Плоди вишні так швидко зріють, що шукати застосування їм потрібно заздалегідь. Закатати такий смачний компот можна починаючи з першого врожаю вишні, закінчуючи останнім. А вся універсальність цієї терпкою ягоди полягає у гармонійному поєднанні як з солодкими, так і з кислуватими фруктами і ягодами.
Компот з вишні з кісточками на 3-х літрову банку
Класичний і максимально швидкий у приготуванні напій, який завжди повинен бути в запасі. Вишня з кісточками набагато краще зберігає не лише смакові якості, але і зовнішній вигляд. Якщо ви не пробували готувати компоти самостійно, сміливо починайте з цього рецепту і не помилитеся.
Інгредієнти на
10 порц.
- Вишня 600 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з вишні з кісточками на зиму на 3 літрову банку? Процес приготування максимально спрощений тим, що з вишні не доведеться виймати кісточки. Залишається обірвати всі плодоніжки, добре промити і обсушити ягоди.
- Спочатку вимиваємо банки разом з содою і тільки потім стерилізуємо над парою протягом 10 хвилин. Те ж саме повторюємо з кришками.
- Простерилізовані банки наповнюємо підготовленими ягодами вишні.
- Слідом всипаємо весь цукровий пісок.
- І весь вміст поступово заливаємо крутим окропом, щоб стінки банки не лопнули.
- Закриваємо компот закручується кришкою.
- Для того щоб цукровий пісок швидше розчинявся, а вода забарвилася в колір вишні, трохи потрясем банку.
- На цьому процес приготування завершено. Банки з вишневим компотом перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо остигати протягом ночі.
- За цей час все перевертаємо і переставляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання закаток.
Бажаємо приємного апетиту!
Смачний компот з вишні з м’ятою на зиму
Досягнути одночасно складного смаку і свіжості можна тільки додаванням листочків свіжої м’яти. У помірних кількостях вона не перебиває смак ягід і залишає тривалий і запам’ятовується приємний післясмак.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- М’ята – 2 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. З ягід обриваємо хвостики і ретельно промиваємо від бруду.
2. З содою промиваємо трилітрові банки і потім стерилізуємо зручним для вас способом.
3. У киплячу воду додаємо цукровий пісок, добре перемішуємо і продовжуємо кип’ятити сироп до повного розчинення кристалів цукру.
4. У підготовлені банки засипаємо вишню і кладемо листочки м’яти. Потім заливаємо вишню гарячим цукровим сиропом.
5. Банки закриваємо кришками з використанням ключа і перевертаємо догори дном. У такому вигляді накриваємо їх товстою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
6. Стаканчик такого смачного і свіжого соку порадує вас в холодну пору року і подарує частинку літнього настрою.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати компот з вишні та чорної смородини?
Така ягода, як чорна смородина здатна до кардинальних змін не тільки смаку, але й кольору вашого компоту, який неодмінно приверне увагу.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 5-10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Вишня – 250 гр.
- чорна Смородина – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- М’ята – 3 шт.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі необхідні для приготування компоту інгредієнти, ретельно промивши і обсушивши ягоди. Також одночасно з цим стерилізуємо наші банки.
2. У киплячу воду опускаємо всю вишню зі смородиною і варимо кілька хвилин на маленькому вогні.
3. Потім додаємо цукровий пісок і легкими рухами помішуємо вміст.
4. Слідом вкидываем листочки м’яти і продовжуємо варити ще протягом двох хвилин.
5. Готовий вишневий компот знімаємо з вогню і відразу ж розливаємо по гарячих стерилізованим банкам, відлив собі на пробу один стаканчик. Після охолодження залишаємо банку в прохолодному темному місці.
Бажаємо приємного апетиту!
Вишневий компот з кісточками і лимонною кислотою на зиму
Додавання лимонної кислоти зайвим не буває. Ви підсилюєте не тільки природну кислинку вишні, але і даруєте компоту можливість якомога довше зберігатися.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Насамперед, вишню ретельно перебираємо і добре промиваємо, намагаючись не деформувати ягоди.
2. Для цукрового сиропу в нагріту воду додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою і доводимо рідину до кипіння.
3. У киплячий цукровий сироп опускаємо підготовлену вишню і кип’ятимо протягом 10 хвилин.
4. Готовий компот в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і залишаємо остуджуватися. Банки з компотом зберігаємо в прохолодному і темному місці.
5. У будь-який час відкриваємо компот і подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Бажаємо приємного апетиту!
Як заготовити компот з вишні з кісточками і малиною у банках?
Яскраво виражена солодкість ягоди малини дозволяє вам використовувати якомога менше цукру і насолоджуватися натуральним смаком соковитих ягід.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 6-8.
Склад:
- Вишня – 150 гр.
- Малина – 150 гр.
- Цукор-пісок – 80-100 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо основні інгредієнти. Вишню з малиною перебираємо і ретельно перемываем.
2. Чисті ягоди починаємо розкладати по банках, наповнюючи 1/3 частина від усього обсягу.
3. Ягоди засипаємо цукровим піском.
4. І заливаємо окропом до країв банки.
5. Банку закатуємо простерилізованій кришкою і кілька разів перевертаємо, щоб цукровий пісок швидше розчинився. Перевертаємо закатанный компот догори дном і залишаємо під щільним ковдрою до повного охолодження.
6. На цьому процес приготування завершено. Сміливо пробуйте самі і пригощайте друзів!
Приємного вам апетиту!
Вишневий компот з кісточками і аґрусом на зиму
Цей компот поєднує в собі не просто два різновиди ягід, а справжнє джерело корисних вітамінів і мікроелементів, які необхідно заповнювати взимку.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Вишня – 800 гр.
- Аґрус – 2,5 склянки
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Першим ділом приступаємо до підготовки ягід. Вишню з аґрусом ретельно перебираємо, миємо і просушуємо.
2. І агрус, і вишню порівну розкладаємо по двом півторалітровим банкам, які попередньо простерилизовали. Наповнюємо 1/3 банки окропом і прикриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо ягоди протягом 15 хвилин.
3. Через певний час зливаємо ягідний морс в емальовану каструлю і нагріваємо на невеликому вогні. Потім додаємо цукровий пісок і після закипання варимо вміст протягом 10-15 хвилин.
4. Цукровим сиропом знову заливаємо ягоди і закочує банки раніше простерилизованными кришками. Компот перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою, щоб він зміг поступово остигати.
5. Охолоджені банки можуть зберігатися протягом довгого часу в будь-якому прохолодному місці, будь то холодильник або ж підвал.
Бажаємо приємного апетиту!