Кабачкова ікра класична – 10 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Кабачкова ікра класична — це чудове закусочне частування, яке чудово виручає. Закуску застосовують для сніданків і перекусів. Для приготування овочевої ікри використовують самі прості і доступні інгредієнти, які в кінці літа можна знайти на кожному кроці. Якщо овочі з власного городу, заготівлі виходять значно смачніші. Приготувати ікру без праці вийде навіть у новачка.

Кабачкова ікра — класичний рецепт по ГОСТу СРСР

Кабачкова ікра – класичний рецепт по ГОСТу СРСР являє собою незвичайний делікатес. Частування з ніжною, гладкою текстурою подобається багатьом. Ікру подають як гарнір або закуску. У нашій сім’ї люблять бутерброди з кабачковою заготівлею. Це смачно і дешево.

Інгредієнти на
32 порц.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Морква 1 кг
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Масло рослинне 300 мл
  • Часник 8 зуб.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класична кабачкова ікра на зиму дуже просто готується в домашніх умовах. Для ікри необов’язково використовувати молоді кабачки, допускається застосовувати переростки. Але в цьому випадку потрібно позбавлятися від насіння і товстої шкірки.
  2. Зчищають верхній шар з лука і подрібнюємо його. В розпечену з олією сковорідку відправляємо цибульну нарізку і обсмажуємо до рум’яності. Обсмажену цибулю перекладаємо у високу каструлю з подвійним дном.
  3. З моркви очищаємо шкірку, подрібнюємо за допомогою терки. Доливаємо олія у сковорідку, де смажилося цибулю, і моркву пасеруємо.
  4. Промиваємо кабачки, обсушуємо, при необхідності вичищаємо насіння і звільняємо від шкірки. Нарізаємо кубиками.
  5. Включаємо в мережу каструлю, наливаємо олію, вивантажуємо кабачки. Активуємо режим «Випічка», ставимо таймер на півгодини і обсмажуємо при регулярному помішуванні до м’якого стану.
  6. В каструлю до цибулі відправляємо обсмажену моркву і кабачки. Озброївшись занурювальним приладом, подрібнюємо до гладкості. Каструлю розміщуємо на середній температурі, прикриваємо і варимо півгодини.
  7. Через час необхідно овочеву масу приправити сіллю, перцем і цукровим піском, а також присмачити якісної томатною пастою. Перемішуємо і готуємо овочі протягом 20 хвилин. Процес відбувається під закритою кришкою і при частому помішуванні.
  8. Не гаючи часу, розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо борошно. Не забуваємо помішувати.
  9. У кабачкову ікру відправляємо обсмажене борошно, попередньо подрібнений часник і оцет. Ретельно перемішавши, проварюємо 5 хвилин. Для впевненості по завершенні процесу знову пробиваємо блендером.
  10. Вимиті банки розміщуємо в мікрохвильовці і стерилізуємо 5 хвилин при максимальній потужності.
  11. Кришки кип’ятимо окремо.
  12. Озброївшись прихватками, наповнюємо стерилізовані банки киплячій закускою. Загвинчуємо закрутками. Остуджуємо в перевернутому стані, під шубою з ковдр. Остиглі закачування переміщаємо в льох.
  13. Пробуємо, намазати на хліб. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра через м’ясорубку в домашніх умовах

Кабачкова ікра через м’ясорубку в домашніх умовах володіє насиченим смаком. Любителі овочевих страв не пропустять закуску. Бюджетне частування готується просто і доставляє масу позитивних емоцій. Якщо хочеться швидко перекусити, кабачкова ікра ідеальний варіант.

Час готування – 4 год 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 2-4 зубчики.
  • Помідори – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2-3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, зазначені в рецептурі. Кабачки можна брати як молоді, так і перерослі.

Крок 2. Болгарський перець добре промиваємо і звільняємо від насіннєвої коробки. Якщо використовуємо великі кабачки, тоді обрізаємо кінчики і очищаємо шкірку за допомогою овочечистки. Очищаємо моркву, цибулю і часник. При використанні кабачків-переростків необхідно вискоблити жорсткі насіння.

Крок 3. Моркву і цибулю ріжемо на шматки і перекручуємо через м’ясорубку. Перекладаємо в об’ємний таз. Присмачую рафінованою олією. Розміщуємо на плиті, попередньо встановивши помірного нагрівання. Готуємо, поки овочі не дадуть сік.

Шок 4. Тим часом перекручуємо через м’ясорубку кабачки, часник і солодкий перець. Перекладаємо масу в таз.

Крок 5. Промиті помідори звільняємо від плодоніжок і ділимо на часточки.

Крок 6. Прокручуємо томати через м’ясорубку.

Крок 7. Виливаємо томат до основних складових. Якщо посуд дозволяє, залишаємо в тазу. Я переливаю у високу каструлю. При частому помішуванні варимо близько 2-3 годин на мінімальній температурі. При необхідності видаляємо піну.

Крок 8. Через деякий час маса значно увариться. Приправляємо сіллю і перцем. Продовжуємо кип’ятити 10 хвилин.

Крок 9. Вливаємо оцет і доводимо до готовності протягом 3 хвилин.

Крок 10. Знімаємо каструлю з вогню.

Крок 11. Вимиті скляні ємності невеликого обсягу стерилізуємо, а кришки ошпарюємо окропом.

Крок 12. Наповнюємо банки, киплячої ікрою, притримуючи їх ганчірочкою, щоб не обпалити руки і закатуємо ключем.

Крок 13. Ставимо заготовки на кришки. Накриваємо пледом і чекаємо остигання. Переміщаємо загортання в льох на зберігання.

Крок 14. Дегустуємо кабачкову закуску. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою – досить цікавий варіант всіма відомої закуски. Провансаль надає ікрі ніжну текстуру і незвичайний смак. Овочі гармонійно поєднуються і добре доповнюють не лише основні страви, гарніри.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Майонез – 200 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Томатна паста – 70 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом детально промиваємо кабачки, очищаємо шкірку за допомогою економки. Далі необхідно вискоблити жорсткі насіння. Ріжемо овочі на сегменти.

Крок 2. З овочів чистимо шкірку. Промитий солодкий перець розрізаємо і виймаємо насінну коробку. Ріжемо на частини.

Крок 3. Компоненти перекручуємо через м’ясорубку.

Шок 4. До перекрученим овочів вливаємо олію без запаху. Сиплемо сіль.

Крок 5. Вивантажуємо вміст миски в ємність електроприладу.

Крок 6. Активуємо програму «Гасіння», ставимо таймер на півтори години, закриваємо кришку і запускаємо кнопкою «Старт». Відкриваємо клапан, щоб виходив пар.

Крок 7. Поки готуються овочі, змішуємо томатну пасту з майонезом, тиском часником і меленим перцем.

Крок 8. Через півтори години акуратно відкриваємо кришку і вивантажуємо соус до овочів. Акуратно перемішуємо і готуємо на тій же програмі ще півгодини з відкритим клапаном.

Крок 9. Гарячу ікру акуратно перекладаємо в каструльку і пробиваємо занурювальним приладом.

Крок 10. Встановлюємо каструльку на вогонь і кип’ятимо, мінімізуючи нагрівання при мінімальній температурі.

Крок 11. Промиті скляні ємності стерилізуємо. Закрутки окремо кип’ятимо. Готову закуску розподіляємо по скляним банкам і закорковуємо. Перевіряємо на герметичність.

Крок 12. Закутуємо рушником. Після чого переміщаємо на зберігання в прохолодне приміщення.

Крок 13. Доповнюємо закуску свіжим або підсушеним хлібом. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків блендером

Ікра з кабачків блендером виконується з бюджетних інгредієнтів і максимально просто. Для приготування можна використовувати як молоді, так і перерослі плоди. Доступна заготівля користується підвищеним попитом і закінчується дуже швидко. Ніжна консервація ідеальна на будь-якому заході. Недорого і сердито!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Суміш перцю – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Застосовуємо великі або перерослі кабачки.

Крок 2. Кабачки ретельно промиваємо, обрубаем кінці, беремо овощечистку і чистимо шкірку. Поділивши навпіл, за допомогою ложки необхідно вискоблити серцевину. З цибулин очищаємо від лушпиння.

Крок 3. Овочі ріжемо на шматки і перекручуємо через м’ясорубку або використовуємо блендер для подрібнення. Виливаємо масу в каструлю з подвійним дном.

Крок 4. Поміщаємо на плиті, встановивши мінімальний нагрів, і уварюємо до бажаної густоти. Не забуваємо прикрити кришкою і час від часу помішувати. Коли маса увариться, присмачую томатною пастою, цукровим піском (якщо паста задоволена кисла, щоб врівноважити смак, потрібно більше цукрового піску) і маслом без запаху. Солимо і перчимо. Ретельно перемішавши, проварюємо 10 хвилин.

Крок 5. Знімаємо каструлю з плити і акуратно пробиваємо до гладкості блендером. Перекладаємо в чисту каструлю і даємо покипіти. Обполіскуємо банки і стерилізуємо їх. Промиті кришки кип’ятимо окремо в каструльці.

Крок 6. Ємності невеликого обсягу обполіскуємо і прожарюємо. Розливаємо киплячу ікру по простерилизованным банкам і закатуємо. Перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою.

Крок 7. Після того, як загортання охолонуть, переміщаємо їх в підвал. Кабачкова ікра – це універсальна закуска для смачних перекусів. Витрачається вона швидко, тому рекомендую готувати, збільшивши порцію. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму володіє приголомшливим смаком. Їсти таку заготовку суцільне задоволення. Ця дивовижна закуска чудово виручає зайнятих людей. З кабачковою ікрою не потрібно ніякого м’яса, просто зваривши макарони чи картоплю, виходить ситний і смачний обід.

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1,8 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Оперативно збираємо необхідні продукти.

Крок 2. Для ікри використовуємо як молоді, так і перерослі плоди. Добре промивши кабачок, позбавляємося від шкірки і при необхідності вичищаємо грубі насіння. Ріжемо на зручні шматочки.

Крок 3. У розпеченій промасленим сковорідці порційно обсмажуємо кабачки.

Крок 4. Кабачки повинні стати м’якими і злегка зарум’яниться.

Крок 5. Обсмажені овочі перекладаємо у високу каструлю з подвійним дном.

Крок 6. З цибулини зчищаємо лушпиння і рубаємо на кубики.

Крок 7. У сковороду наливаємо олію і пасеруємо цибулю до прозорості.

Крок 8. Тим часом з морквини знімаємо шкірку за допомогою овочечистки і подрібнюємо теркою.

Крок 9. Коли цибуля стане прозорою, закидаємо до нього моркву.

Крок 10. Тим часом вимиті помідори заливаємо киплячою водою.

Крок 11. Прибираємо з шкірку плодів.

Крок 12. Очищені помідори ріжемо на шматки і перекладаємо в чашу блендера, пробиваємо занурювальним проділом до стану пюре.

Крок 13. Виливаємо томатну масу до інших компонентів і подрібнюємо занурювальним агрегатом.

Крок 14. Орудуємо приладом до бажаної консистенції.

Крок 15. Знову розміщуємо на плиті, встановивши мінімальний нагрів, і проварюємо 2-3 години.

Крок 16. У завершенні кладемо сіль і перець. Вливаємо оцет і перемішуємо. Кип’ятимо пару хвилин.

Крок 17. Простерилізовані банки наповнюємо дивовижною закускою. Закручуємо баночки, укладаємо на бочок і відставляємо в сторону до повного охолодження. Зверху прикриваємо махровим рушником. На наступний день переносимо консервацію до інших запасів.

Крок 18. Не забуваємо продегустувати консервацію.

Крок 19. Насолоджуємося, намазавши на шматочок свіжого хліба. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з яблуками

Кабачкова ікра з яблуками відрізняється від аналогів цікавим смаком. Яблука надають закуски неповторну родзинку. Кабачкова ікра готується просто, виконати без праці яскраве частування вийде у всіх, незважаючи на кулінарні здібності і досвід в приготуванні страв.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2,1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцтова есенція 70% – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти для реалізації страви. Кабачки беремо молоді або переростки. Овочі споліскуємо і очищаємо. З яблуками поступаємо таким же чином, видалити насінну коробку і знявши шкірку.

Крок 2. Овочі та яблука перекручуємо через м’ясорубку, порізавши на шматки. Замість м’ясорубки при необхідності використовуємо іншу електротехніку.

Крок 3. Вимиті помідори натираємо на тертці або пробиваємо блендером і вивантажуємо до перекрученим компонентів. Знімаємо шкірку з розсуд, обшпаривши окропом. Кількість часнику регулюємо самостійно.

Крок 4. Перемішавши масу, перекладаємо в казан, на дно якого попередньо наливаємо олію. Замість казана використовуємо каструлю з подвійним дном.

Крок 5. Прикриваємо кришкою і розміщуємо на плиті. Зрідка помішуючи, варимо ікру годину.

Крок 6. Через годину маса значно зменшиться і загусне. Солимо і перчимо. Можна взяти горошки і перетерти в ступці або використовувати вже мелений перець. Гілочки петрушки промиваємо й обсушуємо. Дрібно шаткуємо і вивантажуємо в ікру.

Крок 7. Уварюємо ще півгодини, а за 5 хвилин до кінця варіння вливаємо оцтову есенцію.

Крок 8. Знімаємо з плити і акуратно подрібнюємо за допомогою заглибного приладу, надаючи бажану консистенцію.

Крок 9. Якщо ікру плануємо подавати відразу, необхідно її остудити. Для консервації кабачкової ікри на зиму необхідно ретельно промити скляні ємності і простерилізувати їх, а закрутки обшпарити.

Крок 10. Скляні ємності наповнюємо гарячою закускою, міцно загвинчуємо кришки і встановлюємо дном догори. Накриваємо рушником і залишаємо остигати.

Крок 11. Охолодивши консервацію, переносимо в комору. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків з оцтом як магазинна

Ікра з кабачків з оцтом, як магазинна чудово підходить для закусочних бутербродів. Кабачкове частування ідеально поєднується з підсушеним хлібом. А якщо доповнити ікру відварною картоплею, ситний і бюджетний вечерю вам забезпечений. Закачування стане вашим порятунком, якщо немає часу на готування.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Морква – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Помідори – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьмемо необхідну кількість кабачків і детально промиємо їх. Обсушивши рушниками, обрізаємо кінчики і знімаємо шкірку економкою, якщо перерослі плоди. Чистимо шкірку з моркви і натираємо овоч на тертці.

Крок 2. З лука знімаємо піну і ріжемо кубиками.

Крок 3. В даному випадку ми шкірку не знімали, так як використовували молоді овочі. Ріжемо кабачки кружечками, а потім ділимо навпіл. Товщина повинна бути не більше 1 сантиметра.

Крок 4. На розпечену з олією сковорідку порційно викладаємо кабачки і обсмажуємо до рум’яності.

Крок 5. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок і ріжемо кубиками.

Крок 6. Підливаємо масло на сковорідку і пасеруємо цибулю з морквою до рум’яного кольору.

Крок 7. Туди ж відправляємо порізані помідори і обсмажуємо 7 хвилин, щоб маса стала однорідною.

Крок 8. Кабачки до цього часу вже охололи.

Крок 9. Об’єднуємо засмажку з кабачками і пробиваємо занурювальним приладом до гладкості. Приправляємо масу сіллю і перцем, додаємо цукор. Уварюємо подрібнену масу протягом години, прикривши кришкою. За 10 хвилин до завершення процесу вводимо оцет і розмішуємо.

Крок 10. Тим часом добре промиті банки стерилізуємо в мікрохвильовці або духовій шафі. Заповнюємо їх гарячою закускою.

Крок 11. Закриваємо банки за допомогою закаточной машинки, ставимо дном догори і закутуємо пледом. Після охолодження переміщуємо закрутки в шафу з зимовими запасами.

Крок 12. Використовуємо кабачкову ікру по вимозі. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з болгарським перцем

Кабачкова ікра з болгарським перцем не забере багато часу на своє виконання і доставить незабутнє гастрономічне задоволення взимку. Кабачкова ікра – мій фаворит серед зимової консервації. Бюджетно і ніколи не доставляє клопоту під час заготівлі. Для закуски можна використовувати всю овочеву некондицію.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець пекучий стручковий – 1 шт.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Помідори – 6 шт.
  • Перець болгарський – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо всі необхідні продукти у відповідності з рецептурою.

Крок 2. Відразу промиваємо банки і кришки. Ставимо стерилізуватися.

Крок 3. Першим ділом очищаємо цибулю, обполіскуємо і подрібнюємо його. Казан, ставимо на плиту прогріватися, наливаємо олію без запаху. Опускаємо В киплячу олію нарізку з лука.

Крок 4. Поки цибуля обсмажується, очищаємо моркву натираємо на крупній тертці. Вивантажуємо морквяну стружку до прозорого луку.

Крок 5. Вимитий болгарський перець звільняємо від насіннєвої коробки і перекручуємо через м’ясорубку. Після чого відправляємо до обжарке.

Крок 6. Прогріваємо масу, а тим часом промиваємо пекучий перець, дрібно рубаємо і додаємо до решти компонентів. Кількість гостроти визначаємо в залежності від власного смаку і переваг.

Крок 7. Промитий кабачок звільняємо від великих насіння і жорсткої шкірки. М’якоть пропускаємо через м’ясорубку і виливаємо в казан.

Крок 8. Гарненько перемішавши, вливаємо олію і уварюємо овочі півгодини при середній температурі.

Крок 9. Вимиті помідори звільняємо від плодоніжок, нарізаємо шматочками і перекручуємо через м’ясорубку. Томатне пюре вливаємо в казан. Розмішуємо і варимо ікру 1 годину, встановивши мінімальний нагрів. В процесі не забуваємо регулярно перемішувати.

Крок 10. Приправляємо ікру меленим перцем, сіллю і подрібненим часником.

Крок 11. Проварюємо 10 хвилин, а в кінці вливаємо оцет. Ретельно перемішуємо.

Крок 12. Простерилізовані банки наповнюємо киплячій закускою, загвинчуємо прокип’яченими кришками. Ставимо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Крок 13. Переміщаємо закрутки в комору і залишаємо там до зими.

Крок 14. Пробуємо закуску з хлібом. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра без оцту на зиму

Кабачкова ікра без оцту на зиму замінить будь ситний перекус і чудово доповнить будь-який гарнір, якщо ви дотримуєтеся посту. Овочеве частування готується просто і без особливих труднощів. Для виконання рецепта потрібні доступні продукти, які можна купити на ринку або виростити на власному городі.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо необхідні інгредієнти. Для ікри використовуємо молоденькі кабачки або плоди-переростки.

Крок 2. Молоді кабачки промиваємо, зрізаємо кінчики і нарізаємо кубиками. З цибулі і моркви очищаємо від лушпиння і шкірку. Подрібнюємо таким же чином. Якщо є спеціальне пристосування, це спростить весь процес.

Крок 3. У високу каструлю наливаємо дезодорована олія і прогріваємо на середньому вогні. У кипляче масло закидаємо морквину. При частому помішуванні обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 4. Коли морква стане м’якою, додаємо порізану цибулю. Також готуємо 5 хвилин, не забуваючи заважати.

Крок 5. Після закінчення часу закладаємо кабачки. Додаємо цукровий пісок і солимо. Варимо 40 хвилин, прикривши кришкою. Щоб овочі не підгоріли, періодично перемішуємо масу. Мінімізуємо нагрівання.

Крок 6. Кабачки значно зменшаться в розмірах і виділять сік. Тепер кладемо томатну пасту і гранульований часник.

Крок 7. Прикривши кришкою, готуємо 5 хвилин, зрідка помішуючи.

Крок 8. Відключаємо вогонь, пробиваємо занурювальним приладом і подрібнюємо масу до бажаної консистенції. Після чого повертаємо каструльку на плиту і даємо покипіти 7 хвилин. Знову ж таки не забуваємо помішувати.

Крок 9. Промиті банки стерилізуємо над парою. Кришки ж кип’ятимо в окремій каструлі.

Крок 10. Притримуючи банки прихватками акуратно, щоб не обпектися, наповнюємо кабачковою ікрою. Закорковуємо кришками і перевіряємо на герметичність, перевернувши догори дном.

Крок 11. Закутуємо махровим рушником або шубою з ковдр.

Крок 12. Після чого переміщаємо в комору. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра через м’ясорубку без обсмажування

Кабачкова ікра через м’ясорубку без обжарювання – елементарний рецепт без додаткових маніпуляцій. Закуска стане незамінною для любителів овочів паличкою-виручалочкою. Щоб не витрачати енергію на підготовку, достатньо відкоркувати закатку і насолодитися бюджетним частуванням.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Помідори – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Кабачки, помідори і петрушку промиваємо. Для ікри підійде вся овочева некондиція – переспілі і переросли овочі.

Крок 2. З цибулин, кабачків і морквини прибираємо лушпиння і шкірку. Розрізаємо овочі на шматки. Якщо у кабачках присутні жорсткі насіння, необхідно їх вискоблити за допомогою ложки. Овочі перекручуємо через м’ясорубку. Виливаємо масу у широку товстостінну каструлю. Присмачую рослинною олією і перемішуємо.

Крок 3. Розміщуємо каструлю на вогонь і уварюємо 3 години, часто помішуючи.

Крок 4. Промиті помідори також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, попередньо вирізавши плодоніжки. Виливаємо їх до кабачкової маси і додаємо сіль.

Крок 5. Проварюємо 45 хвилин до випаровування вологи. Очищений часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Кількість визначаємо в залежності від уподобань. Петрушку рубаємо, як можна дрібніше. Подрібнені компоненти відправляємо в каструлю за 15 хвилин до закінчення процесу.

Крок 6. В кінці готування виливаємо оцтову есенцію і перемішуємо. Якщо немає есенції, замінюємо 9% консервантом, збільшивши кількість.

Крок 7. Банки зручного розміру вимиваємо в мильному розчині, обполіскуємо під проточною водою і стерилізуємо. Кришки необхідно прокип’ятити.

Крок 8. Гарячу консервацію розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо машинкою. Укладаємо на бочок і загортаємо в шубу з ковдр.

Крок 9. Охолодивши заготовки, переміщаємо їх до решти зимової консервації.

Крок 10. Залишки ікри можна продегустувати. Приємного апетиту!