Салат із зелених помідорів на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Соковиті і яскраві за смаком салати на зиму виходять з зелених помідорів. Їх можна заготовити з морквою, цибулею, часником, буряком і навіть рисом. Оцініть 10 перевірених рецептів та виберіть з них найбільш підходящий. Готуйте тільки за оригінальним кулінарних ідей з покроковими фотографіями.

Салат із зелених помідорів на зиму «Пальчики оближеш»

Із зелених помідорів можна приготувати яскравий за смаком салат «Пальчики оближеш». Холодне частування підходить для тривалого зберігання в банках, його можна подавати до домашнього обіду або вечері.

Інгредієнти на
2.5 л.

  • Помідори зелені 3 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Перець чорний горошок ½ ст. л.
  • Оцет 9% 120 мл
  • Масло рослинне 200 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачний салат із зелених помідорів на зиму в банках? Підготуємо необхідні овочі. Промиваємо їх під водою.
  2. Морква натираємо на тертці. Цибулю, помідори і болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками.
  3. Відміряємо потрібну кількість цукру, солі, перцю, оцту і рослинної олії.
  4. Нагріваємо на плиті каструлю з олією. Тушкуємо в ньому кілька хвилин подрібнену ріпчасту цибулю.
  5. Сюди ж викладаємо моркву.
  6. Слідом додаємо болгарський перець і зелені помідори.
  7. Тушкуємо близько 25-30 хвилин. В кінці додаємо сіль, цукор, горошини чорного перцю і оцет. Регулярно помішуємо масу.
  8. Розливаємо готовий салат з чистим і сухим скляним банкам. Закриваємо тару кришками і перевертаємо її догори дном до повного охолодження.
  9. Готово! Холодну заготовку «пальчики оближеш» можна виносити на зберігання.

Салат із зелених помідор без варіння і стерилізації

Швидкий і оригінальний спосіб приготувати зелені помідори на зиму – без варіння і стерилізації. Беріть на замітку перевірений рецепт, завдяки якому ви отримаєте соковите і поживну їжу.

Час приготування: 3 години 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 60 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори в холодній воді, потім розділяємо їх на невеликі часточки.

Крок 2. Додаємо до помідорів терту моркву.

Крок 3. Далі кладемо півкільця цибулі.

Крок 4. Приєднуємо і дрібно порізаний болгарський перець.

Крок 5. Засипаємо продукти цукром, сіллю. Також вливаємо оцет і рослинне масло.

Крок 6. Розмішуємо овочеву масу і залишаємо на 3 години.

Крок 7. За цей час продукти дадуть багато соку. Перекладаємо салат з рідиною в чисті скляні банки. Закриваємо тару поліетиленовими кришками і ставимо на зберігання в холодильник. Готово! З’їдаємо протягом 1,5-2 місяців.

Як заготовити салат із зелених помідорів з часником на зиму?

Ароматний салат із зелених помідорів можна приготувати з додаванням часнику. Рецепт холодної закуски підходить для тривалого зберігання в банках. Подавайте салат до столу в будь-який час року!

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарненько промиваємо під водою зелені помідори. Поділяємо їх на невеликі шматочки і викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. В окремому посуді змішуємо необхідні спеції. Змішуємо подрібнену головку часнику з шматочками перцю чилі, цукром, сіллю, укусом і рослинним маслом.

Крок 3. Заливаємо часниковою сумішшю скибочки помідорів.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст і залишаємо його на 2-3 години. Цього часу буде достатньо до готовності салату і рясного виділення соку.

Крок 5. Готовий салат разом з соком переливаємо в промиту з содою і ошпарену скляну банку. Закриваємо тару кришкою і ставимо на тривале зберігання!

Різані зелені помідори з капустою на зиму

Хрусткий салат в банку можна приготувати із зелених помідорів і капусти. Частування буде зберігатися довгий час. У будь-який час ви зможете подати готовий салат до столу і доповнити їм гарячі страви.

Час готування: 6 годин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Перець чорний горошок – 12 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори і розділяємо їх на тонкі часточки.

Крок 2. Очищаємо болгарські перці від насіння і нарізаємо їх соломкою.

Крок 3. Дрібно шаткуємо заздалегідь промиту білокачанну капусту.

Крок 4. Знімаємо з лушпиння ріпчастої цибулі. Подрібнюємо його будь-яким зручним способом.

Крок 5. Викладаємо всі продукти в одну велику миску.

Крок 6. Засипаємо овочі сіллю.

Крок 7. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 8. Утрамбовуємо заготовку в каструлю.

Крок 9. Накриваємо продукт тарілкою і банкою з водою. Лишаємо в такому положенні на 4-6 годин.

Крок 10. Через час, овочеву суміш засипаємо цукром, доповнюємо оцтом і горошинами чорного перцю.

Крок 11. Знову перемішуємо вміст. Ставимо каструлю на вогонь.

Крок 12. Тушкуємо салат 20-25 хвилин на вогні, періодично помішуючи.

Крок 13. Розкладаємо готовий продукт за чистим скляним банкам.

Крок 14. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання.

Смачний салат із зелених помідорів з морквою і цибулею

Соковитий і яскравий за смаком салат на зиму можна приготувати із зелених помідорів, ріпчастої цибулі і моркви. Частування стане корисним доповненням вашого обіднього меню. Оцініть простий домашній рецепт.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори і нарізаємо їх невеликими шматочками.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 3. З моркви знімаємо шкірку. Далі овоч натираємо на крупній тертці або ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Всі овочі занурюємо у велику каструлю.

Крок 5. Доповнюємо масу сіллю, цукром, спеціями, рослинним маслом і укусом. Розмішуємо і залишаємо на 2 години.

Крок 6. За цей час заготівля пустить багато соку. Ставимо посуд на плиту і тушкуємо вміст на слабкому вогні близько 30 хвилин.

Крок 7. Гарячий салат розливаємо по чистим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Соковитий салат з помідорів з болгарським перцем в банках

Соковитий і цікавий на смак салат на зиму можна приготувати із зелених помідорів і болгарського перцю. Холодна закуска різноманітить ваш стіл і доповнить багато м’ясні або рибні страви.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиті зелені помідори нарізаємо дрібними пластинами.

Крок 2. Подрібнюємо або продавлюємо зубчики часнику. Можна використовувати спеціальний прес.

Крок 3. Дрібно нарізаємо промиту свіжу зелень.

Крок 4. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 5. Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 6. З’єднуємо всі овочі в одній мисці. Засипаємо їх сіллю, цукром і оцтом. Розмішуємо і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі.

Крок 7. Через час, настоявшийся салат укладаємо в скляну банку і заливаємо його власним соком.

Крок 8. Тару з вмістом закриваємо кришкою і ставимо на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Готово!

Смачний салат із зелених помідорів на зиму з майонезом

Із зелених помідорів можна приготувати яскравий салат на зиму з додаванням майонезу. Поживне частування довго зберігається в скляних банках. Подавайте його до домашнього столу в будь-який час року.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сік томатний – 100 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо заздалегідь промиті овочі для салату: зелені помідори, моркву, болгарський перець і ріпчасту цибулю.

Крок 2. Овочеві шматочки укладаємо у велику каструлю. Доповнюємо їх сіллю, цукром, олією та майонезом.

Крок 3. Розмішуємо масу і тушкуємо на дуже тихому вогні близько 25-30 хвилин.

Крок 4. Через півгодини додаємо томатний сік, знову розмішуємо і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин.

Крок 5. Овочевий салат з майонезом готовий. Перекладаємо його в чисту і ошпарену скляну тару, закриваємо її кришкою, остуджуємо і відправляємо на довгий зимове зберігання.

Салат із зелених помідорів на зиму з рисом

Незвичайний спосіб приготувати на зиму зелені помідори – з додаванням рису. Готове частування вийде неймовірно поживним і яскравим смаком. Підходить для домашніх обідів і вечерь.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо склянку рису і вимочуємо його в холодній воді.

Крок 2. В цей час промиваємо і ділимо на половинки зелені помідори.

Крок 3. Тонкими кільцями або півкільцями ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 4. На невеликі шматочки розбираємо болгарські перці.

Крок 5. Очищаємо від шкірки моркву натираємо на тертці.

Крок 6. Всі овочі з’єднуємо в одній посуді разом з рисом. Доповнюємо масу сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Тушкуємо заготовку на повільному вогні 30-40 хвилин.

Крок 7. Частування із зелених помідорів і рису розкладаємо по банках в гарячому вигляді. Закриваємо продукт, повністю остуджуємо і ставимо на зберігання. Готово!

Як заготовити салат із зелених помідорів і буряків на зиму?

Цікава ідея для домашньої заготовки на зиму – холодна закуска із зелених помідорів і буряків. Оригінальний овочевий салат різноманітить ваше звичне меню і доповнить багато інші страви. Оцініть просту кулінарну ідею для довгого зберігання в банках.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,7 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори. Далі подрібнюємо їх у блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Також чинимо і з очищеної морквою.

Крок 4. З’єднуємо подрібнені овочі у великій каструлі. Розмішуємо їх з цукром, сіллю, оцтом і рослинним маслом. Тушкуємо інгредієнти на тихому вогні близько 25-30 хвилин.

Крок 5. Готову закуску з соковитих зелених помідорів і яскравою буряків можна розподіляти по чистій скляній тарі. Закриваємо заготовки і зберігаємо в прохолодному приміщенні.

Салат «Дунайський» з зелених помідорів на зиму

Знаменита серед господинь зимова заготівля на основі зелених помідорів – «дунайський» салат. Соковитий і ароматний продукт легко і швидко приготують навіть новачки. Частування можна подавати в якості живильної і соковитою закуски до гарячих страв.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцет 9% – 120 мл
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори, потім нарізаємо їх половинками або четвертинками.

Крок 2. Чистимо і промиваємо моркву натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 3. Знімаємо з лушпиння ріпчастої цибулі. Сам овоч нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. Кладемо нарізані овочі у велику посуд і засипаємо їх цукром з сіллю.

Крок 5. Вимішуємо заготівлю і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі до рясного виділення соку.

Крок 6. Далі посуд з вмістом ставимо на плиту. Доповнюємо перцем, гвоздикою, лавровим листом, рослинним маслом і оцтом. Тушкуємо масу близько 30 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7. Через зазначений час апетитний «дунайський салат із зелених помідорів буде готовий. Перекладайте його в скляну банку і відправляйте на зберігання.