Лисички на зиму – 10 простих рецептів приготування заготовок з покроковими фото

Лисички на зиму — це прекрасна закуска, яка має масу варіацій. Ароматні грибочки додадуть різноманітність вашого раціону. Лисички подають як делікатес на свята, а також прикрашають стіл повсякденно. Приготування нескладних страв освоїть навіть новачок. Добірка допоможе заготовити закуски для тих, хто не вживає м’ясні продукти.

Мариновані лисички на зиму в банках

Мариновані лисички на зиму в банках – закуска, перед якою важко встояти. Заготівля втілюється просто, прянощі додають частування неповторний аромат. Грибочки підходять для свят, а також урізноманітнюють щоденне і пісне меню.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Лисички свіжі 2 кг
  • Вода 1.5 л
  • Оцет столовий 9% 60 мл
  • Сіль 50 гр.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Гвоздика 1 бутона
  • Цукор-пісок 100 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати лисички на зиму, необхідно перебрати яскраві грибочки, видаливши лісовий сміття. Підготовлені лисички складаємо по містку ємність і заливаємо холодною водою. Вимочуємо гриби близько години. Якщо примірники досить великі, розрізаємо їх на кілька частин.
  2. Вимочені лисички промиваємо, вивантажуємо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин. Не забуваємо знімати піну.
  3. Коли лисички опустяться на дно – значить, вони зварилися.
  4. З допомогою шумівки дістаємо гриби і обполіскуємо їх під краном. У киплячий відвар кладемо перець та інші спеції. Довівши до кипіння, повертаємо гриби. Після вторинного закипання проварюємо 10 хвилин. Вливаємо оцтову кислоту і на мінімальному вогні кип’ятимо 5 хвилин.
  5. Гарячі гриби розкладаємо по стерилізованим банкам.
  6. Порожнечі заповнюємо ароматним маринадом. Закручуємо банки стерильними кришками. Завжди використовуємо тільки нові кришки, щоб зберегти заготівлю як можна довше.
  7. Гарячі закрутки перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою. Остуджуємо в такому положенні, після чого переносимо до решти консервації. Приємного апетиту!