Жимолость, протерта з цукром без варіння на зиму – 3 рецепти з покроковими фото

Жимолость, протерта з цукром без варіння на зиму – це яскрава за смаком і багата вітаміном С заготовка, яка точно буде не зайвою на полицях вашого льоху. Пропонуємо перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів приготування жимолості з цукром на тривале зберігання.

Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму

Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму – це цікава домашня заготовка, яка порадує вас своїм яскравим смаком, ароматом і корисним властивостями. Приготувати її на тривале зберігання дуже просто. Для цього використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Інгредієнти на
1 л.

  • Жимолость 500 гр.
  • Цукор-пісок 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити жимолость, протерту з цукром без варіння на зиму? Відміряємо потрібну кількість ягід. Промиваємо їх під водою і відкидаємо на друшляк.
  2. Видаляємо листочки та інші забруднення.
  3. Викладаємо ягоди в глибоку миску і розтираємо їх товкачкою або заглибного блендера.
  4. Розтираємо до отримання однорідного пюре.
  5. Висипаємо сюди вказану кількість цукру.
  6. Залишаємо заготовку на 1-2 години, в процесі постійно помішуємо. Після масу викладаємо в пластикові контейнери.
  7. Жимолость, перетерта з цукром без варіння на зиму готова. Зберігайте вітамінний продукт в морозильній камері.