Неймовірно смачні хрусткі огірки в банках на зиму – популярна і знайома багатьом заготовка. Приготувати її на зиму не складе великої праці. Використовуйте 10 перевірених і цікавих рецептів з покроковим описом процесу. Радуйте себе і близьких яскравою закускою цілий рік.
Хрусткі мариновані огірки на літрову банку
Зручно і швидко замаринувати огірки можна в літровій банці. Яскраве частування підходить для довгого зберігання в прохолодному місці. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з іншими стравами.
Інгредієнти на
1 л.
- Огірок ⅔ кг
- Вода 400 мл
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Кріп 1 парасольку
- Листя вишні 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Очищений корінь хрону 10 гр.
- Перець чилі ¼ шт.
- Гірчиця порошок, гірчицю ¼ ч. л.
- Перець чорний горошок за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Оцет 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити дуже смачні хрусткі огірки на зиму? Промиваємо огірки і замочуємо в холодній воді на 2 години. Переконайтеся, що на овочах не залишилося навіть найдрібніших забруднень.
- В стерилізовану банку кладемо очищені зубчики часнику, перець чилі, корінь хрону, парасолька кропу, гірчицю і вишневий листок.
- На спеції щільно укладаємо вимочені огірки. Кінчики можна не зрізати.
- Двічі заливаємо вміст банки окропом, який наполягаємо 15 хвилин і відразу виливаємо в раковину.
- В каструлю вливаємо холодну воду. Доводимо її до кипіння і додаємо сіль, цукор, горошини перцю, лавровий лист. Варимо 5 хвилин. В кінці вливаємо оцет і вимикаємо плиту.
- Заливаємо огірки в банку готовим маринадом.
- Далі закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
- Мариновані огірки в літровій банці готові. Надсилайте їх на зберігання.
Солоні огірки в 3-х літрових банках без стерилізації
Заготовити багато смачних солоних огірків на зиму можна в трилітровій банці. Такого продукту вистачить на велику сім’ю або компанія. Оцініть простий домашній рецепт без стерилізації.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,5 кг
- Вода – 2 л
- Парасольку кропу – 4 шт.
- Листя смородини – 10 шт.
- Часник – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 120 гр.
Процес приготування:
1. Огірки очищаємо від будь-яких забруднень, промиваємо і вимочуємо в холодній воді кілька годин.
2. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння. Останній поділяємо на зубчики.
3. В промиті і ошпарені банки викладаємо шматочки цибулі, зубчики часнику і зелень.
4. Далі укладаємо вимочені огірки. Їх слід щільно розмістити.
5. Окремо кип’ятимо воду з сіллю і заливаємо отриманим маринадом вміст банки. Закатуємо.
6. Перевертаємо заготовки верх дном і залишаємо до повного охолодження. Після забирає на зберігання. Готово!
Квашені огірки на зиму в банках як діжкові
Дуже смачні квашені огірки в банку – незамінна домашня закуска для великого столу. Приготуйте ароматний продукт за простим рецептом. Готове частування вийде як з бочки.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2,5 кг
- Вода – 1,6 л.
- Часник – 6 зубчиків.
- Парасольку кропу – 2 шт.
- Корінь хрону – 40 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо банки і огірки. Розміщуємо овочі в тару разом із зубчиками часнику, парасольками кропу, шматочками чилі і кореня хрону.
2. Засипаємо в вміст банок по одній столовій ложці солі.
3. Заливаємо вміст холодною водою. Прикриваємо заготовки кришками і залишаємо їх у прохолодному місці на троє діб.
4. Через деякий час почнеться процес бродіння. Під банки можна підставити глибокі тарілки.
5. Далі зливаємо воду. Промиваємо огірки кілька разів одразу в банках. Додаємо до них по ложці солі і гірчицю.
6. Заливаємо продукти крутим окропом і закочує їх. Перевертаємо заготовки і даємо їм охолонути. Можна укутати в рушник.
7. Квашені огірки в банках готові. Надсилайте на зберігання!
Як заготовити огірки без оцту з лимонною кислотою?
Замінити оцет в домашніх соліннях можна лимонною кислотою. Приготуйте з допомогою популярного інгредієнта хрусткі огірки для тривалого зберігання в банку. Буде смачно!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,8 кг
- Вода – 1,2 л
- Часник – 4 зубчики.
- Перець чилі – 1 шт.
- Парасольку кропу – 4 шт.
- Корінь хрону – 1 шт.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. В промиті банки кладемо парасольки кропу, зубчики часнику, шматочки кореня хрону і перцю чилі.
2. Далі щільно розміщуємо старанно промиті огірки. Обрізаємо краю за бажанням.
3. Заливаємо вміст банок крутим окропом і наполягаємо протягом 15 хвилин.
4. Зливаємо воду в каструлю, додаємо до неї сіль, цукор і залишилися спеції, крім лимонної кислоти. Кип’ятимо близько 5 хвилин.
5. У банки з огірками додаємо лимонну кислоту.
6. Заливаємо заготовки приготовленим розсолом.
7. Закриваємо продукт кришками і перевертаємо. Даємо банкам з вмістом повністю охолонути.
8. Готове. Огірки можна ставити на довге зберігання в прохолодне місце.
Соковитих і хрусткі огірки в томатній заливці на зиму
Яскрава ідея для домашньої заготовки на зиму – огірки в томатній заливці. Поживне і насичене за смаком частування можна подавати як закуску або ж доповнення до гарячих обіднім страв.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Склад:
- Огірок – 800 гр.
- Соус томатний – 100 гр.
- Оцет – 100 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Огірки і скляні банки заздалегідь промиваємо.
2. Для приготування томатної заливки вливаємо необхідну кількість води у металевий посуд.
3. Розмішуємо у воді томатний соус, сіль, цукор і оцет. Ставимо посуд на плиту і доводимо вміст до кипіння. У цей час важливо розмішувати, щоб сухі продукти встигли розчинитися.
4. Промиті огірки крупно нарізаємо і щільно викладаємо в підготовлені скляні банки.
5. Заливаємо овочі гарячим соусом, після чого ставимо заготовки у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо на вогні 10 хвилин. Щоб не пошкодити банки, підстеліть під них рушник.
6. Акуратно витягаємо продукт з каструлі і закочує його. Остуджуємо огірки в заливці і відправляємо на зберігання у відповідне місце.
Салат з огірків з томатною пастою на зиму
Салат на зиму з огірків з томатною пастою і без додавання інших овочів буде у вас смачним доповненням до будь-яких страв на зимовому столі. Маринад на основі томатної пасти додасть огіркам легкий солодкуватий смак, а аромат його доповнимо чорним і запашним перцем. У цьому рецепті готуємо салат без стерилізації, що не займає багато часу. Розрахунок інгредієнтів наведено на 1 літрову банку.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 0,5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату. Огірки можете заздалегідь на пару годин залити холодною водою, щоб зберігся їх хрусткий смак.
Крок 2. Огірки добре промийте, видаліть кінчики і наріжте овочі кружальцями будь-якої товщини.
Крок 3. У каструлю налийте склянку чистої води і розведіть в ній томатну пасту. Потім насипте цукор з сіллю і перемішайте.
Крок 4. У цю суміш насипте горошки перцю. За бажанням можете додати і інші приправи. Маринад доведіть до кипіння.
Крок 5. Потім в киплячий маринад перекладіть нарізку огірків і поваріть їх на невеликому вогні протягом 10 хвилин від початку кипіння.
Крок 6. До кінця варіння налийте до огірків столовий оцет, перемішайте і через півхвилини вимкніть вогонь.
Крок 7. Банки і кришки заздалегідь стерилізуйте зручним для вас способом. Огірки перекладіть в банки.
Крок 8. Потім залийте їх киплячим маринадом, заповнюючи банку до самого верху.
Крок 9. Банку герметично закупорьте, поставте на кришку і накрийте «шубою» на 1 добу. Повністю остиглий салат з огірків з томатною пастою поставте на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!
Простий і смачний рецепт приготування огірків по-корейськи
Пікантна ідея для зимових заготовок – огірки в корейському стилі. Любителі гострого точно оцінять таке частування. Продукт стане повноцінним закусочним стравою для вашого домашнього столу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Склад:
- Огірок – 450 гр.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 4 зубчики.
- Гірчиця суха – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Приправа для корейської моркви – 1 ч. л.
- Оцет – 1,5 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо морква, після натираємо її тонкою і довгою соломкою. Можна використовувати спеціальну тертці для корейської моркви.
2. Промиваємо банки і викладаємо в них зубчики часнику, горошини чорного перцю і кріп. Також додаємо гірчицю з корейської приправою.
3. На спеції викладаємо частину соломки моркви.
4. Далі кладемо заздалегідь промиті і нарізані великими шматками огірки. Викладаємо продукти шарами.
5. Кип’ятимо воду і розмішуємо в ній сіль з цукром. Вливаємо необхідну кількість оцту.
6. Заливаємо овочі гарячим розсолом. Банки з вмістом ставимо в каструлю з киплячою водою. Тримаємо їх там 15 хвилин. Для безпеки тару ставимо на рушник, а не голе дно.
7. Акуратно витягаємо заготовки з окропу і закочує їх. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
8. Огірки в корейському стилі готові, надсилайте їх на зберігання.
Хрусткі огірки холодним способом на зиму
Перевірений спосіб заготовити хрусткі огірки – із застосуванням холодного способу. Оцініть перевірений і улюблений багатьма господинями рецепт. Порадуйте близьких або гостей цікавим частуванням.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Вода – 1 л
- Горілка – 50 мл
- Сіль – 100 гр.
- Листя вишні – 4 шт.
- Парасольку кропу – 2 шт.
- Лист хрону – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
Процес приготування:
1. Добре промиваємо огірки в холодній воді, зрізаємо у них кінчики.
2. Також промиваємо і необхідну зелень.
3. Часник очищаємо від лушпиння і ділимо його на зубчики.
4. Чистимо і стерилізуємо банку. На дно викладаємо підготовлену зелень.
5. Щільно укладаємо в тару чисті огірки. Вливаємо до них горілку і воду, в якій попередньо розчиняємо сіль.
6. Закриваємо заготівлю капроновою кришкою і відразу ставимо її в холодне місце.
7. Через кілька місяців огірки холодної засолювання будуть повністю готові. Можна пробувати!
Солодкі мариновані огірки на зиму в банках
Для любителів яскравих смаків підійде простий рецепт солодких маринованих огірків. Оцініть рецепт, придатний для тривалого зберігання. Закуска готова доповнить ваш сімейний стіл в будь-який час року.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,4 кг
- Часник – 6 зубчиків.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Оцет – 100 мл
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо огірки від дрібних забруднень, а після вимочуємо їх у холодній воді деякий час. Важливо протримати їх не менше двох годин.
2. Промиваємо банки і ошпарюємо окропом. Викладаємо сюди очищені зубчики часнику.
3. Щільно укладаємо в банки чисті вимочені огірки. Попередньо можна зрізати кінчики.
4. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром до їх розчинення. Додаємо в рідину оцет і вимикаємо плиту.
5. Заливаємо гарячим маринадом огірки.
6. Кип’ятимо воду у великій каструлі. На дно укладаємо рушник і ставимо на нього банки. Тримаємо їх в такому положенні 15 хвилин. Після витягаємо і закатуємо.
7. Остуджуємо заготовки і ставимо їх на зберігання. Солодкі огірочки в банку на зиму готові.
Гострі огірки з кетчупом чилі на зиму
Заготовити яскраві огірки на зиму можна з додаванням кетчупу. Продукт, приготовлений за особливим рецептом, вийде неймовірно смачним і гострим. Подавайте в якості холодної закуски.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 5 кг
- Кетчуп чилі – 300 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Оцет – 150 мл
- Вода – 6 ст.
Процес приготування:
1. Промиваємо огірки під водою, зрізаємо їх кінчики. Далі продукт щільно укладаємо в заздалегідь підготовлені скляні банки.
2. Нагріваємо воду в каструлі і розмішуємо в ній кетчуп, цукор і сіль. Варимо масу 15 хвилин після кипіння. В кінці готування додаємо оцет.
3. Відразу ж гарячу масу вливаємо в банки. Огірки повинні бути повністю закриті.
4. Прикриваємо банки кришками і ставимо їх у каструлю з киплячою водою. Тримаємо їх в такому положенні близько 10-15 хвилин.
5. Закатуємо продукт, перевертаємо верх дном і залишаємо до повного охолодження. Готово, можна ставити на зберігання у відповідний для цього приміщення!