Огірки на зиму – 10 смачних рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Неймовірно смачні хрусткі огірки в банках на зиму – популярна і знайома багатьом заготовка. Приготувати її на зиму не складе великої праці. Використовуйте 10 перевірених і цікавих рецептів з покроковим описом процесу. Радуйте себе і близьких яскравою закускою цілий рік.

Хрусткі мариновані огірки на літрову банку

Зручно і швидко замаринувати огірки можна в літровій банці. Яскраве частування підходить для довгого зберігання в прохолодному місці. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з іншими стравами.

Інгредієнти на
1 л.

  • Огірок ⅔ кг
  • Вода 400 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Кріп 1 парасольку
  • Листя вишні 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Очищений корінь хрону 10 гр.
  • Перець чилі ¼ шт.
  • Гірчиця порошок, гірчицю ¼ ч. л.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Оцет 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити дуже смачні хрусткі огірки на зиму? Промиваємо огірки і замочуємо в холодній воді на 2 години. Переконайтеся, що на овочах не залишилося навіть найдрібніших забруднень.
  2. В стерилізовану банку кладемо очищені зубчики часнику, перець чилі, корінь хрону, парасолька кропу, гірчицю і вишневий листок.
  3. На спеції щільно укладаємо вимочені огірки. Кінчики можна не зрізати.
  4. Двічі заливаємо вміст банки окропом, який наполягаємо 15 хвилин і відразу виливаємо в раковину.
  5. В каструлю вливаємо холодну воду. Доводимо її до кипіння і додаємо сіль, цукор, горошини перцю, лавровий лист. Варимо 5 хвилин. В кінці вливаємо оцет і вимикаємо плиту.
  6. Заливаємо огірки в банку готовим маринадом.
  7. Далі закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
  8. Мариновані огірки в літровій банці готові. Надсилайте їх на зберігання.