Заправка для борщу на зиму – 10 рецептів в банках з буряком, морквою, капустою з покроковими фото

Заправка для борщу на зиму — це суміш інгредієнтів, яку можна приготувати заздалегідь і зберігати для використання в борщі протягом зимового сезону. Це зручний спосіб зберегти аромат і смак борщу протягом усього року. Якщо готувати борщ за всіма правилами, на це піде багато часу і сил. Є просте рішення цієї задачі: заготовити борщову заправку заздалегідь. Ви позбавите себе від необхідності постійно нарізати овочі, щоб зварити борщ, і значно знизити витрати на їх покупку в зимовий час.

Борщова заправка за зиму «Пальчики оближеш»

Даний рецепт заправки для борщу є одним із самих смачних і ароматних. Досить відварити м’ясо і картоплю на суп, а потім додати туди заготовку, щоб блюдо вийшло насиченим і наваристим.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Буряк 2.5 кг
  • Помідори 800 гр.
  • Перець болгарський 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Часник 130 гр.
  • Рафінована соняшникова олія 1.5 склянки
  • Оцет 9% 60 мл
  • Цукор-пісок 3.5 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Перець чилі ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати борщову заправку за зиму «Пальчики оближеш»? Займемося очищенням лука, щоб потім нарізати його дрібними кубиками. Зрізаємо шкірку з буряка і теж натираємо її на крупній тертці.
  2. Солодкий болгарський перець промиваємо і позбавляє від плодоніжки, розрізаємо навпіл. Після видалення насіння нарізаємо перець соломкою.
  3. Вимиваємо свіжі томати. Щоб легко визволити їх від шкірки, необхідно спочатку зробити надріз на верхівці помідорів у вигляді хреста, а потім покласти їх в миску і залити окропом на пару хвилин. Томати без шкірки подрібнюємо за допомогою блендера.
  4. Гіркий перець споліскують водою і нарізаємо як можна дрібніше. Очищені зубки часнику також подрібнюємо ножем або за допомогою землянки
  5. Наливаємо в сковороду ½ склянки олії. Розігріваємо олію на плиті, а потім додаємо в нього лук. Обсмажуємо його до того моменту, поки овоч не стане м’яким.
  6. Слідом відправляємо пюре з томатів, буряк, гіркий перець, сіль і цукор. Виливаємо до інгредієнтів залишок масла і тушкуємо масу близько години. Через 60 хвилин додаємо в сковороду солодкий перець і часник. Продовжуємо тушкувати заправку 20 хвилин. За 2 хвилини до повної готовності вливаємо в сковороду оцет. Перемішуємо заправку для борщу.
  7. Банки і кришки для закаток слід заздалегідь підготувати: очистити, ретельно промити і провести термообробку. Викладаємо борщову заправку в банки і накриваємо кришками горлечка. Закатуємо і перевертаємо. Даємо охолонути під теплою ковдрою добу, а потім зберігаємо в при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!