Желе з абрикосів – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Желе з абрикосів – це незвичайне і смачне частування, в яке закохається вся сім’я. У літній сезон господині готують всілякі частування з фруктів: пироги, компоти і, звичайно ж, джеми, варення і желе. Заготовки на зиму збережуть це настрій і подарують тепло і спогади про літо в зимову пору.

Густе желе з абрикосів без кісточок на зиму

найкращий десерт, яким можна поласувати за чашкою чаю в холодний зимовий вечір, це желе з абрикосів. І мова не про те, що в коробочках продають у магазинах. Про це густому і смачне желе, яке заготовляють у банках на зиму, щоб навіть в холоди насолоджуватися смаком і користю літніх фруктів.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 400 мл

Процес приготування:

  1. Як зварити густе желе з абрикосів на зиму? Почніть з підготовки фруктів. Переберіть їх, вибираючи стиглі і м’які плоди. Якщо якісь абрикоси мають невеликі вади, акуратно зріжте. Ретельно вимийте фрукти під проточною водою, особливо якщо ви їх купили.
  2. Видаліть плодоніжки. Плоди руками розламайте на половинки і вийміть кісточки. Якщо зробити це проблематично з-за того, що плід занадто м’який, використовуйте ніж. Абрикоси розріжте на четвертинки.
  3. Перекладіть подрібнені фрукти у велику каструлю. Туди ж влийте воду. Поставте посуд з фруктами на середній вогонь і варіть до тих пір, поки вони не стануть зовсім м’якими. Після цього злийте воду.
  4. Візьміть іншу каструлю і поставте на неї сито. Частинами відправляйте в нього варені фрукти і розтирайте їх в пюре. Для цього можете скористатися спеціальним приладом або столовою ложкою. У каструлю з пюре додайте цукор і перемішайте. Поставте майбутнє желе на середній вогонь і варіть, поки воно не зменшиться в об’ємі на третину.
  5. Стерилізуйте банки і кришки, опустивши їх у киплячу воду на 3-4 хвилини. Гаряче желе розлийте по поллитровкам і герметично закрийте підготовленими кришками. Поставте банки догори дном, накрийте щільною тканиною або невеликим ковдрою і залиште до повного охолодження. Готове ласощі зберігайте в льосі або іншому прохолодному місці.

Приємного апетиту!