Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – 8 рецептів як в магазині з покроковими фото

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – це всіма улюблена закачування, яку дуже смачно їсти, просто намазати на скибочку свіжого білого хліба. Як правило, на наших широтах, урожай кабачків вражає з кожним роком все більше і більше, виходячи з цього, ми пропонуємо вам заготовити даний овоч, саме приготувавши ароматну ікру. І навіть якщо ви не є любителем кабачків, то в такому вигляді вам обов’язково сподобається – гарантовано!

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР, як в магазині, на зиму

Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР, як в магазині на зиму, можна приготувати тільки в домашніх умовах, незважаючи на те, що асортимент у супермаркетах просто величезний. Всі пропоновані закачування включають в свій склад занадто багато «зайвих» компонентів, які несприятливо позначаються на смак.

Інгредієнти на
4.2 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Морква 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Масло соняшникова 300 мл
  • Часник 9 зуб.
  • Томатна паста 4 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Корінь петрушки 1 ст. л.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Кабачкова ікра по ГОСТу СРСР на зиму – швидко, легко і дуже смачно! Готуємо потрібні інгредієнти.
  2. Зрізаємо хвостики кабачків і нарізаємо м’якоть н невеликими шматочками, обсмажуємо на соняшниковій олії в сотейнику, випарівая рідина.
  3. У сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо дрібну нарізку лука.
  4. Додаємо моркву, подрібнену на терці.
  5. Доповнюємо складу рубаним коренем петрушки – тушкуємо до м’якості всіх складових.
  6. Пасеровку відправляємо до кабачків.
  7. Інгредієнти пробиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції і тушкуємо на мінімальному нагріві під кришкою протягом 60 хвилин.
  8. Потім додаємо пасту з перетертих томатів, сіль і цукор – готуємо ще півгодини.
  9. За закінчення часу, додаємо подрібнений часник і оцет – перемішуємо і через 5 хвилин знімаємо з плити.
  10. Закуску розливаємо по стерильним баночках і після охолодження прибираємо в прохолодне приміщення. Приємного апетиту!