Компот з абрикосів на зиму – 10 простих рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Компот з абрикосів на зиму – яскрава, ароматний і дуже смачна ідея для ваших домашніх заготовок. Готовий напій стане прекрасною альтернативою магазинними продуктами. Подавайте до столу разом зі свіжою випічкою та іншими улюбленими десертами. Для приготування оригінального компоту беріть на замітку перевірені рецепти з нашої збірки.

Компот з абрикосів на 3-х літрову банку на зиму

Абрикоси є джерелами багатьох корисних речовин. Тому компот, приготований з абрикосів, виходить неймовірно смачним, ароматним і корисним. Такий компот припаде до смаку не тільки дорослим, його зможуть оцінити і діти. Заготовити самостійно в домашніх умовах компот з абрикосів нескладно. Пробуйте!

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Вода 2 л
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з абрикосів на зиму на 3 літрову банку? Фрукти ретельно промийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.
  2. Далі у попередньо простерилизованную тару викладаємо підготовлені абрикоси.
  3. Всипаємо в банку з вмістом цукор і лимонну кислоту.
  4. У каструлі закип’ятити 2 літри води. Після цього залийте окропом абрикоси, заповнюючи ємність до верху.
  5. Загорніть банку металевою кришкою, використовуючи для цього спеціальний ключ. Злегка струсніть банку, щоб швидше розчинився цукор. Переверніть заготовку дном вгору, укутайте в теплу ковдру і повністю остудіть. Після охолодження можна перемістити компот на тривале зберігання в прохолодне місце.
  6. Компот з абрикосів на зиму готовий! Коли прийде час, відкривайте банку і насолоджуйтеся ароматним і смачним домашнім напоєм!

Приємного апетиту!

Компот з абрикосів без стерилізації на 3 літрову банку на зиму

Перед вами простий і швидкий рецепт приготування ароматного напою домашнього – компоту з абрикосів на зиму без стерилізації на 3 літрову банку. Крім відмінних смакових якостей такий компот дуже корисний, так як абрикоси містять в собі багато вітаміни та мікроелементи. Запорука отримання смачного і красивого компоту – використання стиглих абрикосів.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Абрикоси промиваємо, трохи обсушуємо. Вибираємо для компоту тільки неушкоджені плоди.

2. Поміщаємо абрикоси в простерилизованную трилітрову банку.

3. Приготуємо сироп для компоту. У каструлю наберіть воду, додайте цукор, розмішайте і поставте на помірний вогонь. Після того, як сироп закипить, його необхідно проварити ще пару хвилин.

4. Готовим сиропом наповніть банку з абрикосами до самого верху, відразу загорніть ємність прокип’яченої кришкою. Не забудьте перевірити заготовку на герметичність, перевернувши банку дном вгору. В перевернутому вигляді залишаємо компот до повного охолодження. Можна вкрити його теплою ковдрою або рушником. Такий домашній напій може тривало зберігатися в прохолодному місці.

5. Компот з абрикосів готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот з абрикосів з кісточками на 3-х літрову банку

Компот, приготований з абрикосів з кісточками, виходить дуже смачним і ароматним. Головними перевагами в приготуванні такого напою є простота і швидкість – не потрібно витрачати час на видалення кісточок. Просто, швидко, смачно і корисно – саме так можна описати заготовлений на зиму компот з абрикосів з кісточками.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Абрикоси промиваємо. Для цього компоту необхідно ретельно перебрати плоди – на них не повинно бути потемнілій шкірки і підгнилих місць. Викладаємо промиті абрикоси в простерилизованную тару.

2. В банку з абрикосами заливаємо киплячу воду. Прикриваємо ємність кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

3. Через деякий час воду з банки злити в каструлю.

4. Всипте в воду необхідну кількість цукру, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть сироп протягом 3-5 хвилин після закипання.

5. Киплячим сиропом залийте абрикоси.

6. Загорніть банку заздалегідь прокип’яченої кришкою, переверніть заготовку дном вгору. Для повільного остигання укутайте компот в теплу ковдру.

7. Компот з абрикосів з кісточками готовий!

Приємного вам апетиту!

Як приготувати компот з абрикосів та вишні

Перед вами рецепт смачної заготовки на зиму – компоту з абрикосів та вишні. Чарівний смак такого домашнього напою пояснюється вдалим поєднанням основних інгредієнтів – абрикосів та вишні. Додавання вишні дозволяє розбавити солодкість абрикосів легкою кислинкою. У результаті виходить компот з гармонійним смаком і красивим кольором.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикоси – 700 гр.
  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

1. Абрикоси слід ретельно промити, відібравши перед цим тільки цілі, без видимих пошкоджень плоди. Далі абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки.

2. Вишню також промийте під проточною водою.

3. Викладаємо в трилітрову банку підготовлені абрикоси й вишні, всипаємо до них цукор і щіпку лимонної кислоти. Залишаємо на 30 хвилин. За цей час плоди виділять сік.

4. Через деякий час заливаємо абрикоси й вишні окропом.

5. Прикриваємо банку кришкою, стерилізуємо компот протягом 5 хвилин.

6. Після процесу стерилізації банку з компотом відразу закатуємо кришкою. Перевертаємо заготівлю шийкою вниз, в такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

7. Компот з абрикосів та вишні готовий!

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт компоту з абрикосів і апельсинів

Ароматний компот з абрикосів і апельсинів зможе підкорити своїм смаком навіть дітей! Яскравий вигляд компот з цитрусовими нотками можна поставити і на святковий стіл, пригощаючи гостей. Компот з абрикосів і апельсинів, приготований в домашніх умовах, є прекрасною альтернативою купівельними соків і напоїв.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Абрикоси необхідно перебрати, залишити тільки неушкоджені плоди. Після цього ретельно промиваємо абрикоси.

2. Апельсин слід вимити і порізати кільцями.

3. У простерилизованную банку викладаємо основні інгредієнти – абрикоси і апельсин.

4. Заливаємо фрукти киплячою водою і залишаємо на 10 хвилин.

5. Після цього воду необхідно злити, розбавити її цукром, поставити на помірний вогонь і закип’ятити. Сироп після закипання проваріть ще близько 5 хвилин.

6. Гарячим сиропом відразу ж після приготування залийте абрикоси з апельсином. Загорніть банку з компотом прокип’яченої кришкою.

7. Переверніть компот дном вгору, тим самим перевіряючи заготовку на герметичність. Повністю остудіть компот під теплою ковдрою.

8. Після охолодження перемістіть домашній напій на зберігання в підвал або льох. Компот з абрикосів і апельсинів готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот з абрикосів і персиків на зиму

Доповнюючи компот з абрикосів різними ягодами і фруктами, в результаті можна отримати абсолютно новий напій з величезною гамою смаків. Поєднання абрикосів і персиків не є контрастним, однак у такому випадку компот набуває більш виражений смак і аромат, а також стає максимально корисним.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 600 гр.
  • Персик – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

1. Абрикоси промиваємо, видаляємо кісточки. Самі плоди ріжемо навпіл.

2. Персики також необхідно промити, розрізати на дві частини, вийняти кісточку. Половинки персика поріжте невеликими шматочками.

3. У простерилизованную трилітрову банку викладаємо абрикоси і персики.

4. Заливаємо фрукти окропом. Прикриваємо банку кришкою, прогріваємо протягом 20 хвилин.

5. Далі зливаємо воду в підходящу каструлю. Розбавляємо воду цукром, ставимо на вогонь. Як тільки сироп закипить, включаємо таймер на 2-3 хвилини. У самому кінці додайте в сироп щіпку лимонної кислоти.

6. Заливаємо киплячим сиропом абрикоси і персики. Банку з компотом відразу ж закатуємо прокип’яченої кришкою. Остуджуємо заготівлю, перевернувши ємність дном вгору і обгорнувши теплим рушником. Після повного охолодження перемістіть компот на зберігання в прохолодне місце. Компот з абрикосів і персиків готовий!

Приємного вам апетиту!

Дуже смачний абрикосовий компот з лимоном

Компот з абрикосів можна розбавляти іншими фруктами, щоб смак готового напою став більш вираженим і насиченим. Для цих цілей часто використовують цитруси. Даний рецепт описує приготування компоту з абрикосів з лимоном. Цитрусові нотки тільки підкреслять солодкість абрикосів, тим самим роблячи компот чудово смачним!

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 1 кг
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Абрикоси ретельно промийте. За бажанням всі плоди можна очистити від кісточок. Можна також зробити асорті – приготувати компот з очищених абрикосів і абрикосів з кісточками.

2. У попередньо стерилізовану банку викладаємо підготовлені абрикоси.

3. Лимон промиваємо та нарізаємо його скибочками, товщиною приблизно 0,5-1 див.

4. Скибочки лимона поміщаємо в банку з абрикосами.

5. Киплячою водою необхідно залити абрикоси з лимоном. Далі прикриваємо ємність кришкою, залишаємо прогріватися на 30 хвилин.

6. Через деякий час воду зливаємо в каструлю, додаємо до неї цукор, розмішуємо. Ставимо каструлю на вогонь, чекаємо закипання. Після цього варимо сироп ще 3-4 хвилини.

7. Наповніть банку з абрикосами готовим сиропом. Компот після цього необхідно відразу закатати прокип’яченої кришкою.

8. Переверніть заготовку дном вгору, перевіряючи її на герметичність. У такому вигляді повністю остудіть компот.

9. Компот з абрикосів c лимоном готовий!

Приємного вам апетиту!

Простий рецепт компоту з абрикосів зі смородиною

Вашій увазі пропонується рецепт приготування ароматної, смачної і насиченого напою – компоту з абрикосів зі смородиною. Додавання чорної смородини надає компоту незвичайний смак і колір. Незважаючи на безліч варіантів приготування компотів, найбільш вдалим є метод дворазової заливання окропом. Просто і смачно!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 500 гр.
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Абрикоси промиваємо, залишаємо плоди в друшляку, щоб стекла зайва рідина.

2. Смородину знімаємо з гілочок, промиваємо під проточною водою.

3. У попередньо простерилизованную банку поміщаємо промиті абрикоси і чорну смородину.

4. Далі в банку вливаємо окріп. Ємність прикриваємо кришкою, прогріваємо протягом 10 хвилин.

5. Через деякий час зливаємо в каструлю рідину з банки. Ставимо її на помірний вогонь, після закипання додаємо необхідну кількість цукру. Чекаємо чергового закипання, потім ще протягом 5 хвилин варимо сироп.

6. Готовим сиропом наповнюємо банку з абрикосами і чорною смородиною, після цього відразу закатуємо ємність металевою кришкою. Остудіть заготовку при кімнатній температурі в перевернутому вигляді.

7. Компот з абрикосів зі смородиною готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот «Фанта» з абрикосів з апельсинами на зиму

Перед вами рецепт незвичайного і дуже смачного напою – компоту «Фанта», приготованого з абрикосів з додаванням апельсина і лимона. Компот виходить освіжаючим, бадьорить і вітамінним. Такий напій дійсно за смаком нагадує «Фанту», що не може не радувати дітей! Гарний настрій і насичення організму вітамінами гарантовано!

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 400 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Абрикоси переберіть, залиште для заготівлі тільки неушкоджені плоди. Промийте і обсушіть їх. Вийміть кісточки, розрізавши абрикоси навпіл.

2. Апельсин і лимон ретельно промиваємо. Ріжемо цитруси на кружечки, потім навпіл.

3. Викладаємо основні інгредієнти – абрикоси, апельсин і лимон – в стерилізовану тару.

4. Всипаємо в банку з фруктами необхідне за рецептом кількість цукру. Якщо хочете зробити домашній напій більш концентрованим, відрегулюйте кількість цукру – додайте його в більшому обсязі.

5. Вливаємо в ємність з вмістом киплячу воду, відразу закатуємо банку прокип’яченої кришкою.

6. Заготовку необхідно перевернути догори дном, укутати ковдрою і остудити.

7. Компот «Фанта» з абрикосів на зиму готовий! Зберігайте заготовку в прохолодному і темному місці.

Приємного вам апетиту!

Простий рецепт приготування компот з абрикосів і черешні

Абрикоси і черешня – дуже цікаве і смачне поєднання для компоту, заготовленого на зиму. Такий домашній напій виходить дуже насиченим, адже абрикоси та черешні віддають сиропу максимум аромату і смаку. Завдяки методу подвійної заливки компот зможе довго зберігатися без зміни смаку.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Абрикос – 600 гр.
  • Черешня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Абрикоси промийте, очистіть від кісточок.

2. Черешню також промийте під проточною водою, попередньо очистивши її від гілочок і листочків.

3. Підготовлені абрикоси та черешні викладаємо в простерилизованную трилітрову банку.

4. Кип’ятимо воду. Вливаємо окріп в банку з вмістом, прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 30 хвилин.

5. Через півгодини зливаємо охололу воду в каструлю, додаємо до неї цукор і варимо сироп. Після закипання проваріть його протягом 3-4 хвилин.

6. Свіжо приготованим сиропом залийте абрикоси та черешні, банку відразу загорніть кришкою. До повного охолодження переверніть компот дном вгору і укутайте його в теплий рушник або ковдру.

7. Компот з абрикосів і черешні готовий!

Приємного вам апетиту!