Лечо з кабачків на зиму – 10 рецептів пальчики оближеш з покроковими фото

Лечо з кабачків – апетитна заготівля на зиму «Пальчики оближеш». Найвдалішим за смаком і різноманітності завжди виходить лечо з кабачків. Ми пропонуємо спробувати десять різноманітних рецептів лечо, які стануть вдалим доповненням до основних страв і святкового столу.

Лечо з кабачків, болгарського перцю і помідорів – пальчики оближеш

Апетитний насичений лечо з кабачків і помідорів з болгарським перцем – дуже красива і смачна заготовка, яка чудово зберігається протягом року і довше. Цибулю і гострий перець у складі додають закуски пікантність і аромат.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2 літра

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кабачок 2 кг
  • Помідори 1 кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ⅓ кг
  • Часник 1 голівка.
  • Перець чилі за смаком
  • Олія оливкова 100 мл
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Сіль-10 гр.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити лечо з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»? Кабачки промийте в проточній воді і, при необходимости, очистіть. Зі старих кабачків потрібно обов’язково знімати шкірку, а молоді можна відразу ж нарізати на скибочки.
  2. Заздалегідь підготуйте томати, перець і часник з цибулею. Ці овочі потрібно промити, очистити коренеплоди і видалити плодоніжки і серцевину у перців. Потім наріжте інгредієнти на невеликі шматочки, які зможе подрібнити ваш блендер.
  3. Всі продукти крім кабачків відправте в блендер або м’ясорубку, щоб підготувати пюре. Доведіть овочі до максимально однорідного стану, щоб вийшло пюре.
  4. Овочевий соус влийте в каструлю, додайте олію, оцет, цукор, сіль і спеції. Доведіть соус до кипіння на помірному вогні, після чого проваріть його протягом десяти хвилин. В цей же час можете заздалегідь обдати окропом літрові банки і вкладете в них нарізані на шматочки кабачки.
  5. Проварене пюре з овочів влийте в банки з кабачками, після чого не забудьте простерилізувати заготовку. Для цього прикрийте банки з лечо кришками і помістіть їх в каструлю з теплою водою. Дно каструлі потрібно вистелити рушником, щоб не пошкодити банки. Стерилізуйте лечо протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання води.
  6. Лечо загорніть і переверніть догори дном до повного охолодження. Після цього можна прибирати апетитну закуску на тривале зберігання в підвал або комору.