Салат Оленка з буряка на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Буряковий салат Оленка відрізняється багатим вітамінним складом, яскравим смаком і поживними властивостями. Також, його зручно заготовлювати на зиму в скляних банках. Продукт довго зберігається і не втрачає своїх якостей. Беріть на замітку 4 кулінарні ідеї з покроковим описом.

Класичний рецепт салату з буряка «Оленка» на зиму

Ніжний і корисний буряковий салат «Оленка» не складно приготувати на зиму за класичним рецептом. Частування з банки стане повноцінним перекусом або яскравим доповненням до гарніру.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Буряк 500 гр.
  • Помідор 200 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ст. л.
  • Оцет 30 мл
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Оленка з буряка на зиму за класичним рецептом? Всі овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і промиваємо під водою.
  2. Подрібнений ріпчаста цибулю обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі.
  3. Сюди ж додаємо терту моркву. Тушкуємо продукти пару хвилин.
  4. Дрібно нарізаємо перець і приєднуємо їх до загальної маси.
  5. Через крупну тертку пропускаємо очищену буряк.
  6. Опускаємо головний інгредієнт в каструлю разом з шматочками помідорів. Тушкуємо масу на слабкому вогні 30 хвилин.
  7. Далі доповнюємо її сіллю, цукром, подрібненим часником і гострим перцем. Вливаємо укус, готуємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити.
  8. Гарячий буряковий салат «Оленка» можна викладати в стерилізовану скляну банку, закривати стерилізованої кришкою і ставити на зберігання.