Баклажан з болгарським перцем на зиму – 7 смачних рецептів салату на зиму з покроковими фото

Баклажан з болгарським перцем на зиму – це ситне і дуже апетитна страва, що в холодний період року запросто замінить вам свіжі овочі, які за своїм смаком залишають бажати кращого. Відкривши баночку такого салату, ви можете подати його до запечене м’яса, вареної птиці або смаженої риби – смачно в будь-якому разі, тому як сезонні овочі підкорюють не тільки своєю корисністю, але і насиченістю, яку неможливо порівняти з чим-небудь іншим.

Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму

Салат з баклажанів з болгарським перцем на зиму, приготований на грузинський манер – це заготівля, яка «розлетиться» з полиць вашого погреби однією з перших, бо вона володіє неперевершеними смаковими характеристиками і яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти.

Інгредієнти на
1 л.

  • Баклажан 1.2 кг
  • Перець болгарський 4 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 1 головка
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Оцет столовий 9% 80 мл

Процес приготування:

  1. Приготуємо баклажан з болгарським перцем на зиму. Для того щоб позбутися гіркоти, нарізаємо баклажани кубиками і солимо, даємо постояти близько півгодини.
  2. В чашу блендера або кухонного комбайна поміщаємо м’якоть болгарського перцю, а також гіркий перець і очищений часник – перебиваємо.
  3. Шматочки фіолетового овоча віджимаємо від зайвого соку і обсмажуємо на олії до рум’яності.
  4. Суміш з блендера перекладаємо в сотейник і присмачую рослинним маслом і оцтом – доводимо до кипіння і закидаємо шматочки баклажанів, сіль, цукровий пісок – знову доводимо масу до кипіння і готуємо протягом 10 хвилин.
  5. Розкладаємо продукт по стерильним банкам.
  6. Відразу ж закатуємо під ключ, перевертаємо догори дном і на добу загорнути в ковдру.
  7. Охолоджені банки прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!