. Пів-літрові банки помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть розсольник по банкам, загорніть їх. Дайте закаткам охолонути під ковдрою, потім перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою, огірками, помідорами та болгарським перцем на зиму

Заготовити на зиму можна не тільки салати і окремі овочі, але ще і домашні напівфабрикати для супів. Смачний і корисний суп у банках стане для вас справжнім відкриттям, перше блюдо завжди виходить густим і наваристим.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морквина – 1 кг
  • Крупа перлова – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Оцет 9 % – 100 мл

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Огірки і цибулю наріжте кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте невеликими смужками. Моркву натріть на тертці.

2. Перлову крупу промийте в декількох водах і відваріть.

3. На помідорах зробіть хрестові надрізи і опустіть їх в киплячу воду на 1 хвилину. Потім помідори промийте холодною водою і зніміть з них шкірку. Розріжте овочі на четвертинки і подрібніть в блендері.

4. Можна приступати до приготування розсольнику. У каструлю влийте рослинне масло, розігрійте його, потім викладіть цибулю, смажте його 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Далі додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще кілька хвилин.

5. Після цього викладіть в каструлю перець, додайте літр води і тушкуйте овочі ще 5-7 хвилин. Потім додайте огірки.

6. Перлову крупу і томатну масу додайте в останню чергу. Добре перемішайте вміст каструлі, накрийте кришкою і залиште гаситися на годину на повільному вогні.

7.Поки готується розсольник, стерилізуйте банки-яким зручним для вас способом, кришки прокип’ятіть.

8. Через годину додайте в суп сіль, цукор і мелений перець, перемішайте і продовжуйте гасити.

9. За кілька хвилин до готовності розсольнику додайте оцет, перемішайте. Готовий розсольник розкладіть по банках, загорніть, остудіть загортання в перевернутому стані. Зберігати розсольник слід в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як зварити розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою?

Заготовте розсольник влітку і радуйте себе взимку смачним супом. Це старе російське блюдо, відоме з початку 19 століття. Основною відмінною рисою розсольнику є його приємна кислинка і густа консистенція.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 1,5 кг
  • Паста томатна – 250 мл
  • Вода – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Крупа перлова – 250 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий – 80 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Перлову крупу кілька разів промийте і замочіть на кілька годин.

2. Потім залийте крупу свіжою водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть до напівготовності. Коли в каструлі залишиться зовсім трохи рідини, вимкніть вогонь, закрийте кришку і дайте каші дійти до готовності, так вона збереже свою форму і буде розсипчастою.

3. Овочі вимити. Моркву натріть на крупній тертці, огірки і цибулю наріжте кубиками.

4. У каструлю влийте рослинне масло, розігрійте його і викладіть цибулю, смажте до золотистого кольору.

5. Потім додайте моркву.

6. Томатну пасту розведіть склянкою води і добре перемішайте інгредієнти.

7. На сильному вогні доведіть масу до кипіння, потім зменшіть температуру і варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.

8. Далі викладіть огірки і перловку, перемішайте.

9. Знову доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити на повільному вогні 10 хвилин.

10. Після цього всипте цукор, сіль і влийте оцет, перемішайте і варіть ще 10 хвилин.

11. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам і закатайте.

12. Банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному приміщенні.

Приємного апетиту!

Розсольник «Ленінградський» на зиму зі свіжих огірків з перловкою

Розсольник «Ленінградський» має дуже гармонійний смак, пропорції у нього ідеальні, а перловка виходить м’якою і розсипчастою. Незважаючи на те, що огірки в цьому рецепті використовуються свіжі, суп виходить в міру кислим і солоним.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Паста томатна – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Крупа перлова – 0,5 кг
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет 9 % – 100 мл

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Огірки наріжте дрібними кубиками.

2. Перловку кілька разів промийте проточною водою і відваріть до готовності.

3. Підготовлені овочі складіть у каструлю, всипте сіль, цукор, влийте олію і томатну пасту.

4. Поставте каструлю на вогонь і варіть суп на середньому вогні 35-40 хвилин. Потім додати перловку, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

5. В кінці приготування влийте оцет.

6. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам, щільно закупорьте їх кришками. Закачування переверніть догори дном і укутайте в ковдру. Коли банки повністю охолонуть, перенесіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Розсольник з переросли огірків з перловкою в банках

Навіть переросли огірки можуть стати основою для прекрасною заготовки на зиму. Розсольник зі свіжих огірків сподобається вам своїм в міру солоним смаком і наваристою консистенцією. Однієї півлітрової банки вистачить для того, щоб приготувати ситний обід для великої родини.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Огірки – 3 кг
  • Крупа перлова – 500 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9 % – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Перлову крупу промийте проточною водою кілька разів і замочіть на ніч. Овочі вимити. Помідори подрібніть блендером, огірки наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, цибулю наріжте півкільцями.

2. Спочатку в ємність викладіть томатне пюре, доведіть його до кипіння. Потім додайте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте.

3. Через 15 хвилин додайте огірки, перемішайте і продовжуйте готувати на сильному вогні.

4. Далі викладіть в ємність цибулю, моркву і перловку, перемішайте і доведіть до кипіння на сильному вогні.

5. Потім зменшіть вогонь до середнього і варіть суп 25 хвилин, періодично помішуючи.

6. Після цього додайте оцет, перемішайте і варіть ще 5 хвилин. Потім розкладіть розсольник по стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як заготовити розсольник з перловкою в мультиварці на зиму?

Розсольник готується з великої кількості огірків і помідорів, причому огірки беруться свіжі. Завдяки такому складу виділяється досить велика кількість овочевого соку, і заготівля набуває насичений смак і аромат. Суп з неї виходить просто чудовий.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крупа перлова – 5 ст. л.
  • Огірки свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори подрібніть до стану пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. Огірки натерти на крупній тертці. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і томатне пюре, додайте огірки.

2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, додайте її в чашу.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і викладіть до решти інгредієнтів.

4. Перлову крупу слід попередньо помити і замочити в холодній воді. З крупи злийте воду і відправте її в чашу мультиварки.

5. Всипте сіль, цукор, перемішайте інгредієнти, закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння», встановіть таймер на 2 години.

6. Приблизно за 10-15 хвилин до закінчення програми влийте оцет, перемішайте.

7. Банки для закаток попередньо вимийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть гарячий розсольник по банкам, загорніть їх кришками, остудіть і перемістіть на зберігання в прохолодне приміщення.

Приємного апетиту!