Повидло з ранеток на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Ранетки відрізняються терпким солодкуватим смаком. З сорту виходять оригінальні домашні заготовки на зиму. Використовуйте яблука для приготування густого повидла, яке послужить начинкою для випічки або самостійним десертом для сімейного чаювання. Беріть на замітку 5 кулінарних ідей з покроковим описом процесу.

Повидло з ранеток в домашніх умовах на зиму

Ароматне і густе повидло можна приготувати з ранеток для тривалого зберігання на зиму. Таке ласощі підійде для чаювання, а також стане яскравою начинкою для борошняних виробів.

Інгредієнти на
1 л.

  • Яблука Ранетки 1 кг
  • Вода-1 склянка
  • Цукор-пісок-3 склянки
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачне повидло з ранеток на зиму? Відбираємо потрібну кількість ранеток для приготування повидла. Промиваємо їх і даємо обсохнути.
  2. Далі яблука нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину і плодоніжки прибираємо.
  3. У невеликій каструлі кип’ятимо воду і опускаємо в неї цукор з корицею. Розмішуємо і варимо до утворення однорідного сиропу.
  4. Опускаємо фруктові шматочки в гарячу суміш і доводимо вміст до кипіння.
  5. Варимо ароматну заготівлю близько 30 хвилин на дуже слабкому вогні.
  6. Далі готове повидло можна розподіляти по банкам або попередньо подрібнити ще до гладкого стану. Зберігайте частування в прохолодному приміщенні!

Повидло з ранеток через сито на зиму

Щоб домашнє повидло з ранеток вийшло ніжним і повітряним, готуйте його з допомогою дрібного сита. Готовий продукт порадує своїм смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Підходить для зимового зберігання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 0,7 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

1. У сотейник вливаємо невелику кількість води. Ставимо посуд на плиту.

2. Сюди опускаємо шматочки заздалегідь промитих ранеток. Знімаємо шкірку за бажанням. Кип’ятимо масу і варимо близько 15-20 хвилин на слабкому вогні.

3. Гарячий продукт обережно розтираємо через дрібне сито. Зручно це робити за допомогою дерев’яної лопатки.

4. Отриману кашку відправляємо назад в сотейник і засипаємо цукром.

5. Розмішуємо вміст, знову кип’ятимо його і тушкуємо на повільному вогні ще 20 хвилин.

6. Ніжне домашнє повидло з ранеток готово. Перекладайте його в чисту скляну банку, закривайте кришкою і забирайте на зберігання.

Як приготувати повидло з яблук ранеток з допомогою блендера?

Зручний спосіб приготувати густе повидло з ранеток – з допомогою блендера. Яскраве ласощі підходить для зимового зберігання в банках. Подавайте його до столу в будь-який час року разом з гарячим чаєм.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 1 кг
  • Цукор – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо ранетки, нарізаємо їх невеликими шматочками, які відразу занурюємо в блендер. Серцевину з кісточками не використовуємо.

2. Перемелюємо яблука до стану дрібної кашки.

3. Отриманий продукт засипаємо цукром, розмішуємо і залишаємо настоятися 20-30 хвилин.

4. Після того, як сухий інгредієнт розчиниться, переставляйте посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо заготівлю і варимо 15 хвилин на невеликому вогні. Все це час помішуємо дерев’яною лопаткою.

5. Гаряче яблучне ласощі можна розливати по скляним банкам. Закочуйте продукт і відправляйте на зберігання!

Домашнє повидло з ранеток через м’ясорубку на зиму

Один з популярних способів приготування повидла – через м’ясорубку. Смачне і апетитне ласощі можна отримати з яблук «ранеток». Порадуйте себе і близьких насиченим і ароматним десертом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 3 кг
  • Цукор – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Промиті і висушені ранетки поділяємо на невеликі часточки. При цьому акуратно вирізаємо серцевину і плодоніжки.

2. Прокручуємо кожен шматочок через м’ясорубку. У результаті повинна вийти яблучна кашка.

3. Після цього кип’ятіть воду і розчиняйте в ній цукор. Варимо рідина з сухим інгредієнтом до утворення однорідного, злегка тягучого сиропу.

4. У гарячу суміш занурюємо перемелені ранетки. Кип’ятимо загальну масу і готуємо на маленькому вогні ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

5. У чисті стерилізовані банки занурюємо готове повидло. Закриваємо наповнену тару кришками, охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо на зберігання.

Простий і смачний рецепт повидла з ранеток в мультиварці

Насичене і ароматне повидло з ранеток можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб значно полегшить і прискорить вашу роботу. Ласощі надовго збереже свої якості, що підходить для заготовок в банку.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 1,5 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Ранетки промиваємо під водою, потім нарізаємо їх часточками, акуратно видаливши серцевину. Підготовлений продукт подрібнюємо в блендері.

2. Далі фруктову масу засипаємо двома склянками цукру і залишаємо на 30-40 хвилин. У цей час важливо розмішувати продукти, щоб вони пустили сік.

3. Перекладаємо яблучно-цукрову суміш у чашу мультиварки.

4. Включаємо техніку в режимі «варення» або «випічка» на 1 годину. Цього часу вистачить, щоб отримати густий однорідний продукт.

5. Гаряче повидло з ранеток можна відразу ж розливати по підготовленим банкам. Закривайте тару кришками і відправляйте на зберігання.

Повидло з райських яблучок з апельсином на зиму

Густе і яскраве повидло виходить з ранеток і апельсина. Цитрусовий аромат додасть оригінальність яблучного ласощів. Використовуйте продукт для домашнього чаювання або приготування інших десертів.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 3 склянки

Процес приготування:

1. Очищаємо ранетки від шкірки і нарізаємо їх невеликими кубиками.

2. Промиваємо апельсини. Їх можна розділити на часточки, акуратно видаливши всі кісточки. Шкірку не видаляємо.

3. Далі цитрус подрібнюємо в блендері до стану дрібної кашки.

4. У загальній мисці змішуємо масу з апельсинів, яблука і цукор. Залишаємо заготовку на дві години.

5. Через деякий час переставляємо посуд на плиту, доводимо вміст до кипіння і варимо ще 40 хвилин на слабкому вогні.

6. У процесі варіння перемішуємо продукт і стежимо, щоб він не пригорав.

7. Готове повидло вийде густим і однорідним. Розливаємо його по банках, закриваємо кришками і ставимо на зберігання.