Грибна ікра через мясорубку на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Грибна ікра через м’ясорубку на зиму — це недорога, але дуже смачна заготовка. Приготувати ікру можна з будь-яких грибів. Кожен варіант буде по-своєму особливим. Грибна закуска ідеально поєднується з підсмаженим хлібом, також ікру використовують для начинки домашньої випічки або приготування салатів. Запевняю, вам варто скористатися сьогоднішньою добіркою і поповнити запаси шикарним делікатесом.

Грибна ікра на зиму через м’ясорубку з морквою і цибулею

Грибна ікра на зиму через м’ясорубку з морквою і цибулею являє собою ідеальний варіант для перекусу. Ситно і смачно. Закуска виглядає максимально апетитно і підійде не тільки для повсякденного раціону, але і для святкового частування. Один тільки запах примусить втратити дар мови.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Гриби 1 кг (лісових)
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Перець чорний мелений ¼ ч. л.
  • Сіль ¾ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування грибної ікри через м’ясорубку на зиму готуємо необхідні інгредієнти.
  2. Уважно переглядаємо гриби і позбавляємося від зіпсованих примірників, а також лісового сміття. Ретельно промиваємо гриби, виклавши їх у друшляк. Чекаємо, коли надлишки води стечуть, а потім перекладаємо в товстостінну каструлю і заливаємо водою так, щоб вона покривала гриби.
  3. Після того, як гриби закиплять, зменшуємо вогонь до стану нижче середнього і варимо півгодини, час від часу перемішуючи. Зварені гриби проціджуємо через друшляк або сито. Чекаємо, коли вода стече.
  4. З морквини знімаємо шкірку, споліскують і подрібнюємо на тертці з великими отворами. Викладаємо в прогріту сковорідку наливаємо частина рослинного масла. Пасеруємо до м’якості.
  5. З лука знімаємо піну, промиваємо та нарізаємо кубиками, перекладаємо нарізку до припущеної моркви.
  6. Смажимо овочі 5-7 хвилин, не забуваючи перемішувати.
  7. На м’ясорубку встановлюємо грати з дрібними осередками і перекручуємо засмажку.
  8. Слідом пропускаємо через м’ясорубку гриби.
  9. Кладемо сіль.
  10. Приправляємо меленим перцем.
  11. Розмішавши масу, встановлюємо на вогні і підсмажуємо 40 хвилин, не забуваємо розмішувати, щоб ікра не підгоріла.
  12. За 10 хвилин до готовності ретельно промиваємо банки і кришки. Банки встановлюємо в мікрохвильовці, налив трохи води. Переставляємо ємності в мікрохвильовку і стерилізуємо при максимальній потужності не більше 5 хвилин. Кришки промиваємо і кип’ятимо.
  13. В кінці приготування в ікру вводимо оцтову кислоту, розмішуємо і відключаємо нагрівання. Стерилізовані банки наповнюємо гарячої ікрою. А масло прожарюємо і розливаємо по банках.
  14. Щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Охолоджуємо під ковдрою в перевернутому положенні.
  15. Остиглу грибну ікру прибираємо в комору. Коли захочеться чогось смачного, дістаємо баночку і дегустуємо. Приємного апетиту!

Грибна ікра з опеньків через м’ясорубку на зиму

Грибна ікра з опеньків через м’ясорубку на зиму не доставить особливих клопотів. Доведеться потрудитися, ну а як же по-іншому? Слідуючи інструкції, приготувати закуску зможе кожен. Тут немає якихось секретів. Все просто, але потрібно набратися терпіння, і тоді все буде на вищому рівні!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши і перебравши опеньки від сміття, промиваємо їх у проточній воді. Для ікри зазвичай використовують великі непрезентабельні екземпляри.

Крок 2. Підготовлені опеньки вивантажуємо в каструлю і заливаємо водою. Кладемо сіль і лаврушку, варимо 40 хвилин на мінімальному вогні, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Зварені гриби проціджуємо через сито і обполіскуємо під водою. Даємо стекти зайвої рідини.

Крок 3. Моркву та цибулю очищаємо і подрібнюємо довільно. Припускаємо до м’якості на прогрітому рослинному маслі без запаху.

Крок 4. Обжарку перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Повторюємо процедуру з вареними грибами.

Крок 6. Змішавши компоненти і приправивши, тушкуємо в казані 40 хвилин, періодично помішуючи, щоб маса не підгоріла.

Крок 7. Вимивши і простерилізований ємності, заповнюємо їх гарячою ікрою.

Крок 8. Доливаємо рослинне масло, щоб збільшити термін зберігання.

Крок 9. Закатуємо чистими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження. Після охолодження прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!

Грибна ікра через м’ясорубку з томатною пастою на зиму

Грибна ікра через м’ясорубку з томатною пастою на зиму володіє яскравим насиченим смаком. Ароматна намазки на хліб стане вашим улюбленим варіантом смачного і ситного сніданку. Приготування ікри не складне, але має деякі нюанси. Приготувавши закуску одного разу, ви будете поповнювати свої запаси щорічно.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби відварні лісові – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста очищений – 800 гр.
  • Перець болгарський очищений – 400 гр.
  • очищений Кабачок – 400 гр.
  • Морква очищена – 800 гр.
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Селера кореневої очищені – 500 гр.
  • Масло рослинне – 450 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Перець чилі мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби ретельно перебираємо і промиваємо. Відварюємо в підсоленій воді не менше півгодини, знімаючи піну, що утворилася під час варіння. Проціджуємо гриби і перекладаємо в розпечену сковорідку з олією.

Крок 2. Очищаємо і ріжемо цибулю півкільцями, промитий болгарський перець звільняємо від нутрощів і нарізаємо соломкою. Очищаємо корінь селери і моркву натираємо на тертці з великими отворами. Очищаємо часник.

Крок 3. Обсмажуємо окремо овочі. Спочатку смажимо цибулю до прозорості.

Крок 4. Знімаємо викладаємо цибулю і моркву. Пасеруємо до м’якого стану.

Крок 5. Кладемо корінь селери і солодкий перець. Коли овочі майже готові, присмачую подрібненим часником.

Крок 6. Гриби і обжарку подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Кабачок вимиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть тремо на тертці з дрібними отворами. Додаємо до перекрученої масі. Присмачую томатною пастою і спеціями. Розмішавши, перекладаємо в казан і тушкуємо в духовці 1 годину при 180 градусах.

Крок 7. Поки ікра доходить до готовності, вимиваємо і прожарюємо банки і кришки. Гарячу ікру розподіляємо по стерилізованим ємкостей і закручуємо сухими кришками. Остуджуємо під ковдрою.

Крок 8. Остиглу ікру прибираємо на зберігання. Насолоджуємося грибним делікатесом. Приємного апетиту!

Ікра грибна з рижиков на зиму через м’ясорубку

Ікра грибна з рижиков на зиму через м’ясорубку володіє чудовим ароматом. Заготівля користується великим попитом, тому рекомендую готувати її у великих кількостях. Ікра – універсальне частування на будь-який випадок. Гості завжди залишаються в захваті і просять добавки.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Рижики свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зубчиків.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для дивовижного делікатесу.

Крок 2. Рижики переглядаємо на вади, очищаючи від лісового сміття і зіпсованих примірників.

Крок 3. Гриби промиваємо, ділимо на частини і вивантажуємо в товстостінну каструлю. Наливаємо воду, кладемо сіль і лаврушку. Після того як скипить, зменшуємо полум’я і проварюємо півгодини.

Крок 4. Проціджуємо зварений продукт.

Крок 5. Знявши з лука кольоровий шар і промивши цибулини, подрібнюємо і припускаємо на нагрітому рослинному маслі.

Крок 6. Приготовані інгредієнти змішуємо і прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 7. В розпечену з олією сковорідку кладемо перекручені компоненти і обсмажуємо 20 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 8. Очищаємо часник і подрібнюємо його. Петрушку промиваємо і дрібно рубаємо. Перекладаємо до обсмаженою інгредієнтів. Прогріваємо ще 10 хвилин. Відключивши плиту, додаємо оцтову кислоту і розмішуємо.

Крок 9. Промиваємо ємності і стерилізуємо над парою чи іншим способом.

Крок 10. Гарячі банки наповнюємо гарячої ікрою і закручуємо чистими кришками. Закутавши в ковдру, залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в погребі.

Крок 11. Доповнюємо ікру підсушеним хлібом або їмо з картопляними стравами. Приємного апетиту!

Грибна ікра на зиму через м’ясорубку з помідорами

Грибна ікра на зиму через м’ясорубку з помідорами готується елементарно. Нескладний процес подужає навіть дилетант. Приготувати закуску можна з будь-яких грибів. Ніжне частування ідеально для святкових бутербродів. Готуйте із задоволенням і пригощайте рідних і близьких!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 700-800 мл

Склад:

  • Гриби – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори /томатна паста – 1 шт./1-2 ст. л
  • Часник – 1 зубчик
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет – 1 ч. л. на пів-літрову банку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо перебираємо і гриби промиваємо, відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо через сито. Промиваємо помідори, очищаємо цибулю.

Крок 2. Очищений цибулю нарізаємо кубиками. Очищаємо часник і дрібно рубаємо.

Крок 3. Промитий помідор ділимо навпіл і вичищаємо насіння, м’якоть нарізаємо довільно. За бажанням знімаємо шкірку.

Крок 4. На промасленим сковороді смажимо часник буквально півхвилини. Кладемо цибулю і готуємо до прозорості.

Крок 5. Далі викладаємо помідори й тушкуємо пару хвилин.

Крок 6. До ловлення овочів викладаємо відварені гриби.

Крок 7. Смажимо на середньому вогні не більше 10 хвилин.

Крок 8. Обжарку перекручуємо через м’ясорубку, підставивши під низ сковорідку.

Крок 9. Перекручену масу готуємо півгодини, не забуваючи помішувати.

Крок 10. Приправляємо сіллю, цукром і перцем і наливаємо оцет. Тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 11. Ікру охолоджуємо і їмо відразу або розкладаємо по стерильним ємкостей, накриваємо чистими кришками, стерилізуємо півгодини. Закорковуємо і остуджуємо під ковдрою, зберігаємо у погребі до зими.

Крок 12. Готову ікру подаємо в якості закуски з хлібом. Приємного апетиту!