Буряковий салат Оленка відрізняється багатим вітамінним складом, яскравим смаком і поживними властивостями. Також, його зручно заготовлювати на зиму в скляних банках. Продукт довго зберігається і не втрачає своїх якостей. Беріть на замітку 4 кулінарні ідеї з покроковим описом.
Класичний рецепт салату з буряка «Оленка» на зиму
Ніжний і корисний буряковий салат «Оленка» не складно приготувати на зиму за класичним рецептом. Частування з банки стане повноцінним перекусом або яскравим доповненням до гарніру.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Буряк 500 гр.
- Помідор 200 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець чилі ½ шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Оцет 30 мл
- Масло рослинне 30 мл
Процес приготування:
- Як заготовити салат Оленка з буряка на зиму за класичним рецептом? Всі овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і промиваємо під водою.
- Подрібнений ріпчаста цибулю обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі.
- Сюди ж додаємо терту моркву. Тушкуємо продукти пару хвилин.
- Дрібно нарізаємо перець і приєднуємо їх до загальної маси.
- Через крупну тертку пропускаємо очищену буряк.
- Опускаємо головний інгредієнт в каструлю разом з шматочками помідорів. Тушкуємо масу на слабкому вогні 30 хвилин.
- Далі доповнюємо її сіллю, цукром, подрібненим часником і гострим перцем. Вливаємо укус, готуємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити.
- Гарячий буряковий салат «Оленка» можна викладати в стерилізовану скляну банку, закривати стерилізованої кришкою і ставити на зберігання.
Салат Оленка з буряка з томатною пастою
Насичений і ароматний салат з буряка Оленка можна готувати з томатною пастою. Частування для зимового зберігання приємно здивує яскравим виглядом. Подавайте до столу з м’ясними стравами або просто з хлібом.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 300 гр.
- Помідор – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Оцет – 30 мл
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Спочатку промиваємо та очищаємо овочі.
2. Далі натираємо моркву на крупній тертці.
3. Точно також чинимо і з буряком. З’єднуємо обидва інгредієнта.
4. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
5. Подрібнюємо очищений від насіння болгарський перець.
6. Цибулю з перцем, обсмажуємо пару хвилин в сковороді з рослинним маслом.
7. Приєднуємо до обжарке буряк з морквою. Тушкуємо близько 7 хвилин.
8. Помідори подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна з допомогою м’ясорубки або блендера.
9. Доповнюємо суміш продавлений часником, томатною пастою, сіллю і оцтом.
10. Заправку переливаємо до тушкованим овочам.
11. Готуємо на слабкому вогні 40 хвилин.
12. Ароматне частування можна перекладати в стерилізовану скляну банку.
13. Закриваємо заготівлю стерилізованої кришкою, закутуємо рушником і даємо повністю охолонути.
14. Після охолодження салат «Оленка» готовий до тривалого зберігання.
Салат Оленка з буряка на м’ясорубці
Буряковий салат Оленка, перемелений на м’ясорубці, вийде ніжним і легким. Продукт буде нагадувати овочеву ікру. Таке частування можна подавати як самостійну холодну закуску або разом із гарячими стравами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Склад:
- Буряк – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 300 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі, очищаємо їх від шкірки і плодоніжок. Моркву натираємо, помідори та перці ріжемо на невеликі шматочки.
2. Очищену буряк ріжемо на середні шматочки.
3. Встановлюємо м’ясорубку і пропускаємо через неї інгредієнти по черзі.
4. Загальну овочеву масу з’єднуємо з тертою морквою, сухими продуктами, оцтом і рослинним маслом. Ставимо заготовку на вогонь, кип’ятити її і тушкуємо 20 хвилин на тихому вогні.
5. Готовий салат перекладаємо в простерилизованную скляну банку. Скачуємо її стерилізованої кришкою, даємо охолонути і забирає на зберігання.
Салат «Оленка» з буряка з болгарським перцем і часником на зиму
Соковитий і ароматний буряковий салат на зиму можна заготовити з додаванням зубчиків часнику і болгарського перцю. Готове частування вийде корисним і ситним, подавайте його до обіднього столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Склад:
- Буряк – 500 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Оцет – 30 мл
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Промиємо і очистимо заздалегідь всі овочі. Буряк натираємо на крупній тертці і відразу відправляємо у велику каструлю.
2. Натираємо моркву і дрібно нарізаємо болгарський перець. Викладаємо продукти до буряка.
3. Засипаємо заготівлю сіллю з цукром, заливаємо рослинним маслом. Розмішуємо, кип’ятимо на вогні і після варимо 30 хвилин.
4. За пару хвилин до готовності додаємо для аромату продавлені зубчики часнику і вливаємо оцет. Розмішуємо і вимикаємо вогонь.
5. Розподіляємо готове бурякове частування по банкам, попередньо стерилізованим. Закочує їх. Ароматний салат з додаванням перцю і часнику готовий.