Капуста в розсолі відрізняється різкувато-кислуватим і досить солонуватим смаком, який знаходить вдале застосування в приготуванні всіляких кислих щів. Також з переваг можна сказати, що капуста завжди залишається хрусткою, якщо дотримуватися правил зберігання.
Класична квашена капуста в розсолі в 3-х літровій банці
Класичний рецепт як завжди може порадувати простотою свого приготування і підійде для початківців господарок, які тільки відкривають для себе світ заготовок на зиму.
Інгредієнти на
3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Кріп 1 ч. л. насіння
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в розсолі у банку на зиму? Капусту шаткуємо як можна дрібніше, а морква подрібнюємо на крупній тертці. Всі компоненти з’єднуємо разом.
- У промиту з содою банку викладаємо подрібнені овочі, утрамбовуючи їх за допомогою дерев’яної толкушкой. Також не забуваємо додавати між шарами лаврове листя, перець і насіння кропу.
- Ближче до шийки банки залишаємо трохи вільного місця, куди додаємо сіль.
- Після того, як наповнили банку всіма необхідними інгредієнтами, заливаємо в неї воду кімнатної температури.
- Перш ніж закрити банку кришкою, протикаємо капусту наскрізь будь-яким гострим і довгим предметом для того, щоб вся капуста наситилася розсолом. Квасимо капусту протягом трьох днів у місці, з температурою до 20 градусів, щодня протикаючи її шпажкою.
- за три дні розсіл зливаємо в каструлю і кип’ятимо протягом 4-5 хвилин, додавши в нього цукровий пісок. Цим же розсолом знову заливаємо капусту і накриваємо блюдцем. Лишаємо в такому вигляді до повного остигання.
- Порцію квашеної капусти можна перекласти в ємність поменше, щоб відразу подавати до столу, а основну частину зберігаємо в банку під капроновою кришкою в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!
Квашена капуста в розсолі без оцту в банку
Побоювання з приводу того, що капуста без оцту стане менш смачною ближче до зими абсолютно марні. Розсіл бере цю відповідальність на себе і чудово з нею справляється. Овочі в такому розсолі виходять в міру солоними, хрусткими і ароматними.
Час приготування: 1,5 години.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 20.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2,5-3,0 кг
- Морква – 2-3 шт.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Першим ділом в каструлю з водою, додаємо сіль з цукром, перемішуємо і доводимо до стану кипіння. Після чого залишаємо розсіл остигати.
2. Паралельно з цим на тертці для приготування моркви по-корейськи натираємо очищену моркву.
3. Потім дрібно шаткуємо капусту будь-яким зручним для вас способом.
4. З’єднуємо морква з капустою, додаємо перець і лаврове листя.
5. Весь вміст дуже добре перемішуємо і розкладаємо по підготовленим банкам.
6. Наповнені банки ставимо на піднос або будь-яку іншу поверхню і вливаємо охолоджений розсіл.
7. Накриваємо марлею і ні в якому разі не закорковуємо кришками. У такому вигляді залишаємо бродити капусту при кімнатній температурі протягом трьох днів, періодично протикаючи наскрізь гострим предметом.
8. Через три дні капуста буде готова до вживання. Але все ж радимо припасти баночки до зими.
Приємного апетиту!
Хрустка квашена капуста в розсолі з цукром
Для того, щоб квашена капуста кисла стала трохи солодше, для балансу в розсіл не доведеться додавати багато цукру, що є істотним плюсом і не збавляє користі овочів.
Час готування: 3 дні 120 хв.
Час приготування:3 дня.
Порцій – 20.
Склад:
- Капуста білокачанна – 3000 гр.
- Морква – 2-3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Нашатковану капусту поєднуємо з подрібненою морквою.
2. На дно простерилізованій банки опускаємо лаврове листя і перець горошком.
3. Починаємо укладати капусту з морквою, сильно не утрамбовувавши.
4. В кип’яченій охолодженій воді розчиняємо сіль.
5. І заливаємо рідина в банку з капустою, щоб вона повністю покривала її.
6. Банку покриваємо марлею і зав’язуємо резинкою. У такому вигляді ставимо її в каструлю або будь-яку емальований посуд, щоб у ній міг збиратися сік.
7. Залишаємо банки в такому вигляді протягом трьох діб, обов’язково протикаючи капусту наскрізь дерев’яною палицею. Завдяки цій дії ми випускаємо утворився в результаті бродіння газ.
8. По закінченню трьох днів зливаємо розсіл з банки і всипаємо в нього цукровий пісок, після чого повертаємо його у капусту.
9. Через дві години накриваємо банку кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник. На цьому процес приготування завершено, і така смачна хрустка капуста може доповнювати ваш обід або вечерю.
Бажаємо приємного апетиту!
Соковита квашена капуста з морквою в розсолі в банку
Багато овочів взимку не буває. Морква додає страві не тільки кольору, але і приємний солодкуватий смак з нотками прянощі.
Час приготування: 2-3 дні 90 хв.
Час приготування:2-3 дні.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2000-2500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. До досить дрібно нашаткованої капусти додаємо терту моркву.
2. Овочеву суміш ретельно переминаем, щоб капуста стала м’якше і пустила трохи соку.
3. Наповнюємо капустою з морквою простерилизованную банку.
4. У холодну воду додаємо сіль з цукром і ретельно розмішуємо.
5. Потім заливаємо рідина в банку до самих країв і ставимо банку в тарілку. Залишаємо капусту кваситься при кімнатній температурі протягом декількох діб.
6. Щодня приблизно три рази за день необхідно протикати капусту гострим і довгим предметом.
7. Залишаємо капусту ще на одну добу, поки не закінчиться процес бродіння. Після чого накриваємо її капроновою кришкою і відправляємо в холодильник.
Приємного апетиту!
Квашена капуста швидкого приготування в банку з розсолом за добу
Все неможливе можливо. І якщо ви ніяк не можете взятися за приготування квашеної капусти тільки із-за відсутності часу, то цей рецепт безумовно для вас. Вам буде потрібно годину активного часу приготування, а на наступний день хрустка, соковита капуста буде вже на вашому столі радіти своїм смаком і ароматом.
Час приготування: 25 ч.
Час приготування:24 ч.
Порцій – 8.
Склад:
- Капуста – 1000 гр.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 0,5 склянки
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Капусту нарізаємо на тонку і довгу соломку. Очищену морквину тремо за допомогою великої терки і додаємо в ємність з капустою. Все добре перемішуємо.
2. Капусту досить щільно укладаємо в банку.
3. У киплячу воду засипаємо сіль з цукром, перець горошок і лаврове листя.
4. Після закипання вливаємо в каструлю олію і столовий оцет, все добре перемішуємо і кип’ятимо ще одну хвилину.
5. Гарячу рідину заливаємо в банку і щільно закручуємо кришкою, в такому вигляді залишаємо капусту на 24 години.
6. Вже на наступний день капуста буде готова, і ви зможете подавати її до обіду або вечері, щоб продегустувати.
Приємного вам апетиту!