Солоні кавуни в банках на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Солоні кавуни в скляних банках — оригінальна ідея для домашньої заготовки на зиму. Готовий продукт використовують в якості холодної закуски. Вона порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Використовуйте для приготування 5 яскравих рецептів з докладним описом процесу.

Солоні кавуни в банку без стерилізації на зиму — кращий рецепт

Швидко і смачно засолити кавуни можна в банку без використання стерилізації. При цьому продукт підійде для тривалого зберігання. Подавайте яскраву закуску в будь-який час року.

Інгредієнти на
3 л.

  • Кавун 2.5 кг
  • Вода 2 л
  • Сіль 50 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Оцет столовий 9% 50 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити солоні кавуни в банках на зиму? Вибираємо кавун середнього розміру. Промиваємо його з допомогою щітки і соди.
  2. Ділимо продукт на великі товсті скибочки.
  3. Далі розрізаємо на невеликі трикутники.
  4. В чисту банку щільно укладаємо шматочки кавуна. Заливаємо їх окропом на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду, кип’ятимо її з сіллю і цукром. Виливаємо гарячий маринад назад у банку.
  6. Додаємо оцет і закриваємо заготовки кришкою.
  7. Солоні кавуни в банку готові. Охолоджуйте їх у перевернутому стані, після надсилайте на зберігання.