Варення з кабачків – 10 рецептів на зиму з лимоном, апельсином з покроковими фото

Варення з кабачків нерідко нагадує консервований ананас. Сам овоч нейтральний по смаку, тому будь-які доповнення у вигляді, наприклад, цитрусових або прянощів, збагачують його і роблять десерт ароматніше і яскравіше. Готувати таке варення просто і під силу навіть початківцям кулінарам.

Варення з кабачків з лимоном на зиму

Інгредієнти на
8 порц.

  • Кабачок 1 кг
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з кабачків на зиму? Кабачок очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками.
  2. Лимонну шкірку, подрібнити на тертці, щоб вийшла цедра. Сам фрукт наріжте невеликими за розміром шматочками.
  3. Кабачок перекласти у вогнетривкий посуд, засипати цукровим піском і перемішати. Через 10 хвилин поставити на плиту і варити 45 хвилин на невеликому вогні.
  4. Додати до кабачкової маси лимонну цедру і подрібнений цитрус, перемішати і нагрівати ще 15 хвилин. Залишити варення настоятися на ніч, а потім процедуру з нагріванням повторити ще двічі, прокип’ятити 15 хвилин і остудити.
  5. Готовий десерт розлити по стерилізованим баночках і зберігати в холоді. Приємного апетиту!