Компот зі сливи з кісточками на зиму – 8 простих рецептів на 3-х літрову банку з фото

Компот зі сливи з кісточками на зиму — простий і смачний спосіб заготовити фрукти. Ми можемо назвати безліч причин для вибору одного з цих рецептів, але одна з них найістотніша – економія вашого часу. Адже вам не доведеться виймати кісточки з кожної сливи, при цьому ви збережете найкращі властивості плодів. Вони залишаться соковитими, щільними, солодкими, а кісточка буде легко відділятися.

Компот із слив з кісточкою на зиму на 3-х літрову банку

Домашнього компоту багато не буває, так що можна відразу підготувати кілька трилітрових банок. А сам рецепт настільки елементарний, що впоратися з приготуванням зможуть самі недосвідчені господині або господарі. Не втрачайте даремно часу влітку, і ваша зима буде смачною.

Інгредієнти на
3 л.

  • Зливу 500 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 2.7 л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот зі сливи з кісточками на зиму на 3 літрову банку? Паралельно з підготовкою злив стерилізуємо банки за допомогою будь-якого зручного для вас способу. Промиті сливи відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.
  2. Після того, як підготовлені плоди, а простерилізовані банки, доводимо воду до кипіння і наповнюємо банки сливами.
  3. Потім поступово вливаємо в них окріп, заповнюючи весь обсяг банки. Залишаємо прогріватися сливи протягом 15-20 хвилин.
  4. За цей час зливаємо всю воду в каструлю і ставимо на слабкий вогонь.
  5. Буквально відразу ж всипаємо в неї цукор, добре розмішуємо і доводимо сироп до кипіння.
  6. Киплячий цукровий сироп повертаємо до сливам, в завершенні додаємо лимонну кислоту і герметично закатуємо кришками. Залишаємо компот остигати в перевернутому положенні під ковдрою.
  7. І буквально на наступний день ви зможете перенести заготовку в комору, щоб вона чекала зими.

Бажаємо приємного апетиту!