Капуста квашена в розсолі у банку – 5 рецептів хрусткою і соковитою капусти на зиму з покроковими фото

Капуста в розсолі відрізняється різкувато-кислуватим і досить солонуватим смаком, який знаходить вдале застосування в приготуванні всіляких кислих щів. Також з переваг можна сказати, що капуста завжди залишається хрусткою, якщо дотримуватися правил зберігання.

Класична квашена капуста в розсолі в 3-х літровій банці

Класичний рецепт як завжди може порадувати простотою свого приготування і підійде для початківців господарок, які тільки відкривають для себе світ заготовок на зиму.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Кріп 1 ч. л. насіння
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в розсолі у банку на зиму? Капусту шаткуємо як можна дрібніше, а морква подрібнюємо на крупній тертці. Всі компоненти з’єднуємо разом.
  2. У промиту з содою банку викладаємо подрібнені овочі, утрамбовуючи їх за допомогою дерев’яної толкушкой. Також не забуваємо додавати між шарами лаврове листя, перець і насіння кропу.
  3. Ближче до шийки банки залишаємо трохи вільного місця, куди додаємо сіль.
  4. Після того, як наповнили банку всіма необхідними інгредієнтами, заливаємо в неї воду кімнатної температури.
  5. Перш ніж закрити банку кришкою, протикаємо капусту наскрізь будь-яким гострим і довгим предметом для того, щоб вся капуста наситилася розсолом. Квасимо капусту протягом трьох днів у місці, з температурою до 20 градусів, щодня протикаючи її шпажкою.
  6. за три дні розсіл зливаємо в каструлю і кип’ятимо протягом 4-5 хвилин, додавши в нього цукровий пісок. Цим же розсолом знову заливаємо капусту і накриваємо блюдцем. Лишаємо в такому вигляді до повного остигання.
  7. Порцію квашеної капусти можна перекласти в ємність поменше, щоб відразу подавати до столу, а основну частину зберігаємо в банку під капроновою кришкою в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!

Квашена капуста в розсолі без оцту в банку

Побоювання з приводу того, що капуста без оцту стане менш смачною ближче до зими абсолютно марні. Розсіл бере цю відповідальність на себе і чудово з нею справляється. Овочі в такому розсолі виходять в міру солоними, хрусткими і ароматними.

Час приготування: 1,5 години.

Час приготування:3 дня.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,5-3,0 кг
  • Морква – 2-3 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Першим ділом в каструлю з водою, додаємо сіль з цукром, перемішуємо і доводимо до стану кипіння. Після чого залишаємо розсіл остигати.

2. Паралельно з цим на тертці для приготування моркви по-корейськи натираємо очищену моркву.

3. Потім дрібно шаткуємо капусту будь-яким зручним для вас способом.

4. З’єднуємо морква з капустою, додаємо перець і лаврове листя.

5. Весь вміст дуже добре перемішуємо і розкладаємо по підготовленим банкам.

6. Наповнені банки ставимо на піднос або будь-яку іншу поверхню і вливаємо охолоджений розсіл.

7. Накриваємо марлею і ні в якому разі не закорковуємо кришками. У такому вигляді залишаємо бродити капусту при кімнатній температурі протягом трьох днів, періодично протикаючи наскрізь гострим предметом.

8. Через три дні капуста буде готова до вживання. Але все ж радимо припасти баночки до зими.

Приємного апетиту!

Хрустка квашена капуста в розсолі з цукром

Для того, щоб квашена капуста кисла стала трохи солодше, для балансу в розсіл не доведеться додавати багато цукру, що є істотним плюсом і не збавляє користі овочів.

Час готування: 3 дні 120 хв.

Час приготування:3 дня.

Порцій – 20.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 3000 гр.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Нашатковану капусту поєднуємо з подрібненою морквою.

2. На дно простерилізованій банки опускаємо лаврове листя і перець горошком.

3. Починаємо укладати капусту з морквою, сильно не утрамбовувавши.

4. В кип’яченій охолодженій воді розчиняємо сіль.

5. І заливаємо рідина в банку з капустою, щоб вона повністю покривала її.

6. Банку покриваємо марлею і зав’язуємо резинкою. У такому вигляді ставимо її в каструлю або будь-яку емальований посуд, щоб у ній міг збиратися сік.

7. Залишаємо банки в такому вигляді протягом трьох діб, обов’язково протикаючи капусту наскрізь дерев’яною палицею. Завдяки цій дії ми випускаємо утворився в результаті бродіння газ.

8. По закінченню трьох днів зливаємо розсіл з банки і всипаємо в нього цукровий пісок, після чого повертаємо його у капусту.

9. Через дві години накриваємо банку кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник. На цьому процес приготування завершено, і така смачна хрустка капуста може доповнювати ваш обід або вечерю.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковита квашена капуста з морквою в розсолі в банку

Багато овочів взимку не буває. Морква додає страві не тільки кольору, але і приємний солодкуватий смак з нотками прянощі.

Час приготування: 2-3 дні 90 хв.

Час приготування:2-3 дні.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2000-2500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. До досить дрібно нашаткованої капусти додаємо терту моркву.

2. Овочеву суміш ретельно переминаем, щоб капуста стала м’якше і пустила трохи соку.

3. Наповнюємо капустою з морквою простерилизованную банку.

4. У холодну воду додаємо сіль з цукром і ретельно розмішуємо.

5. Потім заливаємо рідина в банку до самих країв і ставимо банку в тарілку. Залишаємо капусту кваситься при кімнатній температурі протягом декількох діб.

6. Щодня приблизно три рази за день необхідно протикати капусту гострим і довгим предметом.

7. Залишаємо капусту ще на одну добу, поки не закінчиться процес бродіння. Після чого накриваємо її капроновою кришкою і відправляємо в холодильник.

Приємного апетиту!

Квашена капуста швидкого приготування в банку з розсолом за добу

Все неможливе можливо. І якщо ви ніяк не можете взятися за приготування квашеної капусти тільки із-за відсутності часу, то цей рецепт безумовно для вас. Вам буде потрібно годину активного часу приготування, а на наступний день хрустка, соковита капуста буде вже на вашому столі радіти своїм смаком і ароматом.

Час приготування: 25 ч.

Час приготування:24 ч.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста – 1000 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 0,5 склянки
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Капусту нарізаємо на тонку і довгу соломку. Очищену морквину тремо за допомогою великої терки і додаємо в ємність з капустою. Все добре перемішуємо.

2. Капусту досить щільно укладаємо в банку.

3. У киплячу воду засипаємо сіль з цукром, перець горошок і лаврове листя.

4. Після закипання вливаємо в каструлю олію і столовий оцет, все добре перемішуємо і кип’ятимо ще одну хвилину.

5. Гарячу рідину заливаємо в банку і щільно закручуємо кришкою, в такому вигляді залишаємо капусту на 24 години.

6. Вже на наступний день капуста буде готова, і ви зможете подавати її до обіду або вечері, щоб продегустувати.

Приємного вам апетиту!