Капуста квашена в розсолі у банку – 5 рецептів хрусткою і соковитою капусти на зиму з покроковими фото

Капуста в розсолі відрізняється різкувато-кислуватим і досить солонуватим смаком, який знаходить вдале застосування в приготуванні всіляких кислих щів. Також з переваг можна сказати, що капуста завжди залишається хрусткою, якщо дотримуватися правил зберігання.

Класична квашена капуста в розсолі в 3-х літровій банці

Класичний рецепт як завжди може порадувати простотою свого приготування і підійде для початківців господарок, які тільки відкривають для себе світ заготовок на зиму.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Кріп 1 ч. л. насіння
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиту і хрустку квашену капусту в розсолі у банку на зиму? Капусту шаткуємо як можна дрібніше, а морква подрібнюємо на крупній тертці. Всі компоненти з’єднуємо разом.
  2. У промиту з содою банку викладаємо подрібнені овочі, утрамбовуючи їх за допомогою дерев’яної толкушкой. Також не забуваємо додавати між шарами лаврове листя, перець і насіння кропу.
  3. Ближче до шийки банки залишаємо трохи вільного місця, куди додаємо сіль.
  4. Після того, як наповнили банку всіма необхідними інгредієнтами, заливаємо в неї воду кімнатної температури.
  5. Перш ніж закрити банку кришкою, протикаємо капусту наскрізь будь-яким гострим і довгим предметом для того, щоб вся капуста наситилася розсолом. Квасимо капусту протягом трьох днів у місці, з температурою до 20 градусів, щодня протикаючи її шпажкою.
  6. за три дні розсіл зливаємо в каструлю і кип’ятимо протягом 4-5 хвилин, додавши в нього цукровий пісок. Цим же розсолом знову заливаємо капусту і накриваємо блюдцем. Лишаємо в такому вигляді до повного остигання.
  7. Порцію квашеної капусти можна перекласти в ємність поменше, щоб відразу подавати до столу, а основну частину зберігаємо в банку під капроновою кришкою в холодильнику.

Бажаємо приємного апетиту!