Сік з ранеток – 5 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Сік з ранеток на зиму через соковижималку

Ароматний і насичений за смаком сік з ранеток можна заготовити на зиму. Зручний спосіб отримання напою – через соковижималку. Смачне частування буде радувати вас і ваших близьких цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Зважуємо ранетки, щоб визначити потрібну кількість. Далі продукт промиваємо і даємо йому повністю обсохнути.

2. Розрізаємо яблука невеликими шматочками і відправляємо їх у соковижималку. Обробляємо весь інгредієнт.

3. Готовий сік перелити в каструлю. Додаємо до нього трохи м’якоті по своєму смаку. Кип’ятимо вміст разом з цукром (можна обійтися і без нього).

4. Для готовності соку і розчинення сухого продукту проваріть суміш на слабкому вогні близько 15 хвилин. В кінці можна прибрати зайву м’якоть і утворену піну з допомогою дрібного сита.

5. Гарячий яблучний сік можна розливати по чистим і сухим банкам.

6. Закриваємо тару кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після можна відносити на зберігання!