Баклажан з болгарським перцем на зиму – це ситне і дуже апетитна страва, що в холодний період року запросто замінить вам свіжі овочі, які за своїм смаком залишають бажати кращого. Відкривши баночку такого салату, ви можете подати його до запечене м’яса, вареної птиці або смаженої риби – смачно в будь-якому разі, тому як сезонні овочі підкорюють не тільки своєю корисністю, але і насиченістю, яку неможливо порівняти з чим-небудь іншим.
Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму
Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму, приготований на грузинський манер – це заготівля, яка «розлетиться» з полиць вашого погреби однією з перших, бо вона володіє неперевершеними смаковими характеристиками і яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти.
Інгредієнти на
1 л.
- Баклажан 1.2 кг
- Перець болгарський 4 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Часник 1 головка
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло рослинне 100 мл
- Оцет столовий 9% 80 мл
Процес приготування:
- Приготуємо баклажан з болгарським перцем на зиму. Для того щоб позбутися гіркоти, нарізаємо баклажани кубиками і солимо, даємо постояти близько півгодини.
- В чашу блендера або кухонного комбайна поміщаємо м’якоть болгарського перцю, а також гіркий перець і очищений часник – перебиваємо.
- Шматочки фіолетового овоча віджимаємо від зайвого соку і обсмажуємо на олії до рум’яності.
- Суміш з блендера перекладаємо в сотейник і присмачую рослинним маслом і оцтом – доводимо до кипіння і закидаємо шматочки баклажанів, сіль, цукровий пісок – знову доводимо масу до кипіння і готуємо протягом 10 хвилин.
- Розкладаємо продукт по стерильним банкам.
- Відразу ж закатуємо під ключ, перевертаємо догори дном і на добу загорнути в ковдру.
- Охолоджені банки прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Баклажани з перцем і помідорами на зиму
Баклажани з перцем і помідорами на зиму – це смачна і проста в приготуванні закуска, яка завжди допоможе вам швидко нагодувати всю сім’ю. Такий салат чудово поєднується з відварною картоплею, а якщо ви любите рибу, то пробийте даний продукт блендером – соус виходить неймовірний.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет 9% – 200 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори розрізаємо на 4-6 частин залежно від розміру.
Крок 2. Вичищаємо насіння і перегородки з солодкого перцю, м’якоть нарізаємо на скибочки.
Крок 3. На досить великі бруски нарізаємо баклажани.
Крок 4. Переливаємо В каструлю 100 мл оцту і стільки ж олії.
Крок 5. Першим шаром розподіляємо перець.
Крок 6. Після – помідори.
Крок 7. Розкладаємо баклажани і солимо.
Крок 8. Під кришкою доводимо овочі до кипіння і продовжуємо гасіння до м’якості фіолетових плодів.
Крок 9. Викладаємо овочеве асорті в стерильну банку і аналогічним способом готуємо другу порцію.
Крок 10. Шарову закуску щільно закорковуємо і після охолодження переносимо в льох або на балкон. Приємного апетиту!
Гострі баклажани з болгарським перцем і часником на зиму
Гострі баклажани з болгарським перцем і часником на зиму – це пікантна закуска, яка припаде до смаку всім тим, кому звичайні закачування давно приїлися. Овочі, приготовлені таким способом, подарують вам справжнє гастрономічне задоволення – гарантовано!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 кг
- Перець болгарський – 2 кг
- Часник – 230 гр.
- Перець чилі – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 400 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий солодкий перець розрізаємо на шматочки і вичищаємо насінну коробочку з білими перегородками.
Крок 2. Баклажани нарізаємо кільцями, товщиною близько одного сантиметра.
Крок 3. Викладаємо фіолетовий овоч в глибоку ємність і солимо – даємо постояти близько півгодини, цього часу буде достатньо для виділення гіркоти.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубців часнику.
Крок 5. Гострий перець розрізаємо вздовж і вичищаємо насіння, але якщо ви любите погостріше, то їх можна залишити.
Крок 6. Підготовлені овочі, крім баклажана, пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Крок 7. Масу перелити в каструлю і доповнюємо рослинним маслом, сіллю, оцтом і цукровим піском.
Крок 8. Кип’ятимо і закидаємо скибочки баклажана.
Крок 9. Компоненти акуратно перемішуємо і готуємо протягом 15 хвилин з моменту закипання.
Крок 10. Розкладаємо закуску по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закручуємо. Ставимо дном вгору і накриваємо теплим рушником на 24 години. Приємного апетиту!
Салат з баклажанів, перцю, цибулі та моркви на зиму
Салат з баклажанів, перцю, цибулі та моркви на зиму – це дивовижне поєднання компонентів, які ідеально доповнюють і відтіняють один одного. Овочі стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру або основної страви. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Перець болгарський – 150 гр.
- Баклажани – 420 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Помідори – 400 гр.
- Морквина – 260 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне: овочі промиваємо і даємо час обсохнути, знімаємо шкірку і лушпиння з моркви і цибулі.
Крок 2. Ріжемо моркву на тонкі кільця.
Крок 3. Цибулину нарізаємо півкільцями.
Крок 4. М’якоть болгарського перцю нарізаємо довгастої соломкою.
Крок 5. На дольки ріжемо стиглі томати.
Крок 6. Кільцями середньої товщини нарізаємо баклажани.
Крок 7. Шарами викладаємо компоненти в каструльку, посипати кожен інгредієнт приправами.
Крок 8. Виливаємо масло і оцет – доводимо овочі до кипіння й тушкуємо протягом 40 хвилин на мінімальному полум’я.
Крок 9. Розкладаємо овочі по стерильним банкам і відразу ж закатуємо. Ставимо дном вгору і обертаємо в покривало. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажені баклажани з болгарським перцем на зиму
Смажені баклажани з болгарським перцем на зиму – це оригінальна і дуже смачна заготовка, яка приведе в захоплення кожного, хто спробує хоча б маленький шматочок. Напевно, далеко не кожен кулінар знає, що можна заготовити обсмажені овочеві скибочки.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3 банки по 750 мл
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Перець болгарський – 9 шт.
- Помідори черрі – 15 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Для маринаду на одну банку:
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо листочки петрушки, часник подрібнюємо за допомогою преса.
Крок 2. В промиті з содою і простерилізовані банки викладаємо по скибочці гострого перцю, а також часник з зеленню в рівних пропорціях.
Крок 3. Додаємо сіль, цукор і оцет – прикривають кришками, які попередньо потрібно пару хвилин потримати в окропі.
Крок 4. Розжарюємо рослинної олії на сковороді і викладаємо цілісний перець, смажимо під кришкою.
Крок 5. Періодично повертаючи овочі, доводимо їх до м’якості і рум’яності.
Крок 6. У кожну банку кладемо по три перчика.
Крок 7. Додаємо решту петрушку, часник і гіркий перець.
Крок 8. Томати заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.
Крок 9. Виймаємо помідори з води і по 5 штук поміщаємо в скляні ємності. Знову прикривають кришками.
Крок 10. Скибочки баклажанів тушкуємо на олії під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 11. Розподіляємо овоч банкам, присмачую часником.
Крок 12. Заливаємо овочеве асорті окропом і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Для перевірки герметичності перевертаємо.
Крок 13. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Баклажан з болгарським перцем і кабачками на зиму
Баклажан з болгарським перцем і кабачками на зиму досить швидко і просто приготувати, адже все, що потрібно від кулінара – це підготувати овочі, подрібнити їх і піддати термічній обробці. Наповнені банки довго зберігаються в прохолодному приміщенні.
Час готування – 65 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
На 2 банки по 0,5 л.
- Помідори – 500 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Баклажани – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Перець чорний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу промиваємо та очищаємо овочі.
Крок 2. Помідори розрізаємо на шматочки.
Крок 3. За допомогою блендера подрібнюємо томати в пюре.
Крок 4. Баклажан і кабачок ріжемо на кубики, солимо і даємо постояти близько 15 хвилин. Після, зливаємо сік, що виділився.
Крок 5. Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву – брусочками.
Крок 6. М’якоть болгарського перцю нарізаємо шматочками і разом з іншими компонентами викладаємо в сковороду з рослинним маслом.
Крок 7. Доповнюємо продукти томатної кашкою, перцем горошком, сіллю і цукром. Перемішавши, тушкуємо протягом 40 хвилин.
Крок 8. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і через 30 секунд прибираємо ємність з конфорки.
Крок 9. Розкладаємо закуску по стерильним банкам і закорковуємо, перевернувши догори дном, загорнути в махровий рушник до повного охолодження.
Крок 10. Зберігаємо в темному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!
Баклажан з болгарським перцем по-корейськи на зиму
Баклажан з болгарським перцем по-корейськи на зиму – це закуска, яка підкорює своїми гострими нотками та неперевершеними смаковими характеристиками. І якщо вам стане несила продегустувати продукт, то першу пробу можна зняти лише через 6 годин!
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Морква – 250 гр.
- Перець солодкий – 250 гр.
- Цибуля – 250-300 гр.
- Часник – 25 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л. + 1 ст. л.
- Приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені баклажани нарізаємо так, як показано на фото. В нарізку висипаємо одну столову ложку солі і залишаємо в спокої на 60 хвилин.
Крок 2. Аналогічно подрібнюємо очищений солодкий перець.
Крок 3. Тонкими пір’ям нарізаємо цибулю, моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи.
Крок 4. Баклажанну соломку віджимаємо і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі близько 15 хвилин.
Крок 5. В об’ємної ємності об’єднуємо всі овочі, включаючи гарячі баклажани. Також додаємо подрібнений часник і гіркий перець, сіль і приправи. Наполягаємо 4-5 годин, періодично помішуючи складу.
Крок 6. Після закінчення часу, розкладаємо суміш по банкам і прикриваємо стерильними кришками.
Крок 7. Стерилізуємо заготовки близько 20 хвилин у великій каструлі, на дно якої устеляємо рушником.
Крок 8. Заготовки акуратно витягуємо з окропу і закатуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо на 24 години. Приємного апетиту!