Кабачкова ікра класична – 10 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Кабачкова ікра класична — це чудове закусочне частування, яке чудово виручає. Закуску застосовують для сніданків і перекусів. Для приготування овочевої ікри використовують самі прості і доступні інгредієнти, які в кінці літа можна знайти на кожному кроці. Якщо овочі з власного городу, заготівлі виходять значно смачніші. Приготувати ікру без праці вийде навіть у новачка.

Кабачкова ікра — класичний рецепт по ГОСТу СРСР

Кабачкова ікра – класичний рецепт по ГОСТу СРСР являє собою незвичайний делікатес. Частування з ніжною, гладкою текстурою подобається багатьом. Ікру подають як гарнір або закуску. У нашій сім’ї люблять бутерброди з кабачковою заготівлею. Це смачно і дешево.

Інгредієнти на
32 порц.

  • Кабачок 3 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Морква 1 кг
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Масло рослинне 300 мл
  • Часник 8 зуб.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класична кабачкова ікра на зиму дуже просто готується в домашніх умовах. Для ікри необов’язково використовувати молоді кабачки, допускається застосовувати переростки. Але в цьому випадку потрібно позбавлятися від насіння і товстої шкірки.
  2. Зчищають верхній шар з лука і подрібнюємо його. В розпечену з олією сковорідку відправляємо цибульну нарізку і обсмажуємо до рум’яності. Обсмажену цибулю перекладаємо у високу каструлю з подвійним дном.
  3. З моркви очищаємо шкірку, подрібнюємо за допомогою терки. Доливаємо олія у сковорідку, де смажилося цибулю, і моркву пасеруємо.
  4. Промиваємо кабачки, обсушуємо, при необхідності вичищаємо насіння і звільняємо від шкірки. Нарізаємо кубиками.
  5. Включаємо в мережу каструлю, наливаємо олію, вивантажуємо кабачки. Активуємо режим «Випічка», ставимо таймер на півгодини і обсмажуємо при регулярному помішуванні до м’якого стану.
  6. В каструлю до цибулі відправляємо обсмажену моркву і кабачки. Озброївшись занурювальним приладом, подрібнюємо до гладкості. Каструлю розміщуємо на середній температурі, прикриваємо і варимо півгодини.
  7. Через час необхідно овочеву масу приправити сіллю, перцем і цукровим піском, а також присмачити якісної томатною пастою. Перемішуємо і готуємо овочі протягом 20 хвилин. Процес відбувається під закритою кришкою і при частому помішуванні.
  8. Не гаючи часу, розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо борошно. Не забуваємо помішувати.
  9. У кабачкову ікру відправляємо обсмажене борошно, попередньо подрібнений часник і оцет. Ретельно перемішавши, проварюємо 5 хвилин. Для впевненості по завершенні процесу знову пробиваємо блендером.
  10. Вимиті банки розміщуємо в мікрохвильовці і стерилізуємо 5 хвилин при максимальній потужності.
  11. Кришки кип’ятимо окремо.
  12. Озброївшись прихватками, наповнюємо стерилізовані банки киплячій закускою. Загвинчуємо закрутками. Остуджуємо в перевернутому стані, під шубою з ковдр. Остиглі закачування переміщаємо в льох.
  13. Пробуємо, намазати на хліб. Приємного апетиту!