Стрілки часнику через м’ясорубку на зиму – це неймовірно смачна і швидка в приготуванні заготівля для вашого столу. Щоб приготувати таке частування на тривале зберігання, потрібно знати кілька простих хитрощів. Про них ми розповідаємо в нашій кулінарної збірки з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.
Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму
Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму порадують вас своїм ніжним і цікавим смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати як приправу для супів та інших домашніх страв. Для заготівлі стрілок часнику використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Часникові стрілки ½ кг
- Сіль 2 ст. л.
Процес приготування:
- Що заготовити стрілки часнику через м’ясорубку на зиму, підготуємо необхідні продукти.
- Стрілки ножем нарізаємо невеликими відрізками. Також ви можете використовувати кухонні ножиці.
- Далі стрілки добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито. Всю вологу потрібно прибрати.
- Прокручуємо продукт через м’ясорубку і викладаємо в глибоку миску.
- Засипаємо масу сіллю і ретельно вимішуємо кілька разів, залишаємо на 5 хвилин.
- Перекладаємо заготовку в стерильну банку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Зберігатися така заготовка може кілька місяців. Також для зберігання можна використовувати холодний льох.
- Часникові стрілки через м’ясорубку на зиму готові!

Стрілки часнику через м’ясорубку з маслом
Стрілки часнику через м’ясорубку з олією – це оригінальна і яскрава за смаком заготівля для вашого столу. Її можна використовувати як холодну закуску або в якості приправи для інших домашніх страв. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 500 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 25 гр.
- Перець чилі – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Стрілки часнику розрізаємо на невеликі відрізки і добре промиваємо під водою. Після відкидаємо на друшляк і даємо повністю обсохнути. Для прискорення процесу можете використовувати паперові рушники.
Крок 2. Далі інгредієнт прокручуємо через м’ясорубку з дрібною насадкою. Викладаємо отриману масу в глибоку миску.
Крок 3. Посипаємо продукт зазначеною кількістю солі.
Крок 4. Сюди ж вливаємо олію.
Крок 5. Ретельно перемішуємо заготовку. Для більшої ніжності складу, можна знову прокрутити через м’ясорубку з дрібною насадкою.
Крок 6. Викладаємо в банку, за бажанням можна додати подрібнений гострий перець. В банку таку заготовку можна зберігати в холодильнику не більше тижня. Якщо ви хочете заготовити на зиму, за перекладіть частування в пластиковий контейнер і зберігайте в морозилці тривалий термін.
Крок 7. Стрілки часнику через м’ясорубку з маслом готові!
Часникові стрілки через м’ясорубку з салом
Часникові стрілки через м’ясорубку з салом – це оригінальна домашня заготовка, яка яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Часто такий продукт подають з чорним хлібом як апетитною закуски. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 10 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,4 л.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 0,3 кг
- Сало – 0,4 кг
- Кріп – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стрілки часнику розрізаємо на невеликі відрізки і добре промиваємо під водою. Після відкидаємо на друшляк і даємо повністю обсохнути. Для прискорення процесу можете використовувати паперові рушники.
Крок 2. Далі інгредієнт прокручуємо через м’ясорубку з дрібною насадкою. Викладаємо отриману масу в глибоку миску.
Крок 3. Сало ріжемо невеликими шматочками і також пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно ріжемо його ножем.
Крок 5. Вимішуємо стрілки часнику з салом і кропом. Солимо за смаком. Перемішуємо і залишаємо просаливаться на 5-10 годин. В цей час періодично помішуємо вміст.
Крок 6. У банку така заготовка може зберігатися близько тижня. Якщо ви хочете заготовити продукт на більший термін, перекладіть його в контейнер або пакет і відправляйте в морозилку.
Крок 7. Часникові стрілки через м’ясорубку з салом готові. Зберігайте в морозильній камері або в холодильнику, але не більше тижня.
Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму
Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму відрізняються яскравим і цікавим смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб або використовувати в якості ароматної приправи для супів та інших домашніх страв. Для заготівлі часникових стрілок використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 1 кг
- Сіль – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Стрілки часнику розламуємо або розрізаємо на невеликі відрізки, добре промиваємо їх під водою і даємо повністю обсохнути. Можна використовувати сито або паперові рушники.
Крок 3. Далі продукт перекручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Крок 4. Засипаємо часникову масу зазначеною кількістю солі.
Крок 5. Залишаємо на 30 хвилин до виділення соку. За цей час кілька разів перемішуємо суміш.
Крок 6. Перекладаємо заготовку в стерилізовану банку і закриваємо кришкою.
Крок 7. Стрілки часнику через м’ясорубку з сіллю на зиму готові. Зберігайте в холодильнику або холодному погребі.