Варення з журавлини – 6 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Журавлина неймовірно цінна ягода, її збирають з кінця вересня до перших снігопадів. На зиму її краще заморозити або приготувати варення. Пропонуємо вашій увазі статтю з 6 рецептів цього смачного і корисного варення.

Просте варення-п’ятихвилинка з журавлини

Відмінний рецепт варення до чаю для лентяек. Всього за кілька хвилин у вас на столі буде смачне і корисне варення з журавлини. За своїм корисним властивостям з журавлиною не зрівняється ніяка інша ягода.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Журавлина 300 гр.
  • Вода-3 склянки
  • Цукрозамінник за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з журавлини на зиму? Ягоди переберіть, помийте, перекладіть в каструлю.
  2. Влийте в каструлю воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть на повільному вогні 3-5 хвилин.
  3. Потім зніміть каструлю з вогню, пюрируйте ягоди блендером.
  4. Додайте цукрозамінник, перемішайте.
  5. Таке швидке варення-п’ятихвилинку зберігайте в холодильнику протягом кількох днів.

Приємного апетиту!

Як приготувати варення з замороженої журавлини?

Журавлина – неймовірно корисна ягода, на смак кисла з невеликою гіркуватістю, тому їсти її у свіжому вигляді мало хто любить. Щоб їсти журавлину було більш приємно, можна приготувати з неї варення.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Журавлина заморожена – 300 гр.
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

1. Можна використовувати заморожену самостійно журавлину або придбану в магазині.

2. Журавлину повністю розморозьте, засипте цукром і залиште в холодильнику на добу.

3. За цей час журавлина пустить сік і цукор майже повністю розтане.

4. Поставте каструлю з журавлиною на вогонь, доведіть до кипіння, потім варіть варення на повільному вогні 50-60 хвилин, періодично помішуючи.

5. Гаряче варення викладіть в стерилізовану банку і загорніть її чистою кришкою. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Просте і смачне варення з журавлини без варіння

Завдяки своїм цілющим властивостям журавлинне варення може бути використано в якості жарознижуючого або імуностимулюючий засіб при легких нездужаннях чи переохолодженні. Приготувати його зовсім нескладно.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Журавлина – 100 гр.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

1. Інгредієнти для варення необхідно брати з розрахунку 1 частина ягід і 2 частини цукру. Ягоди помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

2. Засипте ягоди цукром.

3. Перетріть ягоди з цукром дерев’яною лопаткою або блендером.

4. Банки для зберігання варення помийте і стерилізуйте. Банки наповніть варенням на ¾ об’єму, так як цукор ще буде розчиняться і маса буде трохи збільшуватися.

5. Таке журавлинне варення ідеально для чаювання в холодну пору року.

Приємного апетиту!

Як зварити журавлинне варення з апельсином?

Чудове варення з журавлини і апельсина – натуральний джерело вітаміну С. Аромат апельсина прекрасно гармонує з яскравим журавлинним смаком, такий десерт неодмінно сподобається вашій родині.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Журавлина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсин – 3 шт.

Процес приготування:

1. Апельсини ретельно промийте, обшпарте окропом і просушіть. Зріжте цедру і видавити сік.

2. У каструлю всипте цукор і влийте апельсиновий сік. Доведіть сироп до кипіння.

3. Журавлину переберіть і промийте. Викладіть журавлину в сироп, варіть 10 хвилин на помірному вогні після кипіння.

4. Потім додайте варення апельсинову цедру і продовжуйте варити ще кілька хвилин.

5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх чистими кришками. Закачування остудіть в перевернутому стані і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування варення з журавлини з яблуками

Неймовірно смачне варення з журавлини і яблук стане прекрасним доповненням до чаю чи солодкою начинкою для домашніх пирогів. Для варення краще відібрати дуже зрілу журавлину і соковиті кисло-солодкі яблука.

Час готування: 600 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Журавлина – 1 кг
  • Яблука – 0,5 кг
  • Цукор – 2-2,5 кг

Процес приготування:

1. Яблука і журавлину помийте.

2. Викладіть журавлину в каструлю, додайте півсклянки води, поставте на вогонь і варіть, поки ягоди не почнуть лопатися.

3. Після цього додайте цукор.

4. Яблука наріжте скибочками, викладіть в каструлю. Перемішайте варення і продовжуйте варити 20-30 хвилин після кипіння на середньому вогні.

5. Потім розкладіть готове варення по стерилізованим банкам, закрити їх кришками і остудіть, обгорнувши ковдрою. Після того, як загортання охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з журавлини і брусниці

Журавлина і брусниця, які ягоди в кінці літа і на початку осені можна знайти в лісі. Завдяки високому вмісту вітаміну С вони є відмінним профілактичним засобом, що зміцнює імунітет. Тому і варення з цих ягід таке цінне.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Журавлина – 0,5 кг
  • Брусниця – 0,5 кг
  • Цукор – 600 гр.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.

2. Потім зваріть цукровий сироп. Всипте В каструлю половину цукру і влийте воду, доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.

3. Потім в цукровий сироп додайте ягідну масу, перемішайте і варіть 15 хвилин. Далі всипте цукор, що залишився.

4. Перемішуйте варення до повного розчинення цукру.

5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими кришками. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!