Сік з ранеток – 5 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Кисло-солодкі ранетки з яскраво вираженою терпкістю часто використовують у приготуванні вина. Однак з плодів можна отримати смачний і корисний домашній сік. Насичений напій підходить для тривалого зберігання в банках. Використовуйте перевірені кулінарні рецепти для ваших зимових заготовок.

Сік з ранеток в домашніх умовах на зиму

Ніжний яблучний сік з ранеток можна приготувати в скляній банці на зиму. Кулінарний процес не обтяжить вас і не відніме багато часу. Використовуйте готовий напій у будь-який час року.

Інгредієнти на
1 л.

  • Яблука Ранетки 1.5 кг
  • Вода-2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити сік з ранеток на зиму в домашніх умовах? Спочатку підготуємо скляні банки. Промиваємо і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
  2. Далі підготуємо потрібну кількість ранеток. Промиваємо їх холодною водою.
  3. Нарізаємо продукт невеликими шматочками. Акуратно витягаємо кісточку.
  4. Нарізана фрукт пропускаємо через соковижималку.
  5. В каструлю вливаємо воду і трохи отриманого макухи. Розмішуємо масу і доводимо до кипіння.
  6. Подрібнюємо заготовку з макухи до гладкого стану.
  7. Виливаємо суміш назад в каструлю. Сюди ж додаємо і сік. Нагріваємо вміст до утворення пінки, але до кипіння не доводимо.
  8. Готовий сік відразу ж виливаємо в підготовлену тару.
  9. Закриваємо заготівлю кришкою і охолодити її. Домашній напій з ранеток готовий.