Повидло з ранеток на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Ранетки відрізняються терпким солодкуватим смаком. З сорту виходять оригінальні домашні заготовки на зиму. Використовуйте яблука для приготування густого повидла, яке послужить начинкою для випічки або самостійним десертом для сімейного чаювання. Беріть на замітку 5 кулінарних ідей з покроковим описом процесу.

Повидло з ранеток в домашніх умовах на зиму

Ароматне і густе повидло можна приготувати з ранеток для тривалого зберігання на зиму. Таке ласощі підійде для чаювання, а також стане яскравою начинкою для борошняних виробів.

Інгредієнти на
1 л.

  • Яблука Ранетки 1 кг
  • Вода-1 склянка
  • Цукор-пісок-3 склянки
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачне повидло з ранеток на зиму? Відбираємо потрібну кількість ранеток для приготування повидла. Промиваємо їх і даємо обсохнути.
  2. Далі яблука нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину і плодоніжки прибираємо.
  3. У невеликій каструлі кип’ятимо воду і опускаємо в неї цукор з корицею. Розмішуємо і варимо до утворення однорідного сиропу.
  4. Опускаємо фруктові шматочки в гарячу суміш і доводимо вміст до кипіння.
  5. Варимо ароматну заготівлю близько 30 хвилин на дуже слабкому вогні.
  6. Далі готове повидло можна розподіляти по банкам або попередньо подрібнити ще до гладкого стану. Зберігайте частування в прохолодному приміщенні!