Сік з ранеток – 5 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Кисло-солодкі ранетки з яскраво вираженою терпкістю часто використовують у приготуванні вина. Однак з плодів можна отримати смачний і корисний домашній сік. Насичений напій підходить для тривалого зберігання в банках. Використовуйте перевірені кулінарні рецепти для ваших зимових заготовок.

Сік з ранеток в домашніх умовах на зиму

Ніжний яблучний сік з ранеток можна приготувати в скляній банці на зиму. Кулінарний процес не обтяжить вас і не відніме багато часу. Використовуйте готовий напій у будь-який час року.

Інгредієнти на
1 л.

  • Яблука Ранетки 1.5 кг
  • Вода-2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити сік з ранеток на зиму в домашніх умовах? Спочатку підготуємо скляні банки. Промиваємо і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
  2. Далі підготуємо потрібну кількість ранеток. Промиваємо їх холодною водою.
  3. Нарізаємо продукт невеликими шматочками. Акуратно витягаємо кісточку.
  4. Нарізана фрукт пропускаємо через соковижималку.
  5. В каструлю вливаємо воду і трохи отриманого макухи. Розмішуємо масу і доводимо до кипіння.
  6. Подрібнюємо заготовку з макухи до гладкого стану.
  7. Виливаємо суміш назад в каструлю. Сюди ж додаємо і сік. Нагріваємо вміст до утворення пінки, але до кипіння не доводимо.
  8. Готовий сік відразу ж виливаємо в підготовлену тару.
  9. Закриваємо заготівлю кришкою і охолодити її. Домашній напій з ранеток готовий.

Сік з ранеток на зиму через соковижималку

Ароматний і насичений за смаком сік з ранеток можна заготовити на зиму. Зручний спосіб отримання напою – через соковижималку. Смачне частування буде радувати вас і ваших близьких цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Зважуємо ранетки, щоб визначити потрібну кількість. Далі продукт промиваємо і даємо йому повністю обсохнути.

2. Розрізаємо яблука невеликими шматочками і відправляємо їх у соковижималку. Обробляємо весь інгредієнт.

3. Готовий сік перелити в каструлю. Додаємо до нього трохи м’якоті по своєму смаку. Кип’ятимо вміст разом з цукром (можна обійтися і без нього).

4. Для готовності соку і розчинення сухого продукту проваріть суміш на слабкому вогні близько 15 хвилин. В кінці можна прибрати зайву м’якоть і утворену піну з допомогою дрібного сита.

5. Гарячий яблучний сік можна розливати по чистим і сухим банкам.

6. Закриваємо тару кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після можна відносити на зберігання!

Сік з райських яблучок через м’ясорубку на зиму

Якщо у вашому будинку немає соковижималки, не впадайте у відчай. Смачний яблучний сік можна отримати за допомогою м’ясорубки. Особливо яскравим напій виходить з сорту «ранетка». Беріть ідею для ваших зимових заготовок.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 1,2 кг
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ранетки вимочуємо в холодній воді і ретельно промиваємо їх від будь-яких забруднень.

2. Обтираем яблука, знімаємо з них шкірку, і залишився продукт ріжемо кубиками середнього розміру.

3. Прокручуємо підготовлений інгредієнт через м’ясорубку. В результаті ми отримуємо соковите яблучне пюре.

4. Цю суміш проціджують спочатку через марлю. М’якоть можна прибрати за допомогою дрібного сита.

5. Кип’ятимо рідкий продукт на плиті і додаємо до нього цукор. Розмішуємо вміст і тримаємо на вогні ще близько 15 хвилин.

6. Гарячий сік з ранеток готовий! Переливати його в скляну банку, охолоджуйте і забирайте на зимове зберігання.

Смачний сік з ранеток з м’якоттю на зиму в банках

Яскравий домашній сік з ранеток можна приготувати з приємною м’якоттю. Ніжний і ароматний напій підходить для тривалого зберігання в банках. Подавайте частування в будь-який час року.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг
  • Цукор – за смаком.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиті ранетки розрізаємо на невеликі частини. Плодоніжки і серцевину акуратно видаляємо гострим ножем.

2. Далі підготовлений продукт відправляємо в соковижималку.

3. З’єднуємо в одній посуді отриманий сік і фруктову м’якоть. Якщо останній занадто багато, то приберіть надлишки ложкою.

4. Переставляємо заготовку на плиту і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в масу цукор, лимонну кислоту і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.

5. Яскравий сік з ранеток з м’якоттю готовий. Переливати його в скляну тару, охолоджуйте і переносите в прохолодне місце. В таких умовах напій буде зберігатися цілий рік.

Домашній яблучний сік з ранеток в соковарці на зиму

Зручний спосіб отримання соку з ранеток – через соковарку. Оцініть простий кулінарний рецепт, придатний для зимового зберігання. Яскравий напій збереже свій смак довгий час.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг

Процес приготування:

1. Відбираємо необхідну кількість ранеток і промиваємо під холодною водою.

2. Даємо продукту обсохнути і поділяємо його на половинки або четвертинки. Плодоніжки можна не прибирати.

3. Встановлюємо соковарку. У нижню частину вливаємо воду, а у верхню кладемо яблука. Сік буде з’являтися посередині, і зливатися через спеціальний кран.

4. Під кран можна відразу підставляти підготовлену скляну тару. Попередньо промийте і обшпарте посуд. На обробку всіх ранеток може піти близько 40 хвилин.

5. Гарячий сік в скляній посуді потрібно закрити кришкою, остудити в домашніх умовах і переставити на зберігання в прохолодне місце. Сік зможе простояти один рік.