Квашені помідори на зиму

Такий спосіб приготування помідорів стане прекрасним доповненням до будь-якого столу. Вони відрізняються насиченим смаком і соковитістю. Пропонуємо вам 7 рецептів їх приготування.

Квашені помідори на зиму в банках для зберігання в квартирі

Помідори закладаються в банку разом з нарізаним селерою, парасольками кропу і часником. Потім все залити розсолом на цукор з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби. Заготівля зберігається в холодильнику або морозилці.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Помідор 1 кг
  • Селера 1 шт.
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Вода 1 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити квашені помідори на зиму в банках? Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі вирізаємо у них серцевину, щоб розсіл з більшою легкістю проникав всередину.
  2. Парасольки кропу з селерою також добре промиваємо. Зубчики часнику очистимо, а селеру нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Банки, в яких будуть кваситься помідори, добре промиваємо під проточною водою і обдаємо окропом. На дно кладемо парасольку кропу, часник і частина селери.
  4. Далі укладаємо помідори отворами вгору. Таким чином, чергуємо їх з кропом, часником і селерою, поки банку не заповниться.
  5. У сотейник наливаємо воду, додаємо туди цукровий пісок, сіль і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи. Заливаємо вміст банки отриманим розсолом, прикриваємо блюдцем і залишаємо кваситься на три доби.
  6. За цей час квашені помідори будуть готові. Зберігаємо їх у холодильнику протягом місяця. Подаємо до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Квашені зелені помідори на зиму

В банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливають розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в льох на 15 днів.

Час готування: 15 днів.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Вода питна – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 0.5 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Листя смородинові – за смаком.
  • вишневі Листя – 1 жменя.
  • ароматні Трави – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою помідори і спеції. Часник чистимо і нарізаємо тонкими пластинами.

2. Банку, в якій будемо квасити помідори, промиваємо під гарячою водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно кладемо 1/3 частина вишневих і смородинового листя, часник, перець чилі і інші улюблені трави.

3. Зверху викладаємо шар зелених помідорів.

4. Далі знову кладемо всі спеції. Таким чином, чергуємо всі інгредієнти, поки вони не закінчаться.

5. У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи. В кінці додаємо лимонну кислоту і знімаємо з вогню. Заливаємо отриманим розсолом помідори зі спеціями і прикриваємо банки кришками. Залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, після чого прибираємо в льох на 15 днів, де і будуть кваситься томати. Подаємо ароматну закуску до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Квашені помідори на зиму без оцту

В стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все залити розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривають кришками і стерилізується. Виходить дуже смачна закуска, яка порадує своїм кольором взимку.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Помідори – 500 гр.
  • Вода питна – 1 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Гілки петрушки – 10 гр.

Процес приготування:

1. Перед початком приготування готуємо необхідні інгредієнти. Помідори з петрушкою ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Банки, в яких будуть зберігатися томати, вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх над парою 5 хвилин. Кришки кип’ятити у воді протягом 3 хвилин.

2. Часник чистимо і розрізаємо його на кілька частин. На дно стерилізованих банок відправляємо гілки петрушки і нарізаний часник.

3. Тепер закладаємо помідори в банки до «плічок».

4. Далі готуємо розсіл. Для цього наливаємо в каструлю або сотейник воду, цукровий пісок і сіль. Відправляємо ємність на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 1-2 хвилин, періодично помішуючи.

5. Заливаємо томати гарячим розсолом до самого верху і прикриваємо їх кришками. Тепер беремо каструлю, на дно кладемо рушник і встановлюємо на нього банки. Заливаємо все гарячою водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин. Потім щільно закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, закутуємо в плед або покривало і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

6. Зберігаємо готові квашені помідори в погребі. Подаємо до столу разом з іншими улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Квашені помідори у відрі як діжкові

Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все залити розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишають на 3-4 дні при кімнатній температурі, після чого прибираються в холодне місце.

Час готування: 10 днів.

Час приготування: 35 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Зелень кропу – 10 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Сіль – 1-2 ст. л
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Для початку готуємо розсіл для помідорів. Для цього наливаємо в підходящу каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо туди сіль, лавровий лист і чорний з запашним перцем горошком. Варимо все ще пару хвилин, знімаємо з вогню і відправляємо остигати в холодне місце.

2. Пластикові відра, в яких будуть кваситься помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою і обсушуємо їх за допомогою рушника. Також промиваємо помідори разом із зеленню.

3. На дно відра кладемо лист хрону, листя смородини, кріп, а також очищений і нарізаний часник.

4. Далі проколюємо помідори у підстави плодоніжки, щоб вони просолились рівномірніше. Тепер закладаємо їх у відро і в вільні місця кладемо часник з зеленню. Заливаємо томати остившім розсолом.

5. Тепер закриваємо відра кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 дні, поки розсіл не помутніє. На перші два дні можна встановити гніт зверху. Через деякий час відправляємо помідори в холодне місце. Вони будуть готові через півтора тижні. Подаємо смачні томати до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Як заготовити квашені помідори з гірчицею на зиму?

В банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті. Банки закочуються, і всі залишають при кімнатній температурі до охолодження.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Порошок гірчиці – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 25% – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо під проточною водою помідори, кріп і листя хрону. Часник очистимо. Далі беремо помідори і проколюємо їх кілька разів за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки, щоб вони зберегли свій зовнішній вигляд надалі.

2. Банки, в яких будуть зберігатися помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно лист хрону, часник, лавровий лист і кріп.

3. Зверху закладаємо помідори.

4. Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо в підходящу каструлю або сотейник воду, додаємо сіль, цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом хвилини, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

5. Засипаємо в банку з помідорами порошок гірчиці разом з чорним перцем горошком. Далі обережно струшуємо банку, щоб гірчиця рівномірно розподілилася.

6. Тепер розливаємо по банках готовий розсіл і закатуємо всі стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо томати в льох або холодильник, де вони повинні будуть простояти не менше місяця до готовності. Подаємо квашені помідори до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Простий рецепт квашених помідорів на зиму з аспірином

В чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті. Банки закочуються і залишають при кімнатній температурі до повного охолодження.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Помідори – 1.6-1.8 кг
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода питна – 1.5 л.
  • Аспірин – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 75 мл
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо банки. Для цього ретельно вимиваємо їх під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно чорний і запашний перець горошком, очищений часник, лавровий лист, петрушку і кріп.

2. Помідори добре промиваємо під проточною водою, видаляємо хвостики і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Краще всього вибирати трохи недозрілі плоди. Далі щільно закладаємо томати в банки з зеленню до самого верху.

3. Тепер готуємо розсіл. Для цього беремо підходящу каструлю або сотейник, наливають туди воду, оцет і додаємо сіль з цукровим піском. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Варимо, не доводячи до кипіння, поки сіль з цукром повністю не розчиняться.

4. Зверху на помідори кладемо таблетки аспірину і заливаємо все готовим розсолом так, щоб він повністю покривав плоди.

5. Закриваємо банки кришками і трясемо їх, поки таблетки не розчиняться повністю. Даємо вмісту повністю охолонути при кімнатній температурі, після чого відправляємо все в льох або холодильник. Через місяць виходять дуже смачні квашені помідори. Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!

Квашені помідори холодним способом на зиму

В чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишають при кімнатній температурі на 7-10 днів. Потім помідори відправляються в холод на місяць.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Сіль – 70 гр.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Листя хрону – 1-2 шт.
  • Корінь хрону – 7-8 див.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Вода питна – 1-1.5 л.

Процес приготування:

1. Банки, в яких будуть зберігатися помідори, протираємо губкою і добре вимиваємо під гарячою водою. На дно кладемо зелень кропу, перець, очищений часник, зелень петрушки і нарізаний гострий перець.

2. Помідори добре промиваємо і щільно закладаємо в банки, чергуючи їх з залишилася зеленню, часником і перцем.

3. Тепер готуємо розсіл. В підходящу каструлю наливаємо холодну питну воду, додаємо сіль і все добре перемішуємо до тих пір, поки кристали солі повністю не розчиняться.

4. Заливаємо помідори із зеленню отриманим розсолом так, щоб вони повністю були покриті.

5. Далі накриваємо банку капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 7-10 днів. Через це час розсіл помутніє, і на поверхні будуть бульбашки. Тепер прибираємо банки з томатами в льох або холодильник, де вони будуть кваситься протягом місяця.

6. Готові квашені помідори виходять ядреными і дуже смачними. Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!