Стрілки часнику через мясорубку на зиму – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Стрілки часнику через м’ясорубку на зиму – це неймовірно смачна і швидка в приготуванні заготівля для вашого столу. Щоб приготувати таке частування на тривале зберігання, потрібно знати кілька простих хитрощів. Про них ми розповідаємо в нашій кулінарної збірки з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.

Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму

Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму порадують вас своїм ніжним і цікавим смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати як приправу для супів та інших домашніх страв. Для заготівлі стрілок часнику використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Часникові стрілки ½ кг
  • Сіль 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Що заготовити стрілки часнику через м’ясорубку на зиму, підготуємо необхідні продукти.
  2. Стрілки ножем нарізаємо невеликими відрізками. Також ви можете використовувати кухонні ножиці.
  3. Далі стрілки добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито. Всю вологу потрібно прибрати.
  4. Прокручуємо продукт через м’ясорубку і викладаємо в глибоку миску.
  5. Засипаємо масу сіллю і ретельно вимішуємо кілька разів, залишаємо на 5 хвилин.
  6. Перекладаємо заготовку в стерильну банку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Зберігатися така заготовка може кілька місяців. Також для зберігання можна використовувати холодний льох.
  7. Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму готові!

Стрілки часнику через м’ясорубку з маслом

Стрілки часнику через м’ясорубку з олією – це оригінальна і яскрава за смаком заготівля для вашого столу. Її можна використовувати як холодну закуску або в якості приправи для інших домашніх страв. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Стрілки часнику – 500 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 25 гр.
  • Перець чилі – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Стрілки часнику розрізаємо на невеликі відрізки і добре промиваємо під водою. Після відкидаємо на друшляк і даємо повністю обсохнути. Для прискорення процесу можете використовувати паперові рушники.

Крок 2. Далі інгредієнт прокручуємо через м’ясорубку з дрібною насадкою. Викладаємо отриману масу в глибоку миску.

Крок 3. Посипаємо продукт зазначеною кількістю солі.

Крок 4. Сюди ж вливаємо олію.

Крок 5. Ретельно перемішуємо заготовку. Для більшої ніжності складу, можна знову прокрутити через м’ясорубку з дрібною насадкою.

Крок 6. Викладаємо в банку, за бажанням можна додати подрібнений гострий перець. В банку таку заготовку можна зберігати в холодильнику не більше тижня. Якщо ви хочете заготовити на зиму, за перекладіть частування в пластиковий контейнер і зберігайте в морозилці тривалий термін.

Крок 7. Стрілки часнику через м’ясорубку з маслом готові!

Часникові стрілки через м’ясорубку з салом

Часникові стрілки через м’ясорубку з салом – це оригінальна домашня заготовка, яка яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Часто такий продукт подають з чорним хлібом як апетитною закуски. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,4 л.

Інгредієнти:

  • Стрілки часнику – 0,3 кг
  • Сало – 0,4 кг
  • Кріп – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стрілки часнику розрізаємо на невеликі відрізки і добре промиваємо під водою. Після відкидаємо на друшляк і даємо повністю обсохнути. Для прискорення процесу можете використовувати паперові рушники.

Крок 2. Далі інгредієнт прокручуємо через м’ясорубку з дрібною насадкою. Викладаємо отриману масу в глибоку миску.

Крок 3. Сало ріжемо невеликими шматочками і також пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно ріжемо його ножем.

Крок 5. Вимішуємо стрілки часнику з салом і кропом. Солимо за смаком. Перемішуємо і залишаємо просаливаться на 5-10 годин. В цей час періодично помішуємо вміст.

Крок 6. У банку така заготовка може зберігатися близько тижня. Якщо ви хочете заготовити продукт на більший термін, перекладіть його в контейнер або пакет і відправляйте в морозилку.

Крок 7. Часникові стрілки через м’ясорубку з салом готові. Зберігайте в морозильній камері або в холодильнику, але не більше тижня.

Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму

Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму відрізняються яскравим і цікавим смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати в якості ароматної приправи для супів та інших домашніх страв. Для заготівлі часникових стрілок використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Стрілки часнику – 1 кг
  • Сіль – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Стрілки часнику розламуємо або розрізаємо на невеликі відрізки, добре промиваємо їх під водою і даємо повністю обсохнути. Можна використовувати сито або паперові рушники.

Крок 3. Далі продукт перекручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Крок 4. Засипаємо часникову масу зазначеною кількістю солі.

Крок 5. Залишаємо на 30 хвилин до виділення соку. За цей час кілька разів перемішуємо суміш.

Крок 6. Перекладаємо заготовку в стерилізовану банку і закриваємо кришкою.

Крок 7. Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму готові. Зберігайте в холодильнику або холодному погребі.