Компот з вишні з кісточками – 6 рецептів на зиму на 3 літрову банку з покроковими фото

Плоди вишні так швидко зріють, що шукати застосування їм потрібно заздалегідь. Закатати такий смачний компот можна починаючи з першого врожаю вишні, закінчуючи останнім. А вся універсальність цієї терпкою ягоди полягає у гармонійному поєднанні як з солодкими, так і з кислуватими фруктами і ягодами.

Компот з вишні з кісточками на 3-х літрову банку

Класичний і максимально швидкий у приготуванні напій, який завжди повинен бути в запасі. Вишня з кісточками набагато краще зберігає не лише смакові якості, але і зовнішній вигляд. Якщо ви не пробували готувати компоти самостійно, сміливо починайте з цього рецепту і не помилитеся.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Вишня 600 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з вишні з кісточками на зиму на 3 літрову банку? Процес приготування максимально спрощений тим, що з вишні не доведеться виймати кісточки. Залишається обірвати всі плодоніжки, добре промити і обсушити ягоди.
  2. Спочатку вимиваємо банки разом з содою і тільки потім стерилізуємо над парою протягом 10 хвилин. Те ж саме повторюємо з кришками.
  3. Простерилізовані банки наповнюємо підготовленими ягодами вишні.
  4. Слідом всипаємо весь цукровий пісок.
  5. І весь вміст поступово заливаємо крутим окропом, щоб стінки банки не лопнули.
  6. Закриваємо компот закручується кришкою.
  7. Для того щоб цукровий пісок швидше розчинявся, а вода забарвилася в колір вишні, трохи потрясем банку.
  8. На цьому процес приготування завершено. Банки з вишневим компотом перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо остигати протягом ночі.
  9. За цей час все перевертаємо і переставляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання закаток.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний компот з вишні з м’ятою на зиму

Досягнути одночасно складного смаку і свіжості можна тільки додаванням листочків свіжої м’яти. У помірних кількостях вона не перебиває смак ягід і залишає тривалий і запам’ятовується приємний післясмак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • М’ята – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. З ягід обриваємо хвостики і ретельно промиваємо від бруду.

2. З содою промиваємо трилітрові банки і потім стерилізуємо зручним для вас способом.

3. У киплячу воду додаємо цукровий пісок, добре перемішуємо і продовжуємо кип’ятити сироп до повного розчинення кристалів цукру.

4. У підготовлені банки засипаємо вишню і кладемо листочки м’яти. Потім заливаємо вишню гарячим цукровим сиропом.

5. Банки закриваємо кришками з використанням ключа і перевертаємо догори дном. У такому вигляді накриваємо їх товстою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

6. Стаканчик такого смачного і свіжого соку порадує вас в холодну пору року і подарує частинку літнього настрою.

Приємного вам апетиту!

Як приготувати компот з вишні та чорної смородини?

Така ягода, як чорна смородина здатна до кардинальних змін не тільки смаку, але й кольору вашого компоту, який неодмінно приверне увагу.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5-10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Вишня – 250 гр.
  • чорна Смородина – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • М’ята – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні для приготування компоту інгредієнти, ретельно промивши і обсушивши ягоди. Також одночасно з цим стерилізуємо наші банки.

2. У киплячу воду опускаємо всю вишню зі смородиною і варимо кілька хвилин на маленькому вогні.

3. Потім додаємо цукровий пісок і легкими рухами помішуємо вміст.

4. Слідом вкидываем листочки м’яти і продовжуємо варити ще протягом двох хвилин.

5. Готовий вишневий компот знімаємо з вогню і відразу ж розливаємо по гарячих стерилізованим банкам, відлив собі на пробу один стаканчик. Після охолодження залишаємо банку в прохолодному темному місці.

Бажаємо приємного апетиту!

Вишневий компот з кісточками і лимонною кислотою на зиму

Додавання лимонної кислоти зайвим не буває. Ви підсилюєте не тільки природну кислинку вишні, але і даруєте компоту можливість якомога довше зберігатися.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 1000 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Насамперед, вишню ретельно перебираємо і добре промиваємо, намагаючись не деформувати ягоди.

2. Для цукрового сиропу в нагріту воду додаємо цукровий пісок з лимонною кислотою і доводимо рідину до кипіння.

3. У киплячий цукровий сироп опускаємо підготовлену вишню і кип’ятимо протягом 10 хвилин.

4. Готовий компот в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і залишаємо остуджуватися. Банки з компотом зберігаємо в прохолодному і темному місці.

5. У будь-який час відкриваємо компот і подаємо до столу в охолодженому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

Як заготовити компот з вишні з кісточками і малиною у банках?

Яскраво виражена солодкість ягоди малини дозволяє вам використовувати якомога менше цукру і насолоджуватися натуральним смаком соковитих ягід.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Вишня – 150 гр.
  • Малина – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 80-100 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо основні інгредієнти. Вишню з малиною перебираємо і ретельно перемываем.

2. Чисті ягоди починаємо розкладати по банках, наповнюючи 1/3 частина від усього обсягу.

3. Ягоди засипаємо цукровим піском.

4. І заливаємо окропом до країв банки.

5. Банку закатуємо простерилізованій кришкою і кілька разів перевертаємо, щоб цукровий пісок швидше розчинився. Перевертаємо закатанный компот догори дном і залишаємо під щільним ковдрою до повного охолодження.

6. На цьому процес приготування завершено. Сміливо пробуйте самі і пригощайте друзів!

Приємного вам апетиту!

Вишневий компот з кісточками і аґрусом на зиму

Цей компот поєднує в собі не просто два різновиди ягід, а справжнє джерело корисних вітамінів і мікроелементів, які необхідно заповнювати взимку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Вишня – 800 гр.
  • Аґрус – 2,5 склянки
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Першим ділом приступаємо до підготовки ягід. Вишню з аґрусом ретельно перебираємо, миємо і просушуємо.

2. І агрус, і вишню порівну розкладаємо по двом півторалітровим банкам, які попередньо простерилизовали. Наповнюємо 1/3 банки окропом і прикриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо ягоди протягом 15 хвилин.

3. Через певний час зливаємо ягідний морс в емальовану каструлю і нагріваємо на невеликому вогні. Потім додаємо цукровий пісок і після закипання варимо вміст протягом 10-15 хвилин.

4. Цукровим сиропом знову заливаємо ягоди і закочує банки раніше простерилизованными кришками. Компот перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою, щоб він зміг поступово остигати.

5. Охолоджені банки можуть зберігатися протягом довгого часу в будь-якому прохолодному місці, будь то холодильник або ж підвал.

Бажаємо приємного апетиту!