Салат Оленка з буряка на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Буряковий салат Оленка відрізняється багатим вітамінним складом, яскравим смаком і поживними властивостями. Також, його зручно заготовлювати на зиму в скляних банках. Продукт довго зберігається і не втрачає своїх якостей. Беріть на замітку 4 кулінарні ідеї з покроковим описом.

Класичний рецепт салату з буряка «Оленка» на зиму

Ніжний і корисний буряковий салат «Оленка» не складно приготувати на зиму за класичним рецептом. Частування з банки стане повноцінним перекусом або яскравим доповненням до гарніру.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Буряк 500 гр.
  • Помідор 200 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ст. л.
  • Оцет 30 мл
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити салат Оленка з буряка на зиму за класичним рецептом? Всі овочі очищаємо від шкірки або лушпиння і промиваємо під водою.
  2. Подрібнений ріпчаста цибулю обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі.
  3. Сюди ж додаємо терту моркву. Тушкуємо продукти пару хвилин.
  4. Дрібно нарізаємо перець і приєднуємо їх до загальної маси.
  5. Через крупну тертку пропускаємо очищену буряк.
  6. Опускаємо головний інгредієнт в каструлю разом з шматочками помідорів. Тушкуємо масу на слабкому вогні 30 хвилин.
  7. Далі доповнюємо її сіллю, цукром, подрібненим часником і гострим перцем. Вливаємо укус, готуємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити.
  8. Гарячий буряковий салат «Оленка» можна викладати в стерилізовану скляну банку, закривати стерилізованої кришкою і ставити на зберігання.

Салат Оленка з буряка з томатною пастою

Насичений і ароматний салат з буряка Оленка можна готувати з томатною пастою. Частування для зимового зберігання приємно здивує яскравим виглядом. Подавайте до столу з м’ясними стравами або просто з хлібом.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Буряк – 300 гр.
  • Помідор – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Оцет – 30 мл
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Спочатку промиваємо та очищаємо овочі.

2. Далі натираємо моркву на крупній тертці.

3. Точно також чинимо і з буряком. З’єднуємо обидва інгредієнта.

4. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю.

5. Подрібнюємо очищений від насіння болгарський перець.

6. Цибулю з перцем, обсмажуємо пару хвилин в сковороді з рослинним маслом.

7. Приєднуємо до обжарке буряк з морквою. Тушкуємо близько 7 хвилин.

8. Помідори подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна з допомогою м’ясорубки або блендера.

9. Доповнюємо суміш продавлений часником, томатною пастою, сіллю і оцтом.

10. Заправку переливаємо до тушкованим овочам.

11. Готуємо на слабкому вогні 40 хвилин.

12. Ароматне частування можна перекладати в стерилізовану скляну банку.

13. Закриваємо заготівлю стерилізованої кришкою, закутуємо рушником і даємо повністю охолонути.

14. Після охолодження салат «Оленка» готовий до тривалого зберігання.

Салат Оленка з буряка на м’ясорубці

Буряковий салат Оленка, перемелений на м’ясорубці, вийде ніжним і легким. Продукт буде нагадувати овочеву ікру. Таке частування можна подавати як самостійну холодну закуску або разом із гарячими стравами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Буряк – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі, очищаємо їх від шкірки і плодоніжок. Моркву натираємо, помідори та перці ріжемо на невеликі шматочки.

2. Очищену буряк ріжемо на середні шматочки.

3. Встановлюємо м’ясорубку і пропускаємо через неї інгредієнти по черзі.

4. Загальну овочеву масу з’єднуємо з тертою морквою, сухими продуктами, оцтом і рослинним маслом. Ставимо заготовку на вогонь, кип’ятити її і тушкуємо 20 хвилин на тихому вогні.

5. Готовий салат перекладаємо в простерилизованную скляну банку. Скачуємо її стерилізованої кришкою, даємо охолонути і забирає на зберігання.

Салат «Оленка» з буряка з болгарським перцем і часником на зиму

Соковитий і ароматний буряковий салат на зиму можна заготовити з додаванням зубчиків часнику і болгарського перцю. Готове частування вийде корисним і ситним, подавайте його до обіднього столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Буряк – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Оцет – 30 мл
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Промиємо і очистимо заздалегідь всі овочі. Буряк натираємо на крупній тертці і відразу відправляємо у велику каструлю.

2. Натираємо моркву і дрібно нарізаємо болгарський перець. Викладаємо продукти до буряка.

3. Засипаємо заготівлю сіллю з цукром, заливаємо рослинним маслом. Розмішуємо, кип’ятимо на вогні і після варимо 30 хвилин.

4. За пару хвилин до готовності додаємо для аромату продавлені зубчики часнику і вливаємо оцет. Розмішуємо і вимикаємо вогонь.

5. Розподіляємо готове бурякове частування по банкам, попередньо стерилізованим. Закочує їх. Ароматний салат з додаванням перцю і часнику готовий.