Варення з журавлини – 6 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Журавлина неймовірно цінна ягода, її збирають з кінця вересня до перших снігопадів. На зиму її краще заморозити або приготувати варення. Пропонуємо вашій увазі статтю з 6 рецептів цього смачного і корисного варення.

Просте варення-п’ятихвилинка з журавлини

Відмінний рецепт варення до чаю для лентяек. Всього за кілька хвилин у вас на столі буде смачне і корисне варення з журавлини. За своїм корисним властивостям з журавлиною не зрівняється ніяка інша ягода.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Журавлина 300 гр.
  • Вода-3 склянки
  • Цукрозамінник за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з журавлини на зиму? Ягоди переберіть, помийте, перекладіть в каструлю.
  2. Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть на повільному вогні 3-5 хвилин.
  3. Потім зніміть каструлю з вогню, пюрируйте ягоди блендером.
  4. Додайте цукрозамінник, перемішайте.
  5. Таке швидке варення-п’ятихвилинку зберігайте в холодильнику протягом кількох днів.

Приємного апетиту!